۲۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۰
کد خبر: ۵۲۶۸۰۲

بررسی دلایل حمایت رژیم صهیونیستی از تجزیه کشور عراق

حمایت آشکار رژیم صهیونیستی از استقلال کردستان عراق با وجود مخالفت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی با همه پرسی در اقلیم کردستان این سوال را مطرح می‌کند: دلیل این موضع تل آویو چیست؟
کردستان اسرائیل

به گزارش خبرگزاری رسا، رسانه «عربی ۲۱» در تحلیلی به حمایت آشکار رژیم صهیونیستی از استقلال کردستان عراق پرداخت و این سوال را مطرح کرد که با وجود مخالفت های منطقه ای و بین المللی با همه پرسی در اقلیم کردستان دلیل حمایت های رژیم صهیونیستی از این مساله چیست؟

حمایت آشکار رژیم صهیونیستی از استقلال کردستان

به عبارت بهتر رژیم صهیونیستی تنها طرفی است که آشکارا از تشکیل دولت مستقل کُرد در کردستان عراق حمایت کرد، به این ترتیب که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی هفته گذشته در اظهاراتی حمایت خود را از همه پرسی کردستان اعلام کرد و به عقیده کارشناسان دلایل امنیتی اسرائیل را به چنین موضع گیری سوق داده است.

این در حالی است که مسعود بارزانی رییس اقلیم کردستان عراق از تصمیم خود برای برگزاری همه پرسی در بیست و پنجم ماه جاری و در ارتباط با تشکیل دولت مستقل خبر داد؛

این تصمیم بارزانی واکنش های منطقه ای و بین المللی را به دنبال داشت که مبتنی بر لغو یا تاخیر در همه پرسی بود.

اظهارات حمایتی ژنرال سابق صهیونیستی از کردستان مستقل

به هر حال اظهارات حمایت جویانه نتانیاهو از استقلال کردستان عراق در حالی است که «یائیر گولان» ژنرال سابق صهیونیست نیز اعلام کرده بود از فکر کردستان مستقل حمایت می کند.

گولان در اندیشکده سیاست خاور نزدیک واشنگتن اظهار داشت، با توجه به بی ثباتی در منطقه خاورمیانه تشکیل یک موجودیت مستقل و مسنجم کُردی در وسط این باتلاق فکر بدی نیست.

در این میان جدعون ساعر از وزرای سابق رژیم صهیونیستی بر این باور است که کُردها نیازمند تشکیل یک دولت مستقل هستند زیرا آنان نیز مانند یهودیان یک اقلیت در خاورمیانه به شمار می آیند.

تلاش رژیم صهیونیستی برای تشویق کُردها به استقلال

به گفته او کُردها متحدان طولانی مدت و قابل اعتمادی بوده و خواهند بود و باید اقلیت هایی را که توافقنامه های منطقه ای در طول یکصد سال گذشته موجب ظلم به آنان شده است به استقلال تشویق کرد.

ساعر همچنین با اشاره به تلاش های کردستان در جلوگیری از حملات اسلامگرایان افراطی اظهار داشت: با توجه به موقعیت کُردها در نقشه می توان دید که آنان قادرند سد مستحکمی در قبال توسعه اسلام رادیکالی در منطقه باشند و ما عملا شاهد بودیم آنان به تنهایی با داعش مبارزه می کردند.

وی افزود: در طول سال های گذشته، کُردها جذب افکار ضد اسرائیلی و ضد صهیونیستی نشدند و روابط خوب خود را با ملت یهود و اسرائیل حفظ کردند.

در همین ارتباط «عوفر بنگیو» که ریاست برنامه مطالعات کُردی در دانشگاه تل آویو را بر عهده دارد، تاکید کرد: اسرائیل در فاصله سال های 1965 و 1975 کمک های نظامی و اطلاعاتی محرمانه ای را در اختیار کردستان عراق قرار داد و به کُردها در دهه هفتاد کمک کرد از شهرهای عراق به خارج از کشور فرار کنند و علاوه بر این کُردها در جنگ های عربی علیه اسرائیل در سال 1967 و 1973 مشارکت نداشتند.

نکته قابل توجه اینکه به گفته بنگیو که نویسنده کتاب «کُردهای عراق: تشکیل دولتی در دل دولت» است، مصطفی بارزانی عازم فلسطین اشغالی شد و پسرش مسعود بارزانی که اکنون ریاست اقلیم کردستان عراق را بر عهده دارد نیز به فلسطین اشغالی سفر کرد و در مقابل تعدادی از مسؤولان صهیونیست نیز به کردستان عراق سفر کرده اند.

اطمینان خاطر رژیم صهیونیستی به کُردها

به گفته این استاد دانشگاه رژیم صهیونیستی معلوم نیست کردستان تا چه اندازه متحد رژیم صهیونیستی باقی خواهد ماند زیرا تحت تاثیر عوامل مختلف عربی تحت فشار قرار خواهد گرفت اما دست کم بی تردید دشمن رژیم صهیونیستی نخواهد بود.

بنگیو ادامه داد: مهم ترین مساله تشکیل منطقه حائل علیه تندروها است و کردستان عراق مبتنی بر لائیک و میانه روی و قبول دیگران است از همین رو عنصری مثبت در منطقه ای خواهد بود که در آن افراط گرایی در حال افزایش بوده و فاقد ثبات و امنیت است.

در این میان باید در نظر داشت که حمایت رژیم صهیونیستی از استقلال کردستان عراق در حالی است که همه پرسی در کردستان عراق از نظر واشنگتن مانعی در برابر تلاش برای جنگ در سوریه به رهبری کُردها و عرب ها به شمار می آید./۸۴۷/ب۱۰۱/ف

منبع: تسنیم

ارسال نظرات