۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۲:۰۸
کد خبر: ۱۹۹۰۶۷

پزشکان بدون مرز نگران مسلمانان میانمار

خبرگزاری رسا ـ مسلمانان روهینجیا در برمه مورد تبعیض گسترده قرار می گیرند و از تابستان ٢٠١٢ تاکنون قربانی چندین حمله گسترده سازمان یافته بوده اند.
ميانمار

به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، بی بی سی فارسی در خبری گفت: دولت میانمار (برمه) دو روز پس از تعطیل کردن فعالیت‌های سازمان پزشکان بدون مرز در آن کشور، اجازه داده که این سازمان به جز در ایالت راخین، به ارائه خدمات خود ادامه دهد.
ایالت راخین مرکز اعمال خشونت علیه اقلیت مسلمان آن کشور توسط بودایی های تندرو بوده است.


سازمان پزشکان بدون مرز گفته است: از این که اجازه ارائه خدمات بهداشتی در ایالت راخین را ندارد، به شدت نگران است.


دولت برمه پیشتر گفته بود که سازمان پزشکان بدون مرز خدمات خود را بیشتر بر اقلیت مسلمان روهینجیا متمرکز کرده است.


این سازمان، که یکی از بزرگترین سازمان‌های امداد رسان بین المللی است، به ده ها هزار شهروند مسلمان برمه ای که در اثر خشونت بودایی های تندرو بی خانمان شده اند خدمات بهداشتی ارائه می داد.


مسلمانان روهینجیا در برمه مورد تبعیض گسترده قرار می گیرند و از تابستان ٢٠١٢ تاکنون قربانی چندین حمله گسترده سازمان یافته بوده اند.


ده ها هزار نفر از آنان بی خانمان شده و در اردوگاههای آوارگان زندگی می کنند. بسیاری از آنها به مالاریا و سل مبتلا شده اند.


سازمان پزشکان بدون مرز در بیانیه ای گفته است: همچنان به شدت نگران سرنوشت ده ها هزار نفر در معرض آسیب در ایالت راخین است که با یک بحران بهداشتی و درمانی مواجه هستند.


خبرنگار بی بی سی در یانگون، پایتخت میانمار، گفته است: مسلمانان به کلینیک‌ها و بیمارستان های دولتی دسترسی ندارند و در صورت مراجعه به آنها پذیرفته نمی شوند، بنابراین برای خدمات بهداشتی و درمانی به سازمان پزشکان بدون مرز متکی هستند.


نارضایتی دولت برمه از پزشکان بدون مرز از ماه ژانویه همزمان با انتشار بیانیه این سازمان در خصوص درمان قربانیانی آغاز شد که از یک قتل عام مسلمانان به دست بودایی‌های تندرو فرار کرده بودند اما جراحات وخیم داشتند.


دولت میانمار گفت که طبق تحقیقات آنها هیچ حمله ای وجود نداشته و کسی کشته و مجروح نشده است.


در ماه فوریه نیز یکی دیگر از نهادهای حقوق بشری صحبت از شواهدی کرد که نشان می‌داد دولت میانمار خود نقشی اساسی در هدف قرار دادن مسلمانان روهینجیا داشته است.


سازمان "فورتیفای رایتس" گفته است که مدارک و اسناد دولتی به دست آنها رسیده که نشان دهنده "سیاست های سرکوبگری" در ایالت راخین است.
/1421/1409/ح

ارسال نظرات