برای تحلیل وقایع امروز باید تاریخ 150 سال گذشته را مرور کرد
حجت الاسلام مجتبی کاظمی، دبیر کارگروه جریان شناسی فرهنگی معاصر موسسه آموزشی، پژوهشی موسسه امام خمینی(ره) اظهار داشت: جامعه امروز ایران اتفاقی به درازای صد و پنجاه سال است و نمی توان امروز را خارج از این تاریخ تفسیر و توصیف کرد.
این محقق حوزوی اظهار داشت: افرادی که به وقایع سیاسی کشور، به صورت مقطعی نگاه می کنندو سابقه تاریخی و منشاهای فکری و اجتماعی آن را مورد نظر و توجه قرار نمی دهند، دچار سطحی نگری هستند و یا از جواب به پرسش های اساسی معرفتی و تاریخی طفره می روند.
این محقق علوم اسلامی بیان داشت: امروز جامعه ما دارای همان تنوع فکری است که در دوران مشروطه شروع شده است و سوال اصلی هنوز این است که آیا با تکیه بر مولفه های شیعی و فرهنگ و زبان ایرانی می توان آینده تمدنی بزرگ را رقم زد یا خیر.
وی اظهار داشت: در انتخابات سال 88 دو نوع نگاه در اندیشه سیاسی وجود داشت، گروهی با پذیرفتن برخی بداخلاقی های سیاسی در جهان، به تعامل اعتقاد دارند و از درگیر شدن با جهان هشدار می دهند و گروهی که معادلات فضای جهانی را بر اساس ظلم و تبعیض استوار میدانند و جهان غرب را جهالت متراکم توصیف می نمایند و خود را به اصلاح وضع موجود مکلف می دانند.
این محقق علوم سیاسی گفت: جالب آنکه این دو جریان برای خود تاریخ دارند و معتقدند انقلاب اسلامی ایران بر این اساس پایه گذاری شده است، پس دعوایی سیاسی برگرفته از دو تعریف، دو تاریخ و دو تفکر در کشور به رقابت پرداخت.
وی ادامه داد: تاریخ اصیل شیعه که دارای حلقه هایی به هم پیوسته همچون نهضت علمای اصفهان، پانزدهم خرداد و ... است، نگرش تفکر اسلامی و مقابله با غرب را به اثبات میرساند.
حجت الاسلام کاظمی تاکید کرد: دعوای ما سیاسی نیست و تصور دعوای سیاسی ناشی از بی تحلیلی است و اگر کسی منازعات جامعه را سیاسی بداند و تحلیل دقیق نداشته باشد در وقایع دیگر که در آینده نیز رخ خواهد داد، دچار ضعف تصمیم گیری خواهد شد. /909/ت302/ع