۲۵ تير ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۲
کد خبر: ۱۷۶۵۳۵
استاد اخلاق حوزه علمیه قم:

امساک الگوی برجسته سبک زندگی دینی است

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه قم، با اشاره به ویژگی‌های ماه مبارک رمضان و ارتباط آن با گسترش سبک زندگی دینی گفت: بزرگترین درس مکتب ماه رمضان ،خویشتن‌داری است و امساک الگوی برجسته سبک زندگی دینی است.
حسن عرفان

حجت‌الاسلام حسن عرفان، استاد اخلاق حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به ویژگی‌های ماه مبارک رمضان و ارتباط آن با گسترش سبک زندگی دینی گفت: یکی از درس‌های بزرگ ماه رمضان، درس امساک است و در حقیقت امساک به معنای خویشتن‌داری و خود کنترلی است.

وی افزود: انسان روزه‌دار در ماه رمضان متعهد می‌شود که زمانی که در حال روزه است، از بسیاری از لذت‌های روا و ناروا و حلال و حرام امساک کند، در واقع امساک از لذائذ برای مؤمن، درس ویژه دانشگاه معرفت آموزی ماه رمضان است که انسان باید از این گذرگاه زندگی نهایت استفاده را برده و توشه دنیا و آخرت خود را بردارد.

این استاد حوزه علمیه قم درباره ویژگی ماه مبارک رمضان اظهار داشت: بزرگ‌ترین درس مکتب ماه رمضان، خویشتن‌داری است که به کنترل هوای نفس مربوط می‌شود که در روزگار کنونی بسیار نیازمند آن هستیم بنابراین، امساک الگوی برجسته سبک زندگی دینی است.

وی با اشاره به آثار زندگی در دنیای مدرن تصریح کرد: در دنیای مدرن برای مصرف هر چه بیشتر، رقابت ایجاد شده است، به همین دلیل از شاخصه‌های مدرنیته می‌توان به مصرف‌گرایی و مصرف‌زدگی اشاره کرد، که ما از این، تعبیر به امساک و قناعت می‌کنیم و دور شدن از این عوامل، سبب گرفتار شدن جوامع به چالش‌های معنوی فراوان شده است.

حجت‌الاسلام عرفان یادآور شد: در دنیای مدرنیته کنونی، امساک در امور جنسی معنا ندارد، در حالی که روزه ماه مبارک رمضان، به ما درس امساک در امور جنسی می‌دهد و این امر درباره خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها نیز صدق می‌کند، چرا که روزه ماه رمضان برای غذای افراد هم برنامه‌ریزی ویژه‌ای دارد.

وی با اشاره به آیات قرآن کریم گفت: یکی از درس‌های زیبایی که ما باید در ماه مبارک رمضان از مکتب قرآن یاد بگیریم این مطلب است که در آیه 61 سوره بقره خداوند می‌فرماید« وَ إِذْ قُلْتُمْ یا مُوسى‏ لَنْ نَصْبِرَ عَلى‏ طَعامٍ واحِدٍ »بنی اسرائیل به حضرت موسی(ع) گفتند« ما شکیبایی نداریم از یک غذا تغذیه کنیم».

استاد اخلاق حوزه علمیه قم ادامه داد: بعد از گفتن این سخن خداوند عزوجل فرمود« فَإِنَّ لَکُمْ ما سَأَلْتُمْ وَ ضُرِبَتْ عَلَیْهِمُ الذِّلَّةُ وَ الْمَسْکَنَةُ » و خداوند برای کسانی که امساک نداشتند، ذلت و خواری را مقدر کرد، بنابراین توجه به طعام‌هایی که در شرع مقدس اجازه خوردن و استفاده آن‌ها را در زمان خاص به ما می‌دهد بسیار مهم است.

وی خاطر نشان کرد: یک جامعه اگر امساک جنسی نداشته باشد، دچار بحران‌ها و چالش‌های فراوان و عدیده اجتماعی در درون خود می‌شود، باید به خاطر داشته باشیم، امساک بزرگ‌ترین درس ماه مبارک رمضان، برای رسیدن به سبک زندگی دینی متعالی و جامعه آرمانی است که در آیات و روایات به آن اشاره شده است.

حجت‌الاسلام عرفان در پایان با اشاره به فضیلت انس و الفت با قرآن در این ماه که بسیار بر آن سفارش شده افزود: در این ماه بر قرائت قرآن و تدبر در آن بسیار توصیه و سفارش شده است و بر ما است که از گنجینه معارف قرآن و روایات اهل بیت(ع) توشه برداریم و در زندگی خود استفاده کنیم./979/ت302/ن

ارسال نظرات