۲۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۵
کد خبر: ۱۷۱۴۷۵
استاد امام شناسی حوزه علمیه قم:

امام زین‌العابدین یک فرهنگ ساز بی‌نظیر است

خبرگزاری رسا ـ استاد امام شناسی حوزه علمیه قم، درباره شخصیت امام سجاد(ع) گفت: دلیل امام زین العابدین(ع) یک فرهنگ ساز بی‌نظیر است چون ایشان فلسفه خلقت را که همان عبادت است را به زیبایی به جهانیان معرفی کرده است.
امام سجاد

حجت‌الاسلام حسین گنجی استاد حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به شخصیت امام سجاد(ع) گفت: در حقیقت امام سجاد(ع) را نمی‌توان با ذکر یک یا چند ویژگی شناخت چون امام (ع) تجلی اعظم و جلوه اسماء حضرت رب‌العالمین است.

شهادت شیطان درباره امام سجاد(ع)

وی افزود: یکی از ویژگی‌های بزرگ حضرت امام زین‌العابدین (ع) که فلسفه خلقت در این ویژگی نهفته است این است که ایشان در عبادت خداوند نمونه بودند همچنان که خداوند در قرآن می‌فرماید «ما خلقت الانس و الجن الا لیعبدون» و این ویژگی چنان در حضرت جلوه‌گری کرده است که ایشان به زین‌العابدین یعنی زینت عبادت کنندگان معروف شده‌اند.

استاد امام شناسی حوزه علمیه قم اظهار داشت: نکته جالب درباره حضرت امام زین‌العابدین(ع) این است که هم ابلیس درباره ایشان گفته است که تو زین‌العابدین هستی و هم در روز قیامت، منادی از درون عرش ندا می‌دهد که «انت الزین العابدین» و حضرت را نه تنها به عنوان عابدی بی‏نظیر، بلکه زینت بخش عبادت انبیاء و اوصیاء معرف می‌کند.

تسلیم امر خدا بودن و توکل

وی تأکید کرد: حضرت امام زین‌العابدین(ع) خانه‌اش آتش می‌گیرد و فرزندش در آتش می‌سوزد و در نماز عبا از روی دوشش به زمین می‌افتد، ولی ایشان مشغول عبادت حق است و از یاد خدا غافل نمی‌شود، در واقع ایشان با عمل خود آیه «ایاک نعبد و ایاک نستعین» را تفسیر می‌کند.

حجت‌الاسلام گنجی درباره نقش فرهنگی امام سجاد ابراز داشت: فلسفه بعثت، فلسفه‌ای فرهنگی است که در چهار آیه از قرآن کریم مطرح شده است، «یتلو علیهم آیاته» که به معنای آگاهی بخشی است که یک مسأله مهم فرهنگی است، «و‌ یزکیهم» که همان تزکیه نفس است که عظیم‌ترین بحث فرهنگی است، «و یعلمهم الکتاب و الحکمه» که تعلیم و تعلّم قرآن و حکمت است که همه حکمت‌ها خلاصه در فرهنگ بعثت می‌شود و به همین دلیل امام زین‌العابدین (ع) یک فرهنگ ساز بی‌نظیر است چون ایشان فلسفه خلقت را که همان عبادت است را به زیبایی به جهانیان معرفی کرده است.

زبور آل محمد(ص)

این استاد حوزه علمیه قم افزود: در صحیفه سجادیه که به اخت القرآن معروف است 54 دعا وجود دارد، البته ادعیه امام سجاد(ع) بیش از این تعداد است مثل دعای ابوحمزه ثمالی و مناجات پانزده‌گانه خمسه عشر که در صحیفه سجادیه ذکر نشده است، ولی با این اوصاف صحیفه سجادیه دریایی از معارف است که در خداشناسی، امام شناسی و وظیفه شناسی دستوراتی دارد و این کتاب یادگاری جاودان از حضرت سجاد(ع) است.

وی یادآور شد: کربلای امام حسین(ع) دارای دو صفحه و قسمت است، قسمتی که به شهادت،قیام، ایثار و شهادت می‌پردازد و قسمتی که به فرهنگ عاشورا اختصاص دارد که این چهره فرهنگی عاشورا را امام سجاد(ع) به عهده گرفتند و از کربلا تا شام حضرت سجاد(ع) پیام فرهنگی کربلا را به صورت منشوری فرهنگی، به گوش جهانیان رساندند.

حجت‌الاسلام گنجی گفت: امام سجاد(ع) رساله‏ای دارد که معروف به رساله حقوق است، که تمام حقوق متقابل انسان و خدا و انبیاء و پدر و مادر و همسایگان را، در آن بازگو می‌کند و این «رسالة الحقوق» از لسان شریف امام زین‌العابدین به ما رسیده است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: یکی از دعاهای مهمی که در صحیفه سجادیه وجود دارد دعای مکارم الاخلاق است که دعایی جامع و کامل برای انسان شدن است و علمای شیعه این دعا را به زیبایی تفسیر کرده‌اند./979/ت302/ن

ارسال نظرات