جامع الشتات میرزای قمی در وقت بین نماز و نهار نوشته شده است
حجت الاسلام و المسلیمن ابوالقاسم صلواتی گلستانی، مدرس خارج فقه حوزه علمیه در آستانه شروع سال تحصیلی حوزههای علمیه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزری رسا بیان داشت: اجتهاد قله علمی است که حوزه های علمیه برای یک طلبه پیش بینی کردهاند و این کمال مطلوب هر طلبه است، رسیدن به این قله رفیع نیازمند توفیق ربانی و عنایت الهی و درجه بالایی از همت و تلاش طلاب است.
وی با تاکید بر همت ورزی طلاب در امر درس و بحث و تحقیق گفت: کار شبانهروزی در تحصیل علوم حوزوی از کتاب ادبیات عرب گرفته تا عالیترین دروس حوزه نیامند صرف وقت است.
این استاد درس خارج حوزه علمیه قم اظهار داشت: تجربه شخصی من این است که تا انسان از دقایق عمر خویش استفاده نکند نمیتواند به هدف عالی اجتهاد دست پیدا کند.
این محقق علوم قرآنی با بیان این که طلاب نه تنها باید از وقتهای اصلی خود استفاده کنند بلکه باید برای استفاده از وقت های پرت هم برنامه ریزی کنند، ادامه داد: نقل است میرزای قمی (اعلی الله مقامه) کتاب جامع الشتات را که یک دوره پاسخ به سوالات و استفائات مردم است در فاصله اقامه نماز ظهر تا صرف نهار نوشته است.
وی توجه طلاب را به عرصههای گوناگون زندگی لازم عنوان کرد و گفت: طلاب باید برای خود برنامهریزی جامعی داشته باشند و در کنار اشتغال به درس و بحث از ورزش غفلت نکنند، زیرا عقل سالم در بدن سالم است و نرمش و ورزش مقدمه ای برای سلامتی جسم و بهتر فهمیدن دانش است.
این محقق علوم اسلامی اذعان داشت: طلاب باید نسبت به سلامتی روح و جسم خود مراقب باشند و با برنامه ریزی درست به هر دو حوزه وجودی خود پاسخی مثبت دهند.
وی گفت: بدن های خموده و جسم های تکیده شایسته عالمی اسلامی که می خواهد مبلغ دین اسلام باشد نیست.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان اینکه طلاب باید دروس مقدماتی حوزه را خوب بیاموزند، افزود: ادبیات عرب، منطق و علوم معانی و بیان مقدمه ای بر مستحکم شدن پایه های علمی طلاب است تا بتوانند با اتکاء به آن از دریای دانش اهلبیت(ع) بهره گیرند.
کارشناس اداره کل پژوهش مجمع جهانی اهل بیت(ع) اظهار داشت: ضروری است طلاب حوزه های علمیه با استمداد از حضرت حق تعالی، به جهد علمی پرداخته و کسب علم و عمل به دانسته ها را نصب العین خود قرار دهند. /909/ت302/ع