۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۵
کد خبر: ۵۰۴۳۴۳
آیت الله سیدان:

گناه کردن مایه هلاکت انسان است

آیت الله سیدان با تأکید بر اینگه گناه کردن مایه هلاکت انسان و تمام بدبختی ها منشأ و زمینه آن گناه است، گفت: استغفار کردن سبب دور شدن شیطان از انسان می شود.
ایت الله سیدان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله سید جعفر سیدان، استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان عصر شنبه در سلسله جلسات درس اخلاق که در بیت این عالم دینی برگزار شد، با تبریک روز میلاد امام حسن مجتبی(ع) به ابعاد شخصیتی این امام بزرگوار اشاره کرد و افزود: این امام همام در تمامی کمالات بی نظیر بودند.

وی ادامه داد: شخصیت و عظمت امام حسن مجتبی(ع) الهی و به گونه ای بود که از دوران کودکی مورد عنایت پیامبر گرامی اسلام(ص) بود.

آیت الله سیدان در ادامه با اشاره به شدت محبت پیامبر به امام حسن مجتبی(ع) به توجه به روایت «کان النبی (ص)یصلی جآء الحسن و الحسین فارتد فاه فلما رفع رأسه أخذهما أخذا رفیقا فلما عاد عادا فلما انصرف أجاس هذا علی فخذه الیمنی و هذا علی فخذه الیسری، ثم قال: من أحبنی فلیحب هذین و کانا حجه الله لنبیه فی المباهله و حجه الله من بعد أبیهما امیرالمؤمنین علی الامه فی الدین و المنه لله»، افزود: گاهی که رسول خدا(ص) در نماز بود و سر به سجده فرو داشت حسن و حسین(ع) می آمدند و بر شانه مبارک پیغمبر سوار می شدند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آیه 23 سوره شوری « قل لا اسألکم علیه اجرا الا المَوده فی القربی»، گفت: یکی از مصادیق بارز خویشان رسول خدا(ص) امام حسن مجتبی(ع) است که به مصداق این آیه، مودّت او اجر رسالت رسول خداست.

استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه همچنین آیه «وَ یُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى‏ حُبِّهِ مِسْکیناً وَ یَتیماً وَ أَسیرا» در شأن امام حسن مجتبی(ع) نیز نازل شده است، گفت: این آیات قرآن کریم نشانگر عظمت این امام بزرگوار است.

وی در ادامه با اشاره به فراز نهم از دعای استغفار حضرت علی(ع) به حدیث پیامبر گرامی اسلام(ص) که ابلیس می‌گوید: من با گناه بندگان خدا را هلاک می‌کنم و به جهنّم می‌برم، اما آنها توبه می‌کنند و حال من را می‌گیرند و من را هلاک می‌کنند. بعد من آنها را به هوای نفس یعنی به چیزهایی که دوست دارند ولی گناه نیست وادار می‌کنم، و اینها می‌گویند: ما که گناه نکردیم، و خیال می‌کنند که راهشان درست است، بعد انتهای این مسیرشان می‌روند به جهنّم، اما چون نمی‌فهمند که دارند به سوی جهنّم می‌روند، دیگر توبه هم نمی‌کنند، ابراز داشت: از این حدیثی که پیامبر گرامی اسلام نقل کرده است اهمیت استغفار فهمیده می شود.

آیت الله سیدان با تأکید بر اینگه گناه کردن مایه هلاکت انسان است و تمام بدبختی ها منشأ و زمینه آن گناه است، گفت: استغفار  کردن سبب دور شدن شیطان از انسان است.

وی با بیان اینکه انسان باید مراقب و مواظب باشد تا شیطان بر او غلبه نکند، بیان داشت: استغفار کردن سبب رفع مشکلات است.

استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان در پایان با تأکید بر اینکه پیامد گناه در گروی بودن نفس انسان است، به حدیث امام علی(ع) «الدُّنْيَا دَارُ مَمَرٍّ لَا دَارُ مَقَرٍّ وَ النَّاسُ فِيهَا رَجُلَانِ رَجُلٌ بَاعَ فِيهَانَفْسَهُ فَأَوْبَقَهَا وَ رَجُلٌ ابْتَاعَ نَفْسَهُ فَأَعْتَقَهَا» اشاره کرد و افزود: دنيا سراى عبور است نه سراى اقامت و مردم در این سرای به دو گروه تقسیم می شوند؛ گروهی كه در دنيا خود را فروختند و در نتيجه، خويشتن را نابود كردند و گروهی كه خود را خريدند و در نتيجه، خويشتن را آزاد ساختند./859/۲۰۲/ب2

ارسال نظرات