۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۶:۱۴
کد خبر: ۱۰۴۲۳۳
معاون ستاد احیای امر به معروف:

محبت، رمز احیای امر به معروف و نهی از منکر است

خبرگزاری رسا ـ معاون ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور، محبت را رمز احیای امر به معروف و نهی از منکر دانست و اظهار داشت: مهم‌ترین شیوه احیا این دو فریضه از طریق همین محبت‌کردن میسر می‌شود.
حجت الاسلام جواد صادق زاده، معاون ستاد احياي امر به معروف و نهي از منکر کشور
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حجت‌الاسلام جواد صادق‌زاده، معاون ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور، صبح امروز، در جلسه ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان خوزستان در سالن شهید هاشمی استانداری اظهار داشت: متأسفانه برخی خواص و عوام جامعه معنا و مفهوم معروف و منکر را نمی‌دانند.

وی افزود: خداوند در آیه 110 سوره مبارکه «آل‌عمران» می‌فرماید: «کُنتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنکَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَلَوْ آمَنَ أَهْلُ الْکِتَابِ لَکَانَ خَیْرًا لَّهُم مِّنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَأَکْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ» یعنی شما بهترین امتى هستید که براى مردم پدیدار شده‏‌اید به کار پسندیده فرمان مى‏دهید و از کار ناپسند بازمى‏دارید و به خدا ایمان دارید و اگر اهل کتاب ایمان آورده بودند قطعا برایشان بهتر بود برخى از آنان مؤمنند و[ولى] بیشترشان نافرمانند.» پس اگر بخواهید برترین امت‌ها باشید این دو فرضیه امر به معروف و نهی از منکر را احیا کنید.

معاون ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور بیان کرد: برای احیای امر به معروف و نهی از منکر باید تشکیلاتی داشت تا به این دو فریضه و بر اساس آیات قرآن‌کریم پرداخته شود. حال باید دید وظیفه ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر چیست؟ در واقع معرفی این دو فریضه الهی در جامعه مهم‌ترین وظیفه این ستاد می‌باشد.

این فعال عرصه فرهنگی، ادامه داد: باید شیوه‌های امر به معروف و نهی از منکر را بدانیم و در این زمینه آموزش‌های لازم را در جامعه داشته باشیم که اگر آموزش نباشد این دو فریضه ضربه می‌خورد؛ خوشبختانه استان خوزستان در زمینه آموزش توانسته رتبه نخست را در کشور کسب کند و در زمینه احیای امر به معروف و نهی از منکر اقدامات چشمگیری صورت گرفته است.

وی ادامه داد: همچنین خداوند در آیه 71 سوره «توبه» می‌فرماید: «وَالْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِیَاء بَعْضٍ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنکَرِ وَیُقِیمُونَ الصَّلاَةَ وَیُؤْتُونَ الزَّکَاةَ وَیُطِیعُونَ اللّهَ وَرَسُولَهُ أُوْلَئِکَ سَیَرْحَمُهُمُ اللّهُ إِنَّ اللّهَ عَزِیزٌ حَکِیمٌ» یعنی و مردان و زنان با ایمان دوستان یکدیگرند که به کارهاى پسندیده وا مى‏دارند و از کارهاى ناپسند باز مى‏دارند و نماز را بر پا مى‏کنند و زکات مى‏دهند و از خدا و پیامبرش فرمان مى‏برند آنانند که خدا به زودى مشمول رحمتشان قرار خواهد داد که خدا توانا و حکیم است.»

حجت الاسلام صادق‌زاده، افزود: در این آیه شریفه که «أَوْلِیَاء» به کار رفته است در واقع ولایت 29 معنی دارد که از آن جمله سرپرستی، دوستی و محبت است. شهید مطهری در این باره می‌گوید: «منظور از سرپرستی، حمایت می‌باشد.». امام باقر (ع) می‌فرماید‌«همه دین در دو کلمه، یکی محبت در راه خداوند و دشمنی با دشمنان خدا خلاصه می‌شود» آری با محبت می‌توان دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر را احیاء کرد و مهم‌ترین شیوه احیاء این دو فریضه از طریق همین محبت کردن میسر می‌شود.

معاون ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور همچنین با اشاره به دیگر شیوه‌های صحیح امر به معروف و نهی از منکر گفت: معروف و منکرشناسی، عامل به معروف و ناهی از منکر بودن، با استدلال سخن گفتن، در خفا معروف کردن، مخاطب‌شناسی، از دیگر شیوه‌های صحیح و عوامل احیای امر به معروف و نهی از منکر هستند.

حجت الاسلام صادق‌زاده، ادامه داد: متأسفانه ما شیوه‌های صحیح امر به معروف و نهی از منکر را نمی‌دانیم. امسال 40 شهر در کشور به عنوان پایلود فعالیت بیشتر در زمینه احیای امر به معروف و نهی از منکر مشخص شده‌اند که در خوزستان نیز دو شهر می‌باشند. لذا باید با برنامه‌ریزی دقیق و تبلیغات وسیع و همه‌جانبه‌ای در برطرف شدن آن پایلود گام برداریم. تبلور فریضه امر به معروف و نهی از منکر باید بین مردم با بیان خوبی‌ها و بدی‌ها همراه باشد.

وی در پایان سخنان خود، ابراز داشت: هنر این است که بستر را فراهم کنیم و خوبی را در جامعه گسترش داده و بدی‌ها را کاهش دهیم و با وجود همه مشکلات این دو فریضه را احیا کنیم. بنا به گفته پیامبر اسلام، اصل و ریشه معروف آن است که «پای حرفم باشید» که این حرف همان ولایت امام علی (ع) است. اگر دنیای اسلام بر آن حرف ایستاده بود امروز اسلام تمام دنیا را فراگرفته بود. پس ولایت‌مداری مهم‌ترین رکن ارزش ما است و ولایت این کشور را حفظ کرده است.‌/9455/پ202/س
ارسال نظرات