وجود آرامش معنوی از مزایای حجره نشینی است

حجت الاسلام مهدی مولوی دوست، معاون امور طلاب مدرسه علمیه امام القائم(عج) تهران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: گام اول در روش های درسی برای طلاب درک و فهم مطالب بیان شده از سوی استادان است و یک طلبه باید سعی کند پیش از حضور در کلاس، دروس را مرور کند که این امر سبب آشنایی شاگرد با الفاظ طرح شده در درس ها می شود.
وی در ادامه اضافه کرد: گام بعدی در این مبحث، ادراک مطلب و قرار دادن آن ها در حافظه بلند مدت است که این امر نقش بسزایی را در پذیرش مطالب ایفا می کند.
معاون امور طلاب مدرسه علمیه امام القائم(عج) تأکید کرد: حجره بهترین و بالاترین جایگاه معنویت را برای طلاب دارد به سبب این که بزرگترین شخصیت های علمی و عرفانی از همین حجره ها به دنیا معرفی شده اند.
وی با اشاره به مزایای حجره نشینی ابراز داشت: بهترین مزیت حجره نشینی وجود آرامش معنوی است که این حالت فرصتی برای خلوت با حضرت ربوبیت بوده و حرکت معنوی طلاب را تسریع خواهد بخشید.
حجت الاسلام مولوی دوست اشاره کرد: گزینش استاد در ادوار مختلف مرسوم بوده است اما امروزه این امر مهم کمتر دیده می شود.
وی افزود: ارتباط صمیمی بین استاد و شاگرد در حوزه های علمیه نقش مهمی را دارد و تا طلبه استاد خود را انتخاب نکند درک و فهم درس برای وی میسر نخواهد شد از این رو شرط اولیه در ارتباط استاد و شاگرد برقراری ارتباط قلبی است و در این امر هم استاد باید دارای ویژگی های مهمی هم چون نظم و انضباط، اخلاق نیکو و بیان شیوا باشد.
معاون امور طلاب مدرسه علمیه امام القائم(عج) در پایان مسأله دروس اخلاق در حوزه های علمیه را امری ضروری دانست و تصریح کرد: یکی از مسائلی که طلاب باید آشنایی کافی داشته باشند شناخت امور اخلاقی و اجتماعی است که قطعاٌ با برگزاری دروس اخلاق این فضای خالی پر خواهد شد و در این هنگام طلبه می تواند به مدارج عالی اخلاقی برسد./957/ت302/ص