۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۳
کد خبر: ۷۸۰۱۸۶
حجت‌الاسلام جوشقانیان مطرح کرد؛

رسانه، خط مقدم جهاد تبیینی در جنگ روایت‌ها

رسانه، خط مقدم جهاد تبیینی در جنگ روایت‌ها
مدير موسسه «روايت سيره شهدا» با تأکید بر جایگاه والای شهدا، به‌ویژه شهیدان عرصه رسانه، گفت: در نبرد نرم امروز، رسانه‌ها خط مقدم جهاد تبیینی هستند و با انگیزه الهی باید در برابر روایت‌سازی دشمنان ایستادگی کنند.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهدای رسانه و آیین تجلیل از برگزیدگان رویداد‌های رسانه‌ای سرباز مقاومت و میثاق روز چهارشنبه در مرکز انجمن های علمی حوزه با حضور جمعی از فعالان فرهنگی، اصحاب رسانه و خانواده شهدا برگزار شد، حجت الاسلام حسین جوشقانیان، مدير موسسه «روايت سيره شهدا» در این مراسم گفت: شهید شاخص سازمان بسیج رسانه، شهید سید حسن شاهچراغی است که مسئولیت‌های خطیری را در دوران دفاع مقدس بر عهده داشت و در نهایت به فیض عظیم شهادت نائل آمد. امروز، ما افتخار می‌کنیم که در مجموعه‌ای فعالیت می‌کنیم که نام این شهید والامقام را با خود همراه دارد.

حجت الاسلام جوشقانیان بیان داشت: آیت‌الله اراکی ـ با آن سن بالا و شرایط جسمانی ـ را دیدم که در حال سجده بود؛ محاسن سفیدشان بر روی سنگ‌فرش قرار داشت و اشک از چشمان ایشان جاری بود که در آن حال، در برابر حضرت معصومه (سلام‌الله‌علیها) این‌گونه اظهار ادب و خضوع می‌کردند؛ حتی دیدم، در حالی که ایستاده بودند، دعای جامعه کبیره را از حفظ می‌خواندند که این نشان از معرفت بالای ایشان به مقام این بانوی بزرگوار دارد؛ بانویی که خانه اهل‌بیت (علیهم‌السلام) به برکت وجود ایشان در این مکان قرار گرفته و ما امروز در این سرزمین زندگی می‌کنیم، در حالی که شاید قدردان این نعمت نباشیم. 

حجت‌الاسلام جوشقانیان با اشاره به مقام رفیع شهادت، اظهار داشت: شهادت، اتفاقی نیست؛ بلکه انتخاب و گزینشی الهی است و هر کسی شایستگی دستیابی به این مقام را ندارد. این جایگاه والا، بر اساس اخلاص، نیت و اعمال انسان‌ها به آنها اعطا می‌شود و همواره آرزوی اولیای خدا بوده است.

وی در ادامه با اشاره به واقعه عاشورا افزود: زمانی که ابن‌عباس از امام حسین (ع) پرسید «کجا می‌روی؟»، حضرت فرمودند: «ما مأمور به انجام وظیفه‌ایم». امروز نیز ما باید مأموریت اصلی خود را بشناسیم و به آن عمل کنیم، چرا که ما مأمور به نتیجه نیستیم، بلکه مأمور به تکلیف هستیم.

حجت‌الاسلام جوشقانیان با طرح این پرسش که «ابن‌عباس‌های زمان ما کجایند؟»، تصریح کرد: نه همه می‌آیند، نه همه می‌توانند بمانند و نه همه می‌مانند. در این میان، از مظلوم‌ترین شهدا، شهیدان رسانه هستند که همواره در میدان نبرد نرم، حضوری فعال دارند.

وی با تقسیم واقعه کربلا به دو بخش «تا قتلگاه» و «بعد از قتلگاه»، گفت: متأسفانه آنچه بعد از شهادت امام حسین (ع) بر اهل‌بیت گذشت، کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، در حالی که آن بخش، حوادثی به‌مراتب سنگین‌تر داشت و تلاش‌های اهل‌بیت برای زنده نگه‌داشتن اهداف عاشورا، بسیار دشوار و طاقت‌فرسا بود.

حجت‌الاسلام جوشقانیان اصحاب رسانه را رکن اساسی در میدان جنگ نرم دانست و تأکید کرد: رسانه‌ها باید با دقت، امانت و زیبایی، پیام‌های حقیقی را منتقل کنند. این مسئولیت خطیر، تهدیدها و فشارهای بسیاری را به همراه دارد. از جمله چهره‌های شاخص این جبهه، شهید سید مرتضی آوینی است که با وجود دشواری‌های فراوان، مستند ماندگار «روایت فتح» را تولید کرد.

وی در ادامه با اشاره به تصویر شهید محسن حججی، خاطرنشان کرد: تفاوت اصحاب رسانه ما با رسانه‌های غربی در انگیزه است. ما با انگیزه‌های الهی و توحیدی وارد میدان می‌شویم، در حالی که آنها بر پایه انگیزه‌های شیطانی عمل می‌کنند؛ و همین تفاوت، سبب می‌شود که هر قدم ما پاداش الهی در پی داشته باشد.

حجت‌الاسلام جوشقانیان با بیان اینکه در جنگ روایت‌ها، دقت و سرعت اهمیت بالایی دارد، گفت: هر که زودتر و دقیق‌تر روایت کند، می‌تواند ذهن‌ها را تسخیر کند، گاه چند ثانیه، سرنوشت یک روایت را تغییر می‌دهد.

وی با اشاره به سه قیام ضد یزیدی پس از واقعه عاشورا که در مجموع حدود ۴۰ هزار کشته بر جای گذاشتند، تصریح کرد: این قیام‌ها به‌دلیل عدم انجام در زمان مناسب و نبود پیروی از ولایت امام معصوم، به نتیجه نرسیدند و باید این نکته را به یاد بسپاریم که فقط یک نفر باید فصل‌الخطاب باشد و آن نیز فقط امام عصر حاضر است.

حجت‌الاسلام جوشقانیان با اشاره به تحولات منطقه‌ای و تغییر ماهیت جنگ‌ها گفت: صهیونیست‌ها، امروز جنگ را نه با اسلحه، بلکه با روایت و عملیات روانی پیش می‌برند. در این میدان، اصحاب رسانه باید خاکریز جهاد تبیینی را پر کنند؛ چرا که اگر این جبهه تضعیف شود، خط مقدم دفاع نیز قدرت مقابله نخواهد داشت.

وی در پایان تأکید کرد: انگیزه الهی، کلید قفل‌های بسته است، با همین انگیزه می‌توان ره صد ساله را در زمانی کوتاه طی کرد، همان‌گونه که شهید حسن باقری، استراتژیست بزرگ ایرانی، با اخلاص، مسیر ۲۰ ساله را در دو سال پیمود و خداوند نیز بر کار او برکت نهاد.

رشیدیان
ارسال نظرات