۳۱ تير ۱۳۹۱ - ۱۸:۴۰
کد خبر: ۱۳۳۱۸۲
در تبریز؛

مراسم سالگرد آیت‌ الله کوچه‌باغی برگزار می‌شود

خبرگزاری رسا ـ مراسم گرامیداشت نخستین سالگرد ارتحال مرحوم آیت‌ الله کوچه‌باغی فردا با حضور اقشار مختلف مردم تبریز برگزار خواهد شد.
آيت الله کوچه باغي از علماي تبريز  آيت الله کوچه باغي(ره)
 
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، همزمان با ماه مبارک رمضان، مراسم گرامیداشت نخستین سالگرد ارتحال مرحوم آیت‌الله کوچه‌باغی فردا اول مرداد مقارن با حضور اقشار مختلف مردم در مسجد آیت الله انگجی تبریز برگزار خواهد شد.
بنا بر این گزارش، این مراسم از ساعت 10 تا 12 با حضور ائمه جمعه و جماعات، علما، روحانیان، طلاب و اساتید حوزه‌های علمیه آذربایجان‌شرقی در مسجد آیت الله انگجی واقع در خیابان جمهوری اسلامی برگزار می شود.
آیت الله حاج میرزا محسن کوچه باغی، مصحح بصائرالدرجات و شفیع المذنین، از علمای برجسته تبریز و منطقه آذربایجان و امام جماعت مساجد اصفهانی ها و آیت الله انگجی تبریز در 22 ربیع الاول سال 1345 هـ.ق در خانواده‌ای روحانی در شهر تبریز دیده به جهان گشود. والد گرانقدرشان حجت الاسلام والمسلمین حاج میرزا عباسعلی کوچه باغی از علما و اتقیاء تبریز بود.

آن مرحوم از محاضر آیت الله بادکوبه‌ای، آیت الله میرزا باقر واعظ ویجویه‌ای و آیت الله شنب غازانی، آیت الله میرزا رضی زنوزی، آیت الله شیخ علی‌اکبر نحوی و آیت الله سید علی مولانا، آیت الله حجت ایروانی و آیت الله شهیدی بهره‌های معنوی فراوانی بردند و در زمره یکی از شاگردان برجسته آیت الله شهیدی در تبریز محسوب می‌‌شد.

وی با اجازه از استادشان آیت الله العظمی‌‌ خویی جهت عمامه‌گذاری به کربلا مشرف شدند و همزمان با ملبس شدن اولین اجازه اجتهادشان نیز از طرف آیت الله العظمی ‌‌میلانی صادر گردید، سپس ایشان به علت پاره‌ای از مشکلات خانوادگی به ایران بازگشتند و دوباره بعد از مرتفع شدن مشکلات و با فاصله چند ماهه عازم نجف شد.

پس از ورود به نجف اساتید وی‌ برایشان اجازه اجتهاد صادر نمودند و همه اساتید تماما بر اجتهاد ایشان تاکید می‌‌نمودند و مرقومه‌های مختلفی از تمامی ‌‌اساتیدشان صادر گردیده، اساتیدی چون آیت الله خویی، آیت الله حکیم، آیت الله حلی، آیت الله کاشف الغطاء و آیت الله عبدالهادی شیرازی و چندی دیگر که در نگارش اجازه اجتهاد کتبی بسیار دقیق و سخت‌گیر و ژرف‌نگر بودند به حدی که اجازات کتبی بزرگواران در طول حیات پربرکتشان، جز در حق معدودی از انبوه شاگردان صادر نشده است، نمونه‌هایی از آن‌ها در پیوست این بحث به چاپ رسیده و بسیار دیگری نیز وجود داشت که معظم‌له از پرداخت اضافی منع فرمود.

پس از گذشت سالیان دراز و پس از سال 1382 هـ.ق به علت مشکلات خانوادگی برای ایشان ایجاد شده بود به ایران بازگشتند و چه در نجف اشرف و چه در ایران به تدریس می‌‌پرداختند و در امر تدریس چنان متبحر بودند که بعد از کلاس آیت الله خوی برای طلاب جلسات رفع اشکال قرار می‌‌داد و چون با استادشان همزبان بودند برخی مطالب که از طرف استاد به ترکی مطرح می‌‌شد و طلاب دچار مشکل می‌‌شدند را توضیح می‌‌دادند و استاد نیز افراد را به ایشان ارجاع می‌‌داد.

از اساتید آن مرحوم می توان به آیت الله میرزا باقر واعظ ویجویه‌ای، آقای شیخ علی‌اکبر نحوی، آیت الله شیخ حسین شنب غازانی، آیت الله حاج سید علی مولانا، آیت الله حاج سید مرتضی خسروشاهی، آیت الله حاج سید حسن انگجی، آیت الله حاج میر حجت و آیت الله العظمی‌‌ حاج میرزا فتاح شهیدی و در مدت اقامت غیر مدام در نجف به حضرات آیات عظام سید محسن حکیم، سید عبدالهادی شیرازی، سید محمود شاهرودی، سید هادی میلانی، سید ابوالقاسم خوئی و آیت الله شیخ حسین حلی اشاره کرد.

حضرات آیات عظام حکیم، خوئی، شاهرودی، سید حسن انگجی، سید محمد بادکوبه ای، سید محمدرضا گلپایگانی، مرعشی نجفی، آغا بزرگ طهرانی از مشایخ اجازه آن فقیه فقید بودند.

از آثار مکتوب به یادگار مانده از آیت الله کوچه باغی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. ادعیه اعمال حج
2. ادعیه نماز شب
3. تصحیح کتاب مکاسب با حاشیه مرحوم آیت الله شهیدی
4. تصحیح بصائر الدرجات با تجدید طبع
5. اعمال حج و مدینه
6. شفیع المذنبین
7. اجوبه الاستفتائات/ جلد 1
8. حاشیه بر عروه
9. البرهان علی وجود صاحب الزمان (عج)

گفتنی است، آن عالم فرزانه و فقیه اهل بیت (ع) در سن 85 سالگی پس از عمری خدمت به مکتب تشیع
 یازدهم مرداد سال گذشته برابر با اول ماه مبارک رمضان 1432 دارفانی را وداع گفت./935/پ203/س
 
ارسال نظرات