آغاز پذیرش مقاطع سطح و خارج مدرسه عالی انوار طاها
حجت الاسلام عبداللهی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، از آغاز پذیرش مقاطع سطح و خارج مدرسه عالی انوار طاها خبرداد و گفت: شرایط عمومی این پذیرش قبولی در آزمون کتبی، قبولی در مصاحبه علمی، تعهد به حضور تمام وقت در برنامههای مدرسه و عدم اشتغال در سایر مراکز حوزوی و دانشگاهی است.
مدیر مدرسه عالی انوار طاها در ادامه عنوان کرد: اتمام کامل سطح یک با معدل ۱۸، تعهد به تحصیل حداقل تا پایان دوره اول مدرسه و شرایط اختصاصی مقطع خارج، اتمام کتبی و شفاهی پایه ۱۰ با معدل ۱۶، تعهد به تحصیل تا پایان دوره اول خارج و معمم بودن دائم به لباس روحانیت از جمله شرایط اختصاصی مقطع سطح سه است.
وی با اشاره به ویژگی های این مدرسه یادآور شد: از مزایای این مدرسه بهرهمندی از اساتید مجرب و با سابقه، بهرهمندی از اساتید راهنما جهت مشاوره علمی و تحصیلی، استفاده از کتابخانه تخصصی فقه و اصول در کلاسها، بهرهمندی از کلاسهای مهارتمحور و کارگاههای کارورزی استنباط فقهی است.
حجت الاسلام عبداللهی امکان ادامه تحصیل در سطح خارج (تخصصی)، استفاده از طلاب مدرسه جهت تدریس در حین تحصیل و معرفی طلاب موفق پایان هر دورۀ مدرسه جهت عهدهداری کرسی تدریس سطوح عالی را از دیگر مزایای این مدرسه عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: استفاده از حمایتهای مادی و معنوی از جمله دیگر مزایای تحصیل در مدرسه عالی انوار طاها است.
وی با بیان این که ادامه طرح نهاد تحصیل اجتهادی که درگذشته در مدرسه عالی فقه و اصول به اجراء در آمده بود در مدرسه عالی انوار طاها ادامه دارد و بیش از 70 نفر از طلاب محترم که نیمی از آنها کرسی تدریس دارند در این طرح مشغول به تحصیل هستند. تفاوت این مدرسه با سایر مراکز فقه و اصول حوزوی در شیوه آموزش آن می باشد، ایشان افزودند: ما به دنبال این هستیم که به طلاب نگرش تحلیلی و تطبیقی بدهیم تا دست حوزه علمیه از مجتهد خالی نباشد
مدیر مدرسه عالی انوار طاها، در ادامه با اشاره به این که این مدرسه از مراکز تخصصی در حوزه فقه و اصول است، خاطرنشان کرد: این طرح 4 سال پیش در کنار دیگر مراکز آموزشی فقه و اصول شروع به فعالیت کرده است و از تجربیات دیگران در این زمینه استفاده خواهد کرد.
وی با بیان این که طلاب مستعد و با انگیزه در حوزه فقه و اصول در حوزه علمیه نیاز به مراقبت و هدایت دارند گفت: حوزه علمیه به دنبال روشی برای ماندگار کردن و انگیزه دادن به این طلاب مستعد برای تحصیل و پژوهش در فقه و اصول بوده است و تأسیس این مدرسه در راستای این هدف صورت گرفت.
حجت الاسلام عبداللهی با بیان این که عمده فعالیت این مدرسه با تأکید بر دروس اصلی حوزه و فقه جواهری خواهد بود، افزود: یکی از تفاوت های این مدرسه با دیگر مراکز حوزوی در نحوه و سبک ارائه دروس اصیل حوزوی خواهد بود و از روشهای جدید و عملی در این مدرسه استفاده خواهد شد.
وی افزود: در این مدرسه برای طلاب سطح یک دوره 4 تا ۶ ساله و برای طلاب مقطع خارج 2 دوره چهار ساله تعریف شده است و حداقل انتظار ما از خروجیهای سطح یک این است که بتوانند بر مبانی فقه و اصول مسلط باشند و تا حدودی نگاه تحلیلی تطبیقی به نظریات فقهی داشته باشند.
مدیر مدرسه عالی انوار طاها با بیان این که این مدرسه به صورت تمام وقت و بدون تعطیلی به آموزش طلاب خواهد پرداخت، اظهار داشت: در هر سال سه ترم برای طلاب این مدرسه در نظر گرفته شده است که در تمام طول سال مشغول تحصیل خواهند بود و در کنار این تفریحاتی را هم برای ایجاد نشاط در طلاب و خانوادههایشان در نظر گرفته شده است تا بهتر بتوانند به تحصیل بپردازند.
وی سبک آموزشی مدرسه را مهارت محوری عنوان کرد و ابراز داشت: این شیوه تحصیل مبتنی بر این است که یادگیری را نه فقط به معنی حفظ کردن بلکه به معنی تغییر رفتار در زندگی علمی طلبه تلقی خواهیم کرد که این به وسیله کنترل و ارزیابی به صورت مستمر و گوشزد کردن نقاط ضعف به طلاب اجرا خواهد شد.
حجت الاسلام عبداللهی با اشاره به مزایای این مدرسه ابراز داشت: در این مدرسه همان شهریه معمولی طلاب به علاوه مقدار کمی کمک هزینه تحصیلی داده خواهد شد و عمده چیزی که در این مدرسه میتواند باعث شود نظام آموزشی و پژوهشی و اساتید توانمندی هستند که در این مجموعه همکاری خواهند کرد.
وی با بیان این که نظام اجتهادی در حوزه فرایند خاص خود را دارد، یادآور شد: بعد از پایان دوره سطح مدیر علمی هر دوره آزمونی را از طلاب خواهد گرفت و سطح علمی طلبهها را میسنجند و در نهایت تأیید و یا رد خواهند کرد و تحصیل در این مدرسه به معنی این نیست که در پایان دوره مدرکی دال بر اجتهاد اعطا خواهد شد بلکه این تأیید باید از طریق مراجع و مجتهدان مسلم انجام گیرد.
مدیر مدرسه عالی انوار طاها با بیان این که حوزه علمیه باید پر از مجتهد و فقیه باشد، خاطرنشان کرد: حوزه علمیه جهان تشیع باید به گونهای رفتار کند که اگر در مجامع اسلامی دنیا نیاز به مجتهد و فقیه داشته باشیم دستمان خالی نباشد؛ مرکز مدیریت حوزه علمیه باید در زمینه مجتهد پروری کار بکند و زمینه را برای طلاب مستعد اجتهاد فراهم کند..
وی با بیان این که همه مراکز تخصصی در حوزه هدف واحدی دارند، افزود: باید همه فکر این باشیم که حوزه پر شود از مجتهدان و فقهای مسلم؛ باید در تربیت مجتهد مسائل روز را هم در نظر داشته باشیم تا فقهای تراز انقلاب با اهداف و آرمانهای بلند انقلابی تربیت شوند زیرا ریشه این انقلاب در حوزه علمیه است.
حجت الاسلام عبداللهی در پایان عنوان کرد: طلاب دارای شرایط میتوانند جهت ثبتنام به پنل شخصی خود در سامانه اینترنتی نجاح مراجعه کنند و یا به آدرس خیابان معلم کوچه12 جنب جامعه مدرسین پلاک 27 مراجعه یا با شماره تلفن: 02537839767 و 0910967520 تماس حاصل کنند./1330/ت۳۰۲/ی