۱۶ تير ۱۳۹۱ - ۱۸:۰۲
کد خبر: ۱۳۲۲۹۵

همایش نکوداشت شیخ شهاب‌الدین اهری برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ همایش نکوداشت مقام ادبی، فقهی و عرفانی شیخ شهاب‌الدین محمود اهری، با حضور مشاور رییس جمهور در امور روحانیت برگزار شد.
بقعه شيخ شهاب‌الدين اهري


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهر، حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی، مشاور رییس جمهور در امور روحانیت عصر امروز در همایش نکوداشت مقام ادبی، فقهی و عرفانی شیخ شهاب‌الدین اهری، اظهار داشت: بزرگداشت مقان علمی و ادبی این عارف بزرگ، در حقیقت نشان از اوج بینش و فرهنگ مردم منطقه در بزرگداشت مفاخر دینی خود است.


وی با اشاره به این‎که منطقه ارسباران و اهر همواره مهد پرورش عالمان وارسته و تاثیرگذار در منطقه بوده است، خاطرنشان کرد: وجود اندیشمند و عارفی چون شیخ شهاب‌الدین محمود اهری نشان از اوج غنای علمی منطقه ارسباران است، در حقیقت شخصیت‌ها و مفاخر هر منطقه‌ای نماد فرهنگ و جایگاه آن است.


حجت‌الاسلام میرتاج‌الدینی بر شناساندن آثار و اندیشه‌ای مفاخر اهر برای نسل جوان تاکید کرد و گفت: باید از پیشینه تاریخی و فرهنگی خود به نحو شایسته پاسداری کنیم و این اندیشمندان و عالمان دینی فرهنگی را به نسل جوان آشنا و منتقل کنیم، برگزاری چنین همایشی گام نخست در این راستا خواهد بود.

 

وی با اشاره به این‌که دشمنان اسلام به دنبال هویت‌زدایی جوانان ایران اسلامی هستند، افزود: در شرایطی که رسانه‌های غربی درصدد ترویج الگوهای ضداسلامی در ممالک دینی هستند، شناخت جوانان از گذشته درخشان خود، تهاجم فرهنگی دشمنان را بی‌تاثیر خواهد گذاشت.


مشاور رییس جمهور در امور روحانیت گرایش به آداب و سنن و فرهنگ بومی را لازمه مقابله جدی با جنگ نرم دشمن دانست و افزود: ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی به بهترین شکل، ضرورتی انکار ناپذیر در عصر حاضر است، چراکه دشمنان درصدد بیگانگی فرهنگی میان اقشار تاثیرگذار به ویژه جوانان هستند.


بنا بر این گزارش، شیخ شهاب‌الدین محمود اهری، فرزند احمد اهری در نیمه شعبان 580 هجری قمری در شهر اهر چشم به جهان گشود و در زادگاه خود رشته‌های صرف، نحو، فقه، اصول و اخلق را در محضر ملاحسن اهری فرا گرفت، سپس در سن 25 سالگی برای تکمیل مراحل علمی و عرفانی خود راهی بغداد شد و در محضر شیخ رکن الدین سجاسی به کسب فیض و کمالات معنوی پرداخت.


وی پس از رسیدن به درجه قطب و با دستور استادش برای ارشاد و راهنمایی مردم به وطن خود بازگشت و به ارشاد و تعلیم پرداخت، ‌اثر مکتوبی نیز از این عارف اندیشمند به نام عشق نامه به جای مانده که متضمن عقاید و آرای عرفانی اوست.


این عارف بزرگ در سال 665 هجری قمری چشم از جهان فروبست و در صحن خانقاه خود به خاک سپرده شد و از آن به بعد خانقاه وی به عنوان مقبره شیخ شهاب‌الدین معروف شده است.


گفتنی است، اثر مکتوبی نیز از این عارف اندیشمند به نام "عشق‌نامه" بر جای مانده که متضمن عقاید و آرای عرفانی اوست، از مریدان معروف وی می‌توان از شیخ جمال‌الدین تبریزی، شیخ زاهد گیلانی، شیخ صفی‌الدین اردبیلی، باله حسن بنیسی و بابا فرج وایقانی نام برد./935/پ203/ب

ارسال نظرات