واحدهای تقسیمات جغرافیایی سرزمین های اسلامی در «فرهنگ نامه»
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، اصطلاحات واحدهای جغرافیایی در حکم کلید واژه های تحقیقات جغرافیایی هستند و فهم درست از موضوعات جغرافیایی و تاریخی بدون شناخت و درک صحیح از این مفاهیم ممکن نیست. از این رو کتاب حاضر بر آن است تا با ارائه تعریف روشنی از اصطلاحاتی که بر آثار کلاسیک جغرافیایی جهان اسلام پایه گذاری شده است، به فهم درست پژوهشگران از این منابع و رسیدن به نتایج مطلوب تر کمک می کند.
این اثر در بردارنده اصطلاحات اماکن عام تقسیمات جغرافیایی بر پایه آثار کلاسیک جغرافیای جهان اسلام تهیه و تنظیم شده است و سعی دارد با معرفی و توصیف اصطلاحات مربوط به تقسیمات جغرافیایی، به تبیین مفهومی و زبانی این اصطلاحات در سده های نخستین و سرزمین های شرق و غرب جهان اسلام بپردارد.
کتاب «فرهنگ نامه» اثری است توصیفی که به شیوه فرهنگ نامه ای تنظیم یافته و مشتمل بر مجموعه ای از مدخل ها و عناوین مستقل است که به ترتیب الفبایی تنظیم شده اند.
در این پژوهش چکه صورتی فرهنگ نامه ای دارد، به شیوه بقیه دانشنامه ها و دائره المعارف ها، مدخل ها رابطه ای شبکه ای دارند، یعنی ممکن است در تعریف هر واحد، اسامی سایر واحدها به تناسب موضوع مورد بحث آورده شود و با توجه به اینکه تعریف این نوع واحدها همه در یک مدخل امکان پذیر نیست، هر واحد به مدخل خود ارجاع داده شده است.
«الهام امینی کاشانی» نویسنده این اثر، در بخش پیشینه پژوهش کتاب «فرهنگ نامه» کتاب «هفت کشور یا صورالاقالیم» را از جمله نخستین آثاری یاد میکند که در بردارنده اصطلاحات تقسیمات جغرافیایی در ایران است و همانند نام کتاب به یکی از معانی اصطلاح اقلیم می پردازد.
یادآور می شود؛ این اثر در شمارگان یک هزار نسخه و در قطع رقعی تهیه و تنظیم شده است و علاقه مندان به تهیه این کتاب می توانند به فرشگاههای کتاب بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی مراجعه کنند./1308/د102/ق
منبع: پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی