۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۴
کد خبر: ۲۳۴۶۶۵
حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی بررسی کرد؛

برکات و آفات خدمت­رسانی به مردم

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی جامعة المصطفی به بررسی برکات و آفات خدمت­رسانی به مردم پرداخت و گفت: در روایات ائمه اطهار (ع) برای کمک‌رسانی و خدمت به دیگران سه ویژگی مخفی بودن؛ سریع بودن و کوچک شمردن انفاق بیان شده است.
حجت الاسلام ناصر رفيعي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، استاد حوزه و دانشگاه، شب گذشته در جمع عزاداران مسجد امام زین‌العابدین(ع) به اهمیت خدمت‌رسانی و گره‌گشایی از مشکلات مردم در آیات و روایات پرداخت و گفت: در آیه 26 سوره یونس درباره پاداش افراد نیکوکار آمده است «لِلَّذینَ أَحْسَنُوا الْحُسْنى‏ وَ زِیادَةٌ وَ لا یَرْهَقُ وُجُوهَهُمْ قَتَرٌ وَ لا ذِلَّةٌ أُولئِکَ أَصْحابُ الْجَنَّةِ هُمْ فیها خالِدُونَ» کسانی که احسان و نیکی به دیگران می‌کنند خداوند پاداش نیکی را با زیاده‌ای در این دینا به آنها خواهد داد، این گونه افراد از ذلت و خواری دنیا به دور هستند، آنها اهل بهشتند و در آن جاودانه زندگی می‌کنند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی بیان: حضرت عیسی(ع) هنگامی تولد در گهواره صحبت می‌کرد و خود را این گونه را معرفی کرد که من بنده خداوند و در آینده به مقام نبوت می­رسم؛ و در هر مکانی که باشم سبب خیر و برکت به مردم بوده و به جامعه خدمت‌رسانی می­کنم.

 

استاد حوزه و دانشگاه ابراز کرد: در حدیثی از پیامبر اکرم(ص) آمده است که خداوند برای ایمان دو بال انفاق، سخاوت و خوش‌اخلاقی و برای کفر و بی­ایمانی دو بال بداخلاقی و بخل قرار داده است.

 

وی اظهار داشت: دختر حاتم طائی در جنگی اسیر مسلمانان شد پیامبر اکرم (ص) به سبب سخاوت و خدمت­رسانی حاتم دخترش را آزاد کرد و فرمود: دختر حاتم طائی به سبب خیررسانی به مردم در آخرت از عذاب خداوند به دور است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی ابراز کرد: در روایتی از پیامبر اکرم(ص) آمده است که هرکسی به حاجی برای سفر حج کمک کند، فردی که قلب مؤمنی را شاد کند، شخصی که یتیمی را سرپرستی کند، شخص که سکه به مسافر راه رانشان دهد، و مؤمنی که گرسنگی را سیر کند، و تشنه­ای را سیراب کند، برهنه‌ای را بپوساند و در روزها گرم تابستان روزه بگیرید در آخرت با انبیا، صدیقین، صالحان و شهدا محشور می‌شود.

 

استاد حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش به آسیب­ها و آفات کمک‌رسانی و انفاق اشاره کرد و گفت: در روایات ائمه اطهار(ع) برای کمک‌رسانی و خدمت به دیگران سه ویژگی مخفی بودن؛ سریع بودن و کوچک شمردن انفاق بیان شده است.

 

وی ابراز کرد: برخی­ها خدمت‌رسانی به دیگران انجام می‌دهند ولی بعد از کمک‌رسانی منت بر شخص مقابل گذاشته و وی را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند؛ خدواند در آیه 264 سوره بقره فرموده است که «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ لاَ تُبْطِلُواْ صَدَقَاتِکُم بِالْمَنِّ وَالأذَى» ای کسانی که ایمان آورده­اند صدقه­های خود را با منت گذاشتن و آزار دادن طرف مقابل باطل نکنند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی بیان کرد: اگر کمک‌رسانی به صورت مخفیانه و هم آشکار صورت گیرد مناسب است ولی نباید این خدمت‌رسانی به سبب ریا و خودنمایی میان مردم باشد.

 

وی اظهار کرد: در برخی مواقعی که خدمت‌رسانی و کمک به دیگران سبب جریان سازی و الگو گیری جامعه از این کار می‌شود مناسب است که این خدمت‌رسانی به صورت آشکار انجام شود.

 

استاد حوزه و دانشگاه در پایان سخنانش افزود: در کمک‌رسانی به دیگران و فقرا نباید اسراف صورت گیرد و تمام اموالش را به فقرا ببخشد، بلکه رفع نیازهای خانواده، فرزندان در اولویت قرار دهد و بعد از آن مقداری از درآمد به دیگران کمک کند./998/پ202/ب4

ارسال نظرات