پخش موسیقی از تلویزیون مجوز حلیت نمی شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام یوسفی مقدم، مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن، دوشنبه، شانزدهم مرداد در نشست تخصصی غنا از نگاه قرآن و روایات تفسیری گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی این مسأله برای مردم روشن بود و بیشتر مردم تکلیف خود را می دانستند ولی امروز باید با دقت بیشتری بررسی شود.
وی با بیان اینکه امروز در بین مردم غنا و موسیقی به یک معنا استعمال می شود ولی در مجامع علمی این دو با یکدیگر متفاوت هستند، ابراز داشت: موسیقی در لغت به معنای نغمه لذت بخش و در اصطلاح یکسری اعداد وارقام است که اگر صدایی طبق این اعداد باشد، موسیقی گویند.
این پژوهشگر معارف قرآنی با اشاره به اینکه طبیعت، مبدء موسیقی در جهان هستی است، اظهار داشت: دانش موسیقی برگرفته از طبیعت و نظام آفرینش و مطابق با فطرت انسانی است.
وی با تاکید بر این که هیچ گاه موسیقی به نحو مطلق حرام نیست، خاطرنشان کرد: موسیقی طرب آوری که انسان را ازحالت عادی خارج کند حرام است.
مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم با اشاره به این که صدای انسانی با معنا، نیکو، دارای ترجیع و طرب آورربودن از معنای غنا است، گفت: غنا به طور مطلق حرام است ولی باید همگان بدانند که غنا با صدای خوش متفاوت است.
وی با اشاره به این که به صرف پخش موسیقی در تلویزیون و رادیو مجوز گوش دادن وجود ندارد و احتمال پخش موسیقی حرام وجود دارد، اظهار داشت: اگر موسیقی و غنا نوع انسان را از حالت طبیعی خارج و موجب رفتار غیر الهی شود، حرام است، بنابراین ملاک اصلی کیفیت موسیقی است.
حجت الاسلام یوسفی مقدم با بیان این که برای اثبات حرمت غناء به آیاتی فراوانی استناد شده است، ابراز داشت: روش استناد و برداشت از آیات در تفسیر ترتیبی و تفسیر موضوعی متفاوت خواهد بود.
وی بیان داشت: آیات مورد استناد بجز یک آیه دارای معنای عامی هستند که غنا یکی از مصادیق آن است.
مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم آیات مشتمل بر قول زور را از آیات مورد استناد برشمرد و در بیان کیفیت استشهاد به این آیات افزود: گفتار متمایل از حق معنای عام قول زور است که دارای مصادیقی همچون شهادت نادرست وغنا است.
گفتنی است، نمایشگاه بین المللی قرآن کریم همه روزه تا 24 مرداد از ساعت 16تا 24 و در ایام تعطیل از ساعت 14 تا 24 مورد بازدید علاقه مندان قرار می گیرد./921/پ202/ص