گفت و گوی رسا با بازیگر روحانی پایتخت / محمدجواد؛ جلوه ای از جامعه روحانیت بود

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، حضور و نقش روحانیت در عرصه سینما و تلویزیون همواره مورد توجه اهالی هنر و مردم جامعه قرار گرفته به صورتی که با تعریف، تمجید و گاهی در بوته نقد گذاشته شده است.
آخرین قسمت از مجموعه پایتخت در کنار بازیگران توانمند و کاربلد عرصه هنری که برخی از آنها همچون آقای محسن تنابنده وهومن حاج عبدالهی که در نقش روحانی بازی خوبی را از خود در سریال های نون خ و شاهگوش برای مخاطبان سیما به جای گذاشتند، بازیگر جوانی را در نقش روحانی(محمد جواد) به همراه داشت که او در زندگی واقعی خود یک روحانی و دانش پژوه حوزوی است.
طلبه یا روحانی مجموعه پایتخت 7 پسر اوس موسی است. هدایت هاشمی در نقش اوس موسی که در سریال نماد یک شخصیت عادی زحمتکش و مذهبی است که با لهجه مشهدی خود بخش مهمی از ایرانی بودن مجموعه که قبلا هم توصیف رهبر انقلاب از آن بود را در فصلهای قبلی این مجموعه و حالا هم به یدک میکشد. ویژگی بارز معرفی پسرش هم که مقدمه ورود یک طلبه به این فصل از سریال است با ظرافت کامل توسط هدایت هاشمی انجام میشود و همان نقش عادی واسطه گری برای امر خیر را توسط یک روحانی در این فصل هم جا میاندازد.
دیالوگ های اوس موسی و ارسطو و محمدجواد با واکنش های مثبتی از سوی مخاطبان فضای مجازی خصوصاً پیام رسان ایکس مواجه شده است برخی به نتیجه لقمه حلال، محبت و ارادت مردم به جامعه حوزوی و آمادگی حوزویان برای خدمت به مردم کشور خود یاد کرده اند.
از این رو در مصاحبه ای با حجت الاسلام حسام نجف زاده بازیگر نقش محمد جواد (روحانی) فرزند اوس موسی نشسته ایم تا از سابقه هنری و حضورش در سریال پایتخت برای مخاطبان رسانه ای ما بیشتر بگوید.
رسا_ آقای نجف زاده از سابقه هنری و رسانه ای خوتان بگویید.
این کار اولین تجربه بازی در رسانه برای من بود اگرچه به صورت کلی از طریق اجراء تئاتر در سال های دوران تحصیل مدرسه با هنر نمایشی آشنایی داشتم و تا قبل از پایتخت تجربه ای به این شکل نداشتم آن هم بازی در کنار هنرمندان بزرگ و نام آشنا که حقیقتاً کار را برای هر بازیگری سخت می کند.
رسا- برای حضور در این نقش تست داده بودید؟
بله- به صورت غیرحضوری تست گرفته شد و چند فیلم فرستادم تا مورد تایید قرار گرفت. البته با چند واسطه و بوسیله یکی از آشنایان که در رسانه فعالیت کارگردانی دارد، برای نقش محمد جواد معرفی شدم. ظاهراً چندین نفر دیگر هم معرفی شده بودند که از بین آنها انتخاب شدم.
رسا- با وجود تجربه اول نگاه عوامل، بازیگران به شما و البته شخصیت حقیقی شما چگونه بود؟
قاعدتاً در مقابل بازیگران زبردست مجموعه آماتور به حساب می آمدم که نیازمند راهنمایی بود که در این موضوع از تجربیات آنها استفاده و بهره بردم و در این میان آقای مصطفی تنابنده بیشتر کمک و راهنمایی را داشت که از ایشان تشکر می کنم.
اما پشت صحنه شخصیت حقیقی من ملاک بود که تحصیل کرده حوزه علمیه و روحانی بودم. نگاه به حضور یک روحانی در نقش یک روحانی در این مجموعه واقعاً مثبت و برخورد کاملا محترمانه و دوستانه ای بود. معتقدم استفاده از یک روحانی در نقش روحانی انتخاب بسیار هوشمندانه ای بود که کارگردان و عوامل این مجموعه داشتند چرا که ظرافت هایی در طلبگی و زندگی حوزوی است که تنها از عهده یک روحانی برخواهد آمد.
رسا- کاملا به نقطه دقیقی اشاره کردید. نگاه حوزه به حضور شما در این سریال چگونه بود؟
از آنجایی که من در نقش محمدجواد نقش خودم را یعنی یک طلبه و روحانی بازی کردم و وظیفه ذاتی خودم را که خدمت به جامعه و حضور در کار های خیر و انسان دوستانه می باشد را ایفا کردم نگاه اساتید و حوزه علمیه نیز مثبت بود و امیدوارم بتوانیم از این پس نیز در جایگاه خودمان ایفاء نقش کنیم. البته افراط و تفریط در همه اقشار وجود دارد و نمی توانم صفر و صدی با نوع برخورد جامعه یا یک نهاد سخن بگویم.
رسا- پس از پخش آخرین قسمت چه واکنشی از مردم دریافت کرده اید.
اهالی منطقه سکونتم در مشهد به بنده اظهار لطف دارند و شرمنده خودشان می کنند و بازخورد خوبی دریافت کرده ام.
رسا- سخن پایانی ...
گاهی یک سکانس و یک جمله کوتاه کار یک سریال را انجام می دهد. ورود «محمد جواد» به سریال پایتخت در لباس روحانی پس از مقدمه چینی معرفی نقش «محمد جواد» در پایتخت خصوصا در آن بخش که اوس موسی می گوید نتیجه لقمه حلال است و ادای احترام ارسطو که بعد از 11 سال برخورد جدیدی با پسر اوس موسی هم داشت نقطه قابل توجه بود که علی رغم برخی سیاه نمایی ها و تصورات رسانه ای کلیشه ای حکایت از محترم بودن قشر روحانیت در جامعه و در زندگی عادی مردم دارد. از نویسنده برای انتخاب واژگان و سایر عوامل تشکر و قدردانی می کنم.
رسا- با تشکر از حضرتعالی، برایتان آرزوی موفقیت در عرصه دینی و رسانه ای داریم.