۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۳
کد خبر: ۲۳۲۷۰۸
حجت الاسلام رفیعی:

کوتاهی در کار خیر سبب پشیمانی می شود

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی جامعة المصطفی کوتاهی در کار خیر، سوار شدن بر مرکب باطل، ظلم بر انسان‌ها و عصبانیت را سبب پشیمانی عنوان کرد و گفت: باید عواملی را که سبب پشیمانی می‌شود به درستی شناخت و از آنها دوری کرد.
حجت الاسلام محمد ناصر رفيعي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام ناصر رفیعی، عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیه، در مجلس سوگوارای عزاداران امام حسین(ع) در منطقه سالاریه قم، به تبیین موضوع عوامل ندامت و پشیمانی پرداخت.

 

وی با اشاره به انواع پشیمانی گفت: دو نوع پشیمانی داریم، نوع اول که هیچ اثری ندارد، پشیمانی در روز قیامت است، قرآن می فرماید که تمام کسانی که به جهنم می روند، از افعال دنیوی خود پشیمان هستند اما هیچ فایده ای ندارد.

 

این مبلغ حوزوی به نوع دیگر پشیمانی اشاره کرد وافزود: ندامت دیگری که در برخی موارد اثر دارد، ندامت در دنیا است، به عنوان مثال شخصی گناهی انجام داده یا به کسی ظلم کرده می تواند در دنیا آن را جبران کند.

 

وی با بیان این که یکی از موضوعات مهم در حوزه اخلاق، ندامت است، اظهار داشت: پشیمانی انعکاس درونی نفس بوده و حالتی از توبه است اما اول باید سعی کرد که انسان کاری را انجام ندهد که سبب پشیمانی وی شود.

 

عضو هیأت علمی جامعةالمصطفی با اشاره به ضرورت شناخت عوامل پشیمانی، ادامه داد: انسان ها باید عواملی که سبب پشیمانی می شود را شناخته و از آن ها دوری کنند.

 

وی به عوامل پشیمانی اشاره کرد و ابراز داشت: ائمه طاهرین(ع) فرمودند که کوتاهی در کار خیر سبب پشیمانی می شود، انسان ها باید دقت داشته باشند که توان جسمی و قدرت مالی همیشه وجود ندارد که بتوانند در کار خیر شرکت داشته باشند؛ بنابراین اگر شرایط کار خیر برای آن ها ایجاد شد باید سریع انجام دهند.

 

حجت الاسلام رفیعی با اشاره به عامل دیگر پشیمانی، عنوان داشت: امام حسن عسکری(ع) فرمودند، هر کسی که بر مرکب باطل سوار باشد، پشیمان می شود، در طول تاریخ نیز این فرمایش امام عملی شده است، تمام جهانیان دیدند که صدام و قذافی به چه وضعیت اسف باری دچار شدند.

 

وی با اشاره  به آخرین سخن امام حسین(ع) خطاب به امام سجاد(ع)، بیان داشت: امام به فرزندشان فرمودند حق را بگو اگرچه تلخ باشد، از ظلم کردن به کسی که جز خداوند یاری ندارد، پرهیز کن، آخرین سخنان حضرت هم بر ظلم نکردن و گفتن حق دلالت دارد.

 

عضو هیأت علمی جامعة المصطفی غضب و عصبانیت را عامل دیگر پشیمانی دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به روایات ائمه(ع) در این زمینه عصبانیت اولش جنون و آخرش پشیمانی است، بسیاری از مشکلات اجتماعی براساس همین عصبانیت ها به وجود می آید.

 

وی با اشاره به آیه ای از قرآن در راستای کنترل خشم، گفت: قرآن فرموده که اگر کسی در موقع عصبانیت خشم خود را کنترل کرده و طرف مقابل را ببخشد و به او احسان کند، مسلما به بهشت می رود، اخلاق ویژه، پاداش ویژه دارد.  /1323/پ202/ی

ارسال نظرات