تغذیه مهم ترین رکن در کاهش اضطراب و استرس انسان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، خانم شریف، پژوهشگر طب سنتی، صبح امروز در جمع بانوان در رواق حضرت خدیجه(س) حرم حضرت فاطمه معصومه(س) با بیان این که تغذیه مهمترین رکن در کاهش اضطراب و استرس آدمی است، گفت: خداوند در اسلام به تغذیه انسان بسیار تأکید داشته و تغذیه انسان را دوای او و لازمه پرداختن به عمل صالح می داند.
وی افزود: خداوند در کنار این که برای انسان تعیین کرده که باید لقمه ای که مصرف می کند، حلال باشد بر طیب بودن خوراک انسان هم تأکید داشته و از انسان می خواهد از غذاهای پاکیزه و سالم استفاده کند، بخاطر همین هم خداوند با استفاده از عنوان حلال، حرام و مکروه میان غذاها دسته بندی کرده تا مردم غذاهای سالم را مصرف کنند.
سخنران حرم حضرت فاطمه معصومه(س) با اشاره به این که هر انسانی دارای یک طبع مزاجی است و طبع بعضی از افراد سرد و گرم یا گرم است، ادامه داد: برای این که با مصرف بعضی از غذاها دچار بیماری نشویم و طبغ غذایی ما به هم نخورد، توصیه شده که از مصلح های غذایی استفاده کینم مثلا برای مصرف برنج توصیه شده از زیره استفاده کنیم یا برای خوردن شیر، عسل توصیه شده و همچنین برای خوردن پنیر، گردو توصیه سفارش شده است و باید بدانیم که بیشتر مواد غذایی دارای مصلح های خود هستند که اگر به خوبی استفاده شود می تواند تعادل مزاجی انسان را تأمین کند.
شریف با اشاره به این که مادران باید به شدت مراقب تغذیه فرزندان و همسر خود باشند و مزاج های آن ها را بدانند، ادامه داد: مادران باید بدانند نباید غذاهای ترش را زیاد به فرزندان دهند چون موجب سردی طبع می شود و یا در دادن خرما و نخود و کشمش که دارای طبع گرم است به فرزندان خود زیادهروی نکنند چون موجب جوش و یبوست در کودکان و نوجوانان می شود، بنابراین بهترین رژیم غذایی، رژیم غذایی متعادل و متنوع است.
پژوهشگر طب سنتی با بیان این که انسان در هر فصل باید غذای مناسب آن را فصل را بخورد، افزود: خوردن غذای متناسب به فصل از بیماری انسان جلوگیری می کند و باید در هر فصل از میوه ها و مواد خوراکی همان فصل استفاده کنیم و نباید در تابستان میوه فصل زمستان را مصرف کرده و در زمستان میوه فصل تابستان را، چون خداوند با حکمت خود هر میوه را در هر فصل متناسب با سلامت انسان قرار داده که البته انسان نباید در مصرف آن افراط کند.
وی یادآور شد: مادران باید طبع غذاهای مختلف را بشناسد و از مصرف همزمان چند نوع غذاهای سرد یا چند نوع غذای گرم در خانه جلوگیری کنند، زیرا در صورت رعایت نکردن این موارد میزان بیماری در میان اعضای خانواده بسیار زیاد می شود./837/پ202/ح