۰۱ آبان ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۸
کد خبر: ۱۴۳۶۵۷
صبح امروز تشریح شد:

محدودیت های آزادی بیان در قوانین بین الملل

خبرگزاری رسا ـ رییس اداره حقوق بشر و تنوع فرهنگی جنبش عدم تعهد با اشاره به پیگیری حقوقی اهانت به ساحت مقدس پیامبر(ص) در عرصه بین الملل،‌ ابراز داشت: طبق ماده بیست میثاق حقوق مدنی و سیاسی، هیچ تبلیغی برای تحریک خشونت مذهبی نباید انجام بشود و دولت ها می بایست برای مجازات بیگانه ستیزی و اقلیت ستیزی قوانین مشخص داشته باشند.
رييس اداره حقوق بشر و تنوع فرهنگي جنبش عدم تعهد 
دكتر هاشمي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دکتر هاشمی، رییس اداره حقوق بشر و تنوع فرهنگی جنبش عدم تعهد صبح امروز در نشست تخصصی بین المللی «آزادی بیان یا تحریک افکار عمومی» در مرکز مطالعات تخصصی وزارت امور خارجه با اشاره به پیگیری حقوقی اهانت به ساحت مقدس پیامبر(ص) در عرصه بین الملل،‌ ابراز داشت: طبق ماده بیست میثاق حقوق مدنی و سیاسی، هیچ تبلیغی برای تحریک خشونت مذهبی نباید انجام بشود و دولت ها می بایست برای مجازات بیگانه ستیزی و اقلیت ستیزی قوانین مشخص داشته باشند.

وی با اشاره به این که در قوانین بین المللی سه محور کلی برای محدودیت های آزادی وجود دارد، بیان داشت: آزادی های دیگران یکی از این محدودیت ها است یعنی شما تا زمانی آزادید که به آزادی های دیگران لطمه نزنید؛ مثلا شخصی که برای سخنرانی به جلسه ای دعوت می شود، نمی تواند به جای سخنرانی آواز بخواند زیرا با آزادی دیگران در تناقض است.

دکتر هاشمی ادامه داد: اخلاق عمومی از دیگر محدودیت های آزادی است یعنی آزادی انسان نباید به اخلاق عمومی لطمه بزند.

رییس اداره حقوق بشر و تنوع فرهنگی جنبش عدم تعهد نظم عمومی را از دیگر محدودیت های آزادی دانست و افزود: کشورهای اروپایی با وجود این که ادعای حقوق بشر دارند، از حضور بانوان محجبه در مدارس و دانشگاه ها جلوگیری می کنند و می گویند این کار با نظم عمومی این کشور هماهنگ نیست.

دکتر هاشمی ابراز داشت: ماده نوزده میثاق حقوق مدنی و سیاسی به آزادی های دیگران، اخلاق عمومی و نظم عمومی که از محدودیت های آزادی هستند، اشاره می کند.

وی با اشاره به این که در این قانون برای آزادی بیان محدودیت گذاشته شده است گفت: این محدودیت ها وقتی است که صحبت شخصی به جهت تحریک برای جنگ، تبعیض و تنفر بیان می شود.

رییس اداره حقوق بشر و تنوع فرهنگی جنبش عدم تعهد با بیان این که مبانی مربوط به هولوکاست به پنجاه شصت سال قبل برمی گردد اظهار داشت: هنوز هم در اروپا برای هولوکاست محدودیت وجود دارد و آنها روی هولوکاست توقف کرده اند.

دکتر هاشمی با اشاره به این که حقوق بشر برای دین حقی قائل نشده بلکه برای افراد قائل به حق است ابراز داشت: حتی موضوع اقلیت در حقوق بشر به عنصر نژاد تأکید دارد نه مذهب./956/پ202/ص

 

 

ارسال نظرات