غنا از منظر قرآن بررسی شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست تخصصی غنا از نگاه قرآن و روایات تفسیری و مراسم رونمایی از مجموعه نرم افزار های قرآنی مرکز فرهنگ و معارف قرآن، دوشنبه، شانزدهم مرداد در بخش حوزوی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار شد.
در این مراسم، حجت الاسلام یوسفی مقدم، رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن با اشاره به این که موسیقی در لغت به معنای نغمه لذت بخش و در اصطلاح یکسری اعداد و ارقام است که اگر صدایی طبق این اعداد باشد به آن موسقی گویند، ابراز داشت: غنا با موسیقی متفاوت است و در حکم فقهی مطلق غنا حرام ولی به صورت مطلق موسیقی حرام نیست.
وی با اشاره به این که به صرف پخش موسیقی در تلویزیون و رادیو مجوز گوش دادن به آن وجود ندارد و احتمال پخش موسیقی حرام نیز وجود دارد، اظهار داشت: اگر موسیقی و غنا نوع انسان را از حالت طبیعی خارج و موجب رفتار غیر الهی شود حرام است، بنابراین ملاک اصلی کیفیت صدا است.
در ادامه حجت الاسلام موسوی عبادی، از مسؤولان مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم با اشاره به این که این مرکز بزرگترین مرکز قرآن پژوهی در کشور با سابقه ای بیش از بیست سال است، اظهار داشت: بزرگترین فرهنگ نامه قرآنی و بزرگ ترین دایرة المعارف قرآنی در این مرکز تدوین شده است.
وی با اشاره به رونمایی از بسته های مختلف نرم افزار های این مرکز در این مراسم ابراز داشت: بسته نرم افزار شجره طوبی خود دارای 8 نرم افزار از 55 عنوان کتاب است.
حجت الاسلام موسوی بیان داشت: در این نرم افزار آیات مربوط با موضوعات گوناگون مانند حجاب و رمضان وجود دارد و همه گروهای سنی به راحتی می تواندد از این نرم افزار استفاده کنند.
وی به نرم افزار دانشنامه جامع قرآنی اشاره کرد و گفت: بیش از هفت هزار مقاله قرآنی در دو بخش علوم قرآنی و معارف قرآنی و برخی از کتابهای گران قیمت در این نرم افزار موجود است.
در پایان این مراسم هفت بسته نرم افزار قرآنی مرکز فرهنگ و معارف قرآن توسط مدیر این مرکز رونمایی شد./921/پ202/ع