۳۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۶
کد خبر: ۲۸۲۱۱۸
همزمان با روز ملی تکریم و بزرگداشت امامزادگان؛

همایش بزرگداشت سلطان محمود بن امام باقر در روستای دارالسیاده علوی کاشان برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ همزمان با روز ملی تکریم و بزرگداشت امامزادگان، همایش تکریم و بزرگداشت حضرت سلطان محمود بن امام محمد باقر(ع) در روستای دارالسیاده علوی کاشان همراه با گل باران مضجع این امامزاده برگزار شد.
مجيد زجاجي مجيد زجاجي حضرت سلطان محمود بن امام باقر(ع)

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، مجید زجاجی، استاد حوزه و دانشگاه پنجشنبه شب در همایش تکریم و بزرگداشت حضرت سلطان محمود بن امام محمد باقر(ع) در جوار مضجع این امامزاده در روستای دارالسیاده علوی کاشان، با اشاره به این که قرآن بزرگترین کتاب نزد ما انسان ها است، گفت: خداوند در سوره عنکبوت می فرماید کسانی که در راه ما مبارزه و جهاد کنند، من راه درست را به آنها نشان می دهم.

 

وی افزود: حضرت سلطان محمود بن امام باقر(ع) مصداق فرموده خداوند در سوره عنکبوت است، چرا که ایشان در راه خداوند مجاهده کرده و قدم گذاشته است.

 

زجاجی با بیان این که بعد از حدود 13 قرن، کسانی که درمانده و محتاج می شوند، برای حل مشکلات خود به حضرت سلطان محمود(ع) متوسل می شوند، گفت: در سال 113 هجری قمری، سفیر خاص و نائب امام که شخصیتی، محدث، پسر امام، عموی امام و پدر زن امام بود، به دستور امام زمانش راهی کاشان می شود تا به تبلیغ دین مبین اسلام بپردازد.

 

حضرت سلطان محمود یک روز بعد از برادرش به شهادت رسیده است

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که حضرت سلطان علی بن امام باقر(ع) چهار تذکره دارد، گفت: امام باقر(ع) پسرش حضرت سلطان علی(ع) را به همراه 17 تن از اصحاب و یارانش عازم منطقه کاشان کرد که یکی از آنها حضرت سلطان محمود(ع) به عنوان بزرگترین یار ایشان است.

 

محقق و پژوهشگر تاریخ اسلام گفت: حضرت سلطان محمود(ع) اهل مدینه و از خاندان رسول الله(ع) و شجره نبوت است که سه سال به همراه حضرت سلطان علی(ع) در منطقه کاشان و حومه زندگی می کرده است.

 

نویسنده کتاب حضرت سلطان محمود با تأکید بر این که در ایام شهادت حضرت سلطان علی(ع) باید مراسم عزای حضرت سلطان محمود(ع) نیز برپا شود، یادآور شد: حضرت سلطان محمود(ع) یک روز پس از حضرت سلطان علی(ع) به شهادت رسیده است.

 

وی با اشاره به این که حضرت سلطان علی(ع) در آخرین لحظات قبل از شهادت به یارانش سفارش می کند که حضرت سلطان محمود(ع) خود را به اهل فین و چهل حصاران برسانید، گفت: حضرت سلطان محمود(ع) از شر زرین کفش به خانه شخصی به نام حسینی پناه می برد اما دشمن با آگاهی از محل او را به شهادت می رساند.

 

حضرت سلطان محمود یار دیرین سردار سپاه اسلام در کاشان است

زجاجی قدمت گنبد آستان حضرت سلطان محمود را مربوط به سال 952 قمری دانست و گفت: صندوق چوبی روی قبر امامزاده قدمتی بیش از 500 سال دارد که حک شدن نام 14 معصوم روی آن، نشان از ارادت مردم آن زمان به تشیع و اهل بیت(ع) است.

 

استاد حوزه و دانشگاه گفت: آستان و مضجع حضرت سلطان محمود بن امام باقر(ع) دارای سند و اعتبار است و صندوق روی قبر ایشان بر روی قبر هیچ کدام از امامزادگان این منطقه وجود ندارد.

 

محقق و پژوهشگر تاریخ اسلام با تأکید بر این که در هیچ منطقه ای از ایران به غیر از اینجا، روستایی به نام علوی وجود ندارد، گفت: علت نام گذاری این روستا به عنوان علوی را باید در تاریخ اسلام جویا شد.

 

این استاد خوزه و دانشگاه یاد آورشد: حضرت سلطان محمود بن امام باقر(ع) را شهید در راه اهل بیت، سلطان دل ها، از شجره نبوت و یار دیرین سردار سپاه اسلام در کاشان است./1307/پ202/ح

ارسال نظرات