برنامه آمریکا برای ایجاد پایگاهی اسرائیلی در مرز ایران/ پروژه تعطیلی بسیج مردمی در عراق کلید خورده است
حمله داعش به عراق و اشغال کامل موصل و چندین شهر دیگر در غرب این کشور، منطقه را وارد فاز جدیدی کرد. چند ماه بعد بود حضرت آیت الله سیستانی فتوای جهاد صادر کرد تا اوضاع کاملا با اهداف مورد نظر آمریکا مغایرت داشته باشد و معادله ها تغییر کند.
آمریکا که از حامیان اصلی تروریسم به ویژه داعش بود، پس از مشاهده لبیک ملت عراق به فتوای مرجعیت و حضور گسترده در مناطق جنگی، مدعی جنگ با تروریسم شد و ائتلاف بین المللی به اصطلاح مبارزه با داعش را تشکیل داد.
خبرنگار خبرگزاری رسا در عراق، در این باره با حجت الاسلام سید مهدی الهاشمی استاد حوزه علمیه نجف به گفت وگو نشست.
رسا ـ نظر شما درباره حوادث سیاسی کنونی در پرتو فعالیت آمریکایی و برگزاری کنفرانس هایی در جده و پاریس به بهانه مبارزه با داعش چیست؟
آمریکا برای تشکیل این ائتلاف بین المللی تلاش فراوانی کرد به گونه ای که جان کری به کشورهای مختلف نظیر ترکیه و عراق و مصر و حتی رژیم صهیونیستی مسافرت کرد. سپس شاهد برگزاری کنفرانس جده و پاریس بودیم و ابراهیم الجعفری وزیر خارجه عراق نیز با فشار وزارت خارجه آمریکا مجبور به حضور در این کنفرانس شد.
رسا ـ جان کری چه هدفی از این سفرها داشت؟
وزیر خارجه آمریکا سخنرانی باراک اوباما را در چهار محور عدم اعزام نیروهای زمینی به عراق، حمایت از نظامیان عراقی در جنگ با داعش، مبارزه با تروریسم و جلوگیری از انجام عملیات تروریستی و یاری رسانی به آوارگان به این کشورها شرح داد.
رسا ـ چرا اوباما بر عدم اعزام نیروهای زمینی تأکید دارد؟
این سخنان به مثابه اعتراف اوباما به ناتوانی در انجام عملیات مشابه نیروهای امنیتی عراق است و نشان می دهد وی از شکست نیروهای زمینی در افغانستان و عراق درس گرفته است. بنده اعتقاد دارم توطئه ای پشت این ادعای آمریکا نهفته است و این کشور می خواهد مقاومت را تضعیف ساخته و نظام بشار اسد را که رگ ارتباطی با حزب الله است، سرنگون کند.
در واقع می توان گفت که آمریکا حزب الله لبنان را نشانه رفته است و همه این مسائل را با هدف از بین بردن مقاومت اسلامی انجام می دهد.
رسا ـ مواضع آمریکا در قبال کُردها و اهل تسنن عراق چیست؟
آمریکا به شدت از کُردها دفاع می کند چرا که می خواهد اقلیم کردستان را به پایگاهی اسرائیلی ـ آمریکایی در مرز جمهوری اسلامی مبدل سازد.
حمایت از اهل تسنن نیز یکی دیگر از اهداف آمریکاست و می خواهند گروه های مسلح را در این شهرها تشکیل دهد تا در برابر گروه های مسلح شیعه نظیر سازمان بدر و جریان صدر بایستند.
تشکیل این گروه ها نیز با هدف خاصی یعنی بازگرداندن عناصر حزب بعث و برپایی اقلیم سنی صورت می گیرد. برپایی اقلیم سنی نیز سبب تضعیف دولت مرکزی و سرانجام تجزیه عراق خواهد شد.
آمریکا، عربستان سعودی و قطر حمایت خود را از تشکیل گروه های مسلح اهل سنت نظیر گروه ارتش آزاد سوریه اعلام کرده اند و به بهانه مبارزه با تروریسم به حمایت مادی و تسلیحاتی از این گروه ها می پردازند.
رسا ـ آیا آمریکا درصدد اشغال مجدد عراق است؟
آمریکا می خواهد به بهانه مبارزه با داعش و در پوشش بین المللی با مشارک برخی کشورهای جهان به اشغال دوباره عراق بپردازد. آمریکا پیش از این نیز از شیوه مشارکت دادن کشورهای مختلف در جنگ ها استفاده کرده بود که می توان از جنگ عراق، افغانستان و کویت به عنوان نمونه های آن یاد کرد.
رسا ـ دیدگاه ملت آمریکا در این باره چیست؟
مقامات آمریکایی که به دلیل سیاست جنگ طلبی از جایگاه خوبی نزد ملت خود برخوردار نیستند و این کشور را در بحران اقتصادی قرار داده اند، کمک به آوارگان عراقی را بهانه ای برای حمله به عراق جلوه می دهند.
رسا ـ آمریکا چه اهدافی علیه مقاومت اسلامی دنبال می کند؟
به حاشیه راندن مقاومت در عراق و همچنین بستن پرونده بسیج مردمی این کشور از مهمترین برنامه های آمریکا به شمار می آیند. آمریکا به بهانه های مختلف می کوشد تا نقش جمهوری اسلامی ایران را در عراق کم رنگ سازد به همین دلیل به شدت تلاش می کند تا رابطه ایران و عراق را تخریب سازد./980/ب901/ک