۰۷ بهمن ۱۳۸۸ - ۰۰:۴۲
کد خبر: ۷۳۸۱۷
فردا؛

اختتامیه چهارمین کنگره عاشوراپژوهی خراسان در مشهد برگزار می‌شود

خبرگزاری رسا ـ اختتامیه چهارمین کنگره عاشوراپژوهی خراسان رضوی با محوریت عاشورا، عدالت و پیشرفت هشتم بهمن ماه در مشهد برگزار می شود.
مسعود زارعيان


مسعود زارعیان، دبیر اجرایی چهارمین کنگره عاشوراپژوهی خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد گفت: اختتامیه چهارمین کنگره عاشوراپژوهی خراسان رضوی با محوریت عاشورا، عدالت و پیشرفت هشتم بهمن ماه با حضور دکتر رحیم پور ازغدی در مشهد برگزار می شود.


وی با بیان اینکه بیش از 150اثر پژوهشی به دبیرخانه کنگره ارسال شده است، ابراز داشت: از مجموع 900 اثر رسیده به کنگره سراسری عاشوراپژوهی، هجده درصد آثار متعلق به خراسان رضوی است که این رقم نسبت به سال گذشته نیز افزایش قابل توجهی داشته است.

 

دبیر اجرایی چهارمین کنگره عاشوراپژوهی خراسان رضوی ادامه داد: یک سوم آثار از سوی طلاب حوزه علمیه(سطح دو به بالا) دریافت شده و سایر مقالات نیز متعلق به دانشجویان از مقطع کاردانی تا دکتری است.

 

زارعیان، مطابقت مقالات با موضوعات مشخص شده در فراخوان، سطح علمی، کارآمدی و به روزبودن و رعایت اصول نگارشی را از ملاک های هیئت داوران در گزینش آثار ذکر کرد و اظهار داشت: بیشترین آثار ارسالی به دبیرخانه، پیرامون «قیام عاشورا زمینه ساز عدالت و پیشرفت»، «تأثیر عاشورا بر زمینه سازی و تحقق جنبش های عدالتخواهی و نهضت های سیاسی اجتماعیی جهان» و «نقش بصیرت در قیام عاشورا» ارائه شده است.

 

وی افزود: با هدف الگو سازی در زمینه عزاداری اصیل، در مراسم اختتامیه امسال از هیئات مذهبی، شعرا و ذاکرین نمونه و پیشکسوت در سطح استان که با کمک شورای عالی هیئات مذهبی استان شناسایی شده اند تجلیل می شود.

 

دبیر اجرایی چهارمین کنگره عاشوراپژوهی خراسان رضوی با تأکید براینکه باید با بهره گیری از هنر و رسانه، ارزش ها و حقایقی که در حماسه کربلا نهفته را در جامعه درونی کنیم، تصریح کرد: فرهنگ ما مبتنی بر نهضت عاشوراست، از سوی دیگر دنیای غرب مدام با ساخت آثار مختلف سینمایی و هنری از شخصیت های مذهبی و اسطوره هایش تجلیل می کند که بعضا این آثار مسلمانان را هم تحت تأثیر قرار می دهد لذا باید پیام ها و مظلومیت های این واقعه را به تصویر کشید و آثاری تولید کرد که بتواند فرهنگ عاشورا را ثبت رسانه ای کرده و به جهان انتقال دهد.

 

زارعیان ادامه داد: با توجه به این دغدغه در حاشیه چهارمین کنگره عاشوراپژوهی خراسان رضوی به مباحث هنری عاشورا پرداختیم که تولید برنامه تلویزیونی «حیات سرخ»، مستند «عروج پروانه ها» و برگزاری نمایشگاه عکس «لحظه های عاشورایی» از جمله اقدامات انجام شده در این راستا به شمار می رود.

 

وی گفت: مراسم اختتامیه کنگره نیز در بخشی ویژه، ضمن پخش قسمت هایی از فیلم «سینه سرخ» به کارگردانی پرویز شیخ طادی و تهیه کنندگی مجید اسماعیلی به نقد و تحلیل برنامه های تلویزیونی و سینمایی مرتبط با مفاهیم عاشورایی، بررسی بسترهای فراهم و ظرفیت های پرداخته نشده در فرهنگ عاشورا و مشکلات و موانع فیلمسازی در تولید آثار سینمایی می پردازد.

 

زارعیان، پخش مستند عروج پروانه ها را از دیگر بخش های این مراسم ذکر کرد و افزود: دومین ویژه نامه کنگره عاشوراپژوهی خراسان رضوی شامل بخش هایی از کتاب«حسین عقل سرخ» دکتر رحیم پور ازغدی، گفت و گو با اساتید و صاحب نظران، گفت و گو با کارگردان و تهیه کننده فیلم سینه سرخ و نظرات برخی هنرمندان درباره موانع تولید آثار شاخص تصویری پیرامون حماسه عاشورا نیز در این مراسم در اختیار شرکت کنندگان قرار خواهد گرفت.

 

وی گفت: همچنین چهل مقاله برگزیده کنگره در قالب کتاب به چاپ خواهد رسید.

دبیر اجرایی چهارمین کنگره عاشوراپژوهی خراسان رضوی با اشاره به اینکه در این مراسم در مجموع از یازده اثر برگزیده تقدیر می شود، یادآور شد: اختتامیه چهارمین کنگره عاشوراپژوهی خراسان رضوی هشتم بهمن ماه ساعت 17:30 در محل تالار نور مشهد واقع در خیابان آبکوه برگزار خواهد شد.

 

زارعیان خاطرنشان کرد: نمایشگاه عکس «لحظه های عاشورایی» شامل 70 قطعه عکس(تک و مجموعه عکس) برگزیده از هنرمندان سراسر کشور پیرامون عزاداری و شور حسینی مردم در حاشیه این کنگره از سوم تا هشتم بهمن ماه در محل نگارخانه میرک مشهد واقع در میدان صاحب الزمان، نبش خیابان مولوی از ساعت نه تا دوازده صبح و هفده تا نوزده جهت بازدید عموم دایر خواهد بود.

 

گقتنی است کنگره عاشوراپژوهی با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب به منظور ایجاد بستری مناسب برای رشد و شکوفایی خلاقیت متفکران دینی در عرصه ترویج فرهنگ سترگ عاشورا هرساله از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در سطح استان ها برگزار می شود.

 فراخوان مقاله این کنگره در موضوعات «عاشورا؛ تعریف و جایگاه عدالت و پیشرفت»، «عاشورا و پیشینه تاریخی و تمدن ایران اسلامی»، «عاشورا، انقلاب اسلامی و ترسیم جامعه پیشرفته مبتنی بر عدالت»، «عاشورا و اندیشه عدالت و پیشرفت»، «عاشورا و الگوهای عدالت و توسعه» در سه سطح اساتید، طلاب و دانشجویان انجام شد./930/پ202/ص

ارسال نظرات