۲۸ مهر ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۷
کد خبر: ۷۹۵۰۲۱

دستگاه‌های دولتی تا ۲هفته آینده باید مسئول هوش مصنوعی معرفی کنند

دستگاه‌های دولتی تا ۲هفته آینده باید مسئول هوش مصنوعی معرفی کنند
معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: تمامی وزارتخانه‌ها و نهادهای دولتی مکلف شده‌اند ظرف دو هفته برنامه اجرایی خود در حوزه هوش مصنوعی را ارائه دهند و هر نهاد باید یک مسئول مشخص در این زمینه معرفی کند و عملاً ساختارهای زیرمجموعه برای توسعه این فناوری شکل بگیرد.

به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در گفت‌وگویی، خاطرنشان کرد: دولت با هدف پیشبرد فناوری‌های نوین، از جمله هوش مصنوعی، رویکردی اجرایی و عمل‌گرایانه در پیش گرفته و ساختار سازمانی مربوط به این حوزه در حال توسعه و ساماندهی است.

وی افزود: در حال حاضر، ساختار سازمانی هوش مصنوعی ذیل ریاست جمهوری و با محوریت معاون اول تعریف شده است. ریاست این حوزه به طور رسمی با آقای پزشکیان است، اما ایشان اختیارات خود را به دلیل تخصص و فرصت بیشتر، به دکتر محمدرضا عارف تفویض کرده‌اند.

افشین تاکید کرد: ستاد سیاست‌گذاری و راهبری هوش مصنوعی نیز با دبیرخانه‌ای تشکیل شده و جلسات آن به صورت منظم و ماهیانه برگزار می‌شود. اعضای این ستاد بیشتر نقش سیاست‌گذار دارند و دستگاه‌های اجرایی مختلف موظف به اجرای تصمیمات این ستاد هستند.

معاون علمی رئیس جمهور گفت: بر اساس سند تقسیم کاری که برای هوش مصنوعی تدوین شده و به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده، تمامی وزارتخانه‌ها و نهادهای دولتی مکلف شده‌اند ظرف دو هفته برنامه اجرایی خود در حوزه هوش مصنوعی را ارائه دهند و هر نهاد باید یک مسئول مشخص در این زمینه معرفی کند و عملاً ساختارهای زیرمجموعه برای توسعه این فناوری شکل بگیرد.
 
معاون علمی رئیس‌جمهور تأکید کرد: ما در حال حاضر در مرحله توسعه زیرساخت‌ها و اجرای برنامه‌ها هستیم. هدف این است که نتایج عملی، پیشرفت‌ها و خروجی‌های واقعی مشاهده شود، سپس در مورد ایجاد ساختارهای دائمی یا جدید تصمیم‌گیری خواهد شد.
 
وی افزود: دولت نگاهش این است که ابتدا کارها انجام شود و خروجی ملموس داشته باشیم. مثال نانو فناوری را در نظر بگیرید؛ ما برای آن سازمان مشخصی داریم و جزو کشورهای پیشرو هستیم. اما در برخی حوزه‌ها ممکن است بعداً نیاز به نهادسازی جداگانه احساس شود.
 
در پایان، معاون علمی بر ضرورت حرکت مبتنی بر برنامه و سند تأکید کرد و گفت: «ما باید بررسی کنیم که آیا بر اساس یک سند راهبردی حرکت می‌کنیم؟ آیا برنامه مشخصی وجود دارد یا خیر؟ این مسائل در ادامه مسیر تعیین‌کننده خواهند بود.
ارسال نظرات