جزئیات برگزاری انتخابات مجمع نمایندگان طلاب
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا حجتالاسلام والمسلمین احمد فرخ فال رئیس ستاد برگزاری نهمین انتخابات مجمع نمایندگان طلاب در نشست خبری این انتخابات گفت: دوره هشتم مجمع نمایندگان طلاب باید تا پایان ۱۴۰۰ با برگزاری انتخابات نهم انتخابات به اتمام می رسید اما چون کشور و طلاب درگیر تبعات کرونا بودند، این مهم امکان پذیر نشد.
وی در پاسخ به چرایی عدم برگزاری انتخابات به صورت برخط و غیرحضوری، اظهار داشت: با توجه به اینکه انتخابات حضوری از اتقان بیشتری برخوردار است صبر کردیم تا زمان مناسب برای برگزاری انتخابات مهیا شود.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره تاسیس مجمع نمایندگان طلاب با ابتکار امام خمینی(ره)، افزود: رهبر فرزانه انقلاب نیز در مناسبت های مختلف با تاکید بر اهمیت جایگاه مجمع نمایندگان مطالباتی را داشته اند و اهمیت جایگاه مجمع بر کسی پوشیده نیست زیرا این نهاد می تواند روحانیت را در انجام وظیفه بسیج کند. حرکت عظیمی که امام خمینی(ره) برای احیای اسلام ناب شروع کردند فقط با ارتباط تنگاتنگ روحانیت و حوزه های علمیه با مردم به نتیجه رسید.
وی ادامه داد: یکی از مطالبات مقام معظم رهبری از مجمع نمایندگان، انقلابی ماندن حوزه است تا جامعه انقلابی بماند و قطعا نکته بسیار مهم رهبری در رابطه با جهاد تبیین منوط به حضور روحانیت و مردم هست.
رییس ستاد برگزاری انتخابات مجمع نمایندگان طلاب گفت: انتخابات نهم در ۲۸دی ماه سال جاری در روز چهارشنبه در سالن اجتماعات مدرسه علمیه فیضیه برگزار خواهد؛ آمادگی داریم در صورت لزوم روز پنجشنبه نیز برگزاری را تمدید کنیم؛ ساعت برگزاری نیز از ۸ صبح تا ۶ عصر خواهد بود.
وی اظهار داشت: در این دوره ۱۴۸ حوزه انتخابیه با ۲۸۷ نماینده مجمع نمایندگان طلاب شکل را شکل خواهند؛۴۷۰ نفر برای این انتخابات نامزد شدند که ۳۸۸ نفر شده که به رقابت خواهند پرداخت. طبق آیین نامه هر حوزه انتخابیه باید بیش از 100 طلبه در قم داشته باشد که یک نماینده خواهد داشت؛ اگر در حوزه انتخابیه ای به هر علتی نماینده ای انتخاب نشد وظیفه نمایندگی را نماینده طلاب همجوار به عهده خواهد گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال با بیان اینکه کار رسانه، جهاد تبیین است، گفت: مجمع نمایندگان طلاب واحد طرح و برنامه دارد که خدمات شایسته ای کرده است و ایجاد مرکز خدمات به پیشنهاد مجمع اتفاق افتاده است. ارکان مرکز مدیریت نیز مکلف شدند طرح های مجمع نمایندگان را مورد بررسی قرار بدهند.
وی افزود: در هر انتخابات به طور میانگین ۱۴هزار تا ۱۶هزار نفر شرکت کردند؛ دوره قبل به هدف افزایش استقبال طلاب در پردیسان و شهرک مهدیه هم امکان اخذ رأی فراهم شده بود که تأثیری در این مهم نداشت و بنابراین انتخابات در یک محل برگزار خواهد شد؛ در دوره قبل به علت اختلال اینترنت مشکلات زیادی در روند برگزاری انتخابات به وجود آمد و باید گفت امروزه این اختلالات بسیار بیشتر است، بنابراین افزایش محل های برگزاری انتخابات شدنی نیست.
رئیس ستاد برگزاری انتخابات مجمع نمایندگان طلاب گفت: در حوزه علمیه قم در محیط علمی آزاداندیشی کاملا جاری است و هیچ فقیهی در اظهار نظر علمی خود دچار مشکل نمی شود و این را من در 30 گذشته دیده ام اما اگر فردی بخواهد خارج از فضای علمی نظری را به اهداف سیاسی نقل کند خود حوزه و بدنه حوزه پاسخ می دهد.