توجه به سلامت معنوی را از دوران تحصیلی آموزش و پرورش آغاز کنیم
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، مهدی گلشنی فیزیکدان و نظریهپرداز ایرانی در اختتامیه نهمین همایش ملی سلامت معنوی اسلامی که بعداز ظهر امروز در سالن همایش غدیر دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد با اشاره به عنوان همایش ابراز کرد: امروز فرهنگ و تفکر سکولار بر فضای دانشگاه ها و بسیاری از مراکز و جامعه ما حاکم شده است که متاسفانه به این مسئله توجه لازم صورت نمی گیرد.
وی افزود: سنت معنویت جزوی از دین به حساب میآمده است و منظور از سلامت معنوی این است که انسان از درون و روحی به سلامت توجه داشته باشد و انسان ها با توجه کردن به سلامت معنوی خود، سلامت جسمانی را به دست آورند.
گلشنی با اشاره به تحولات علمی در جهان در زمینه سلامت معنوی ابراز کرد: در این سه قرن اخیر در سطح سران علمی، تحولات بسیاری اتفاق افتاده است؛ اما به دلیل نفوذ غرب و فرهنگ آن در کشور، این تحولات انقلابی در جامعه اسلامی و دانشگاه ها و مراکز علمی انعکاس داده نشده و نمی شود.
عضو سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان داشت: امروز تاثیر دین بر روی سلامت در دنیا به مراتب بهتر از گذشته روشن تر و واضح تر شده و بسیاری از افراد و اندیشمندان نیز به تاثیر معنویت در سلامت انسان پی برده و همگان را به انجام آن توصیه می کنند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت سلامت معنوی در انسان ها در کشورهای بزرگ، خصوصا آمریکا، مراکز علمی متعددی در حوزه سلامت معنوی تاسیس شده است که نمونه آن این است که در مرکز درمان سرطان برنامه ای طراحی کرده اند که از طریق خانواده بیماران، به آنان مشاوره های دینی و روحیه میدهند.
فیزیکدان و نظریهپرداز ایرانی افزود: نتایج پژوهشگاه ها نشان داده است که مکانیسم هایی وجود دارد که نشان می دهد که دین، و سلامت معنوی می تواند سلامت جسمی افراد را نیز به دنبال داشته باشد.
وی با اشاره به لزوم توجه به مسائل تربیتی و اجرای سلامت معنوی در مدارس و سطوح درسی آموزش و پرورش ابراز کرد: متاسفانه امروز در مراکز علمی و آموزش و پرورش کشور، بیشتر به مسائل آموزشی توجه داشته و از اهمیت تربیت غفلت می کنند؛ درحالی که باید در مسائل تربیتی و سلامت معنوی افراد، بیش از گذشته فعال شده و آموزش تربیت اسلامی را به دانش آموزان و دانش پژوهان داشته باشند.
عضو سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: باید در همه دانشگاه ها و مراکز علمی همچون دبیرستان ها، دوره های اسلامی علوم اسلامی برای ترویج و آموزش معارف اسلامی راه اندازی و دوره های موجود در این مراکز، روزبه روز تقویت شوند.
فیزیکدان و نظریهپرداز ایرانی با اشاره به اهمیت توجه به سلامت معنوی در جامعه اسلامی و بهره برداری از دین برای سلامتی جسم انسان ها عنوان کرد: کشورهای غربی امروز اقدامات و فعالیتهای گسترده ای را در این زمینه انجام داده و می دهند که لازم است کشور ما نیز در این زمینه گام های موثرتری بردارد.