به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام علیرضا تراشیون، شب گذشته در محفل معارفی حرم مطهر که در شبستان امام خمینی(ره) برگزار شد، ضمن اشاره به آیاتی از قران با بیان این که ذات اقدس الهی مدیریت نظام خلقت را مبتنی بر دو وجه زن و مرد آفرید و آنها را مکمل یکدیگر قرار داده است، اظهار داشت: مسئله برابری جنسیتی در برابر عدالت جنسیتی، به دنبال تحمیل باور شبیه هم بودن دو جنس است؛ درحالیکه خصوصیات عاطفی، اخلاقی و رفتاری زن و مرد با یکدیگر متفاوت و مکمل هماند.
وی ضمن تشبیه زن و مرد به نیمه یک سیب، با بیان این که ماده اولیه زن و مرد یکی است، اظهار داشت: نرمافزاری که خداوند متعال بر روی زن و مرد قرار داده، کاملاً متفاوت است و هر کدام در جایگاه حقیقی خودش به کمال میرسد.
حجت الاسلام تراشیون با تأکید بر این که اگر زن و مرد در جایگاه خود قرار نگیرند، نظام خانواده آسیبهایی جدی خواهد دید، یادآور شد: اگر روحیه زن در محیط خانه روحیه مردانه و مرد روحیهای زنانه داشته باشد، در محیط این خانه به دلیل فقدان روحیه لطیف و ریحانه ای مادر، خلأ عاطفی به وجود خواهد آمد.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان این که تمدن غربی با ظلم بزرگ شبیه کردن زنان به مردان، در خلأ عاطفی عمیقی به سر میبرد، خاطرنشان کرد: حضور زنان در مشاغل مردانه انرژی ابراز محبت را از ایشان گرفته، در میان مردان نیز احساس کمبود عاطفی ایجاد و آنان را به سمت روابط بیضابطه سوق میدهد.
وی با بیان این که امروز بیش از ۷۰ درصد مردم جوامع غربی با فقر عاطفی روبهرو هستند، خاطرنشان کرد: در جوامع غربی نظام عاطفی خانواده مختل شده، جوانان برای جبران عواطفی که باید از خانواده اخذ میکردند، به زیست با حیوانات روی آوردهاند.
حجت الاسلام تراشیون افزود: در کشور ما نیز اگر دیدید برخی از دختران و پسران جوان به حیوانات گرایش پیدا میکنند، بدین جهت است که نیاز عاطفی این گروه بهصورت طبیعی در محیط خانه و خانواده تأمین نشده است؛ لذا برای تأمین نیاز عاطفی به حیوانات پناه میبرند.
وی ضمن تصریح بر این که مرد در محیط خانه باید به همسر خود کمک کند، کار در داخل خانه را از ارزشمندترین کارها توصیف نمود و خاطرنشان کرد: امام صادق علیهالسلام از پیامبر اعظم صلیالله علیه و آله نقل میکنند؛ وقتی زن در محیط خانه شیئی را جابهجا میکند، خدا به او نظر رحمت میافکند و کسی را که خدا به او نظر رحمت بیفکند، عذابش نمیکند. باید حواسمان باشد که فشار کار در خانه نباید آنقدر زیاد باشد که زن وجود ریحانهای خود را از دست دهد. مرد باید زمینهای را فراهم کند که فرزندان در محیط خانه کمککار مادر باشند.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت احساس مسئولیت در تکتک اعضای خانواده را از ویژگیهای خانواده موفق دانست و تصریح کرد: بچه جزئی از خانه و خانواده بوده، باید نسبت به نظافت همه مکانهای خانه احساس مسئولیت داشته باشد. تربیت نسل مدیر و منظم در گرو مشارکت کودکان در محیط خانواده است.
وی با تأکید بر این که در محیط خانه باید تکتک اعضای خانواده همیار و کمک یار مادر باشند، اظهار داشت: در محیط خانه همسران نقش محوری را بر عهده دارند و هر اندازه روح و روان همسر آرام و سلامت جسمی او بیشتر باشد، زن در انجام وظایف خود موفقتر عمل خواهد نمود. چرا که مرد نگهبان روح و روان و جسم همسرش است.
حجت الاسلام تراشیون با بیان این که باید از روح و روان ریحانه ای بانوان مراقبت نمود، یادآور شد: سلامت فضای خانه و خانواده و تربیت نسل تراز در گرو حفظ سلامت روح و روان مادران است؛ در نظام خانواده مبتنی بر ساختار اصیل، زن و مرد باید در جایگاه واقعی خود قرار گیرند.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر ضمن تأکید بر این که نباید نقش مرد در خانواده از او گرفته شود و باید اجازه دهیم مرد در خانه مرد باشد و او را نباید تضعیف کنیم، خاطرنشان کرد: آثار سوء بیان عیوب و نقاط ضعف همسر جلوی دوست، آشنا و غریبه به خود انسان برمیگردد.