شماره 98 ماهنامه معارف به چاپ رسید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، این ماهنامه شامل «به جای سرمقاله، بربال قلم، انقلاب ناتمام مشروطه، سبک زندگی 3 و پرونده استادی» است.
به جای سرمقاله به «چرایی و چیستی حکم تنفیذ ریاست جمهوری» پرداخته است.
«1ـ رابطه مردم و مسؤولان در مردم سالاری دینی، منحصر به رابطه قانونی نیست؛ بلکه رابطه عاطفی و ایمانی نیز هست. 2ـ مردم ما، ایران را یک کشور اسلامی و مبتنی بر تعاریف اسلامی و تعالیم اسلامی میدانند؛ لذا میایستند. 3ـ در نظام جمهوری اسلامی، پذیرش مسؤولیت به معنای کامجویی از قدرت نیست؛ به معنای قبول زحمت خدمت به مردم است. 4ـ باید شکیبایی و حوصله در رفع مشکلات مردم داشت. طبیعت کارهای کلان، «زمانبر» است. انجام کارها با صبر و بدون شتابزدگی و با گامهای محکم ومطمئن ممکن است... .» بخشی از توصیههای رهبرمعظم انقلاب به رییس جمهور در مراسم تنفیذ است.
از مطالب بربال قلم «کدام معنویت؟! کدام قلب؟!، آسیبشناسی اخلاق اسلامی، از حضرت ابراهیم تا امام رضا علیهماالسلام» است.
در بخش «از حضرت ابراهیم تا امام رضا علیهالسلام» نوشته شده است: «موضوع تشیع را از جهات گوناگون مورد بررسی قرار داده اند و همچنان این باب مفتوح است. یکی از مجالهای موجود در این زمینه، بررسی و تطبیق میان حضرت ابراهیم و امام رضا علیهماالسلام است. مروری بر این تاریخ و این جریان ویژه از تاریخ بشری، شباهتهای قابل توجهی را میان این دو شخصیت و خطی که آن دو را به هم می پیوندد، به نمایش می نهد. در آغاز سخن میتوان به اجمال اشاره کرد که این دو شخصیت بزرگ، امکان سیر جغرافیایی گستردهای را می یابند و هر دو، شخصیتهای برهان و احتجال و جدال احسن اند، و باز نام هر دوی آنها با رأفت و رحمت پیوند خورده و هر کدام در یک مقطع مهم تاریخی با یک حوزه تمدنی مهم ـ یکی در مغرب و دیگری در مشرق ـ سر و کار داشتهاند.
از مباحث دیگر این ماهنامه انقلاب ناتمام (مشروطه) است که مطالب «تجربه مشروطه، زمانه مشروطه، تأملاتی در مشروطه و مشروطه در مکتوبه» را در برمی گیرد.
در تجربه مشروطه آمده است: «یک نکته در باب شناخت این تاریخچه پرماجرای انقلاب ما این است که توجه کنیم که کشور ما بعد از اینکه سالهای متمادی دچار استبداد سلطنتی بود تا دوره مشروطه، مشروطیت یک فرصتی بود برای تنفس؛ یعنی انتظار این بود که حادثه نهضت مشروطیت یک مجال تنفسی برای این ملت به وجود بیاورد، به آنها آزادی بدهد؛ اما اینجور نشد. مشروطیت از همان اول به وسیله بیگانگان، به وسیله قدرت مسلط آن روز دنیا یا یکی از قدرتهای مسلط آن روز دنیا که دولت انگلیس بود، مصادره شد.
شیعه شناخت مطالب «وجدان شیعی مصر بیدار است» و سبک زندگی 3 نیز «حجاب تنها پوشش نیست؛ رفتار هم هست!رابطه دنیا و آخرت و آثار خلق» را در خود گنجاندهاند.
در باب حجاب از زبان حجتالاسلام یوسف غلامی نوشته شده است: «حجاب تنها یک پوشش نیست؛ یک رفتار است. رفتاری که یک بخش آن داشتن پوشش مناسب است. بخشهای دیگر حجاب عبارتست از: متین سخنگفتن، با حیا راه رفتن، بدون جلوهنمایی و انگیزه خاص و مانند این موارد میباشد. حجاب و عفاف مترادف نیستند؛ مانند آب و مایع که مترادف نمی باشند و نمی توان گفت: عفت کافی است و حجاب لازم نیست. ثمره و نتیجه عفیف بودن با حجاب بودن است. البته می شود که زنی بیحجاب باشد و مراتب پایینی از عفت را نیز دارا باشد، ولی نه کامل. کمال عفاف باید در همه جانب رفتار شخص ظهور پیداکند. آیا شما از زن برهنه در خیابان میپذیرید که بگوید: من عفت دارم هر چند حجاب ندارم؟! خیر... .»
عناوین «اولویت؛ توانمندسازی اساتید در روش و محتوا، استاد و قدسی بودن نمره!، مشارکت، بهترین عامل تأثیرگذاری و پایگاههای اینترنتی اساتید معارف» را در فصل پرونده استادی و در فصل از این سو و آن سو، «اخبار علمی، اخبار فرهنگی و اخبار صنفی نهاد» و در فصل همراه با شما، «مقالات رسیده» را میخوانیم.
آثاری از «آیتالله عبدالله جوادی آملی، ابوالفضل خوش منش، محسن پاک آیین، حجتالاسلام یوسف غلامی، حمیدرضا شاکرین، سید رحمتالله موسوی مقدم، ولیالله مهدویفر، احسان احمدی و...» در این ماهنامه آورده شده است.
گفتنی است، نود وهشتمین شماره ماهنامه اطلاعرسانی معارف ویژه استادان معارف، مبلغان و مسؤولان دفاتر، مرداد و شهریور 1392 به صاحبامتیازی نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در دانشگاهها و مدیر مسؤولی محمداسحاق مسعودی به بازار نشر ارائه شده است./992/ن601/ق