۲۰ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۵
کد خبر: ۷۹۴۰۳۰
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان:

از ۶ ماه قبل برای مکانیسم ماشه برنامه داشتیم/تحریم‌ها بر ذوب آهن اصفهان اثر ندارد

از ۶ ماه قبل برای مکانیسم ماشه برنامه داشتیم/تحریم‌ها بر ذوب آهن اصفهان اثر ندارد
اصفهان ـ افضلی با بیان اینکه از ۶ ماه قبل برای اسنپ بک برنامه داشتیم، گفت: در ذوب آهن راهکار‌های حرفه‌ای و کارآمدی برای دور زدن و خنثی کردن تحریم‌ها داریم و نگران تحریم دشمنان نیستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، سید اردشیر افضلی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان، در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه اقدامات و دستاوردهای بسیار گسترده‌ای در ذوب آهن وجود دارد، گفت: امروز تقریباً آبان ماه را برای فروش پر نکرده‌ایم و فروش و تولید اصلی ما که تیرآهن است تا پایان مهرماه تعهد داریم و با توجه به وضعیت تغییرات نرخ دلار هنوز آبان ماه ما پر نشده است‌.

وی در ادامه افزود: ما توانسته‌ایم تعهدات گذشته را عملی کنیم، در حوزه میلگرد حدود ۵۰۰ هزارتن یعنی تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ کارخانه بدونه پشتوانه فروش داشت و امروز حدود ۱۰۰ هزار تن از این میزان باقی مانده است و تا اواخر آبان ماه تعهدات صادراتی ما هم تمام خواهد شد‌.

مدیرعامل ذوب آهن اصفهان خاطرنشان کرد: در انتهای آذرماه ۱۴۰۳ سررسید شده وام بانکی ما ۹ و ۸ دهم همت بوده است که اکنون حدود ۸ همت آن وصول شده و هزینه مالی سال گذشته ذوب آهن بیش از ۳ همت بوده است و از آذرماه سال گذشته از هیچ بانکی وام نگرفته‌ایم و ۱۴ و ۷ دهم همت بدهکاری ذوب آهن از گذشته بوده است و ما چیزی به آن اضافه نکرده‌ایم و ۸ و ۶ دهم همت هزینه‌های حقوق دولتی ما بوده است‌.

سال آینده سال رشد ذوب آهن است

افضلی با بیان اینکه اگر برخی مشکلات نبود شاید پایان امسال به سوددهی می‌رسیدیم اما مسائل مختلفی هست که ما را تحت فشار قرار داده است، اظهار کرد: وضعیت ذوب آهن در عرصه‌های مختلف رو به بهبود است و ضمن کاهش هزینه‌های مالی امیدوار هستیم در سال مالی ۱۴۰۵ روند سودآوری بهبود پیدا کنه و روند زیان‌دهی کاهش پیدا کند و در اواسط سال آینده به شرایط بهتری دست پیدا خواهیم کرد.

وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت‌ها، تجربیات و امکانات ذوب آهن اصفهان موجب شده که بتوانیم تا پایان سال گندله‌سازی ما با هزینه‌های بسیار کمتر از ساخت این واحد در بیرون از ذوب آهن به تولید محصول برسد، ما می‌توانیم با تغییرات در خط تولید خود رقابت کنیم، ما سبد محصول خود را تغییر داده‌ایم و از این طریق بازار در اختیار کارخانه قرار گرفته است، بحث ریل امسال در حدود ۴۱ هزار و ۷۰۰ تن است که رکورددار این زمینه هستیم.

مدیر عامل ذوب آهن اصفهان با تأکید بر توان رقابتی این کارخانه به اهمیت توجه به حقوق مشتریان و کسب رضایت مشتری در ذوب آهن اصفهان، تصریح کرد: ما در آینده نزدیک در حدود ۳ ماه آینده یکی از ایستگاه‌های ما به شمش گرد مجهز خواهد شد و به سمت میلگردهای خاص و محصولات خاص خواهیم رفت که انقلابی در صنعت کشور خواهد بود و چشم انداز نزدیکی برای صادرات گسترده به اروپا داریم که در دست اقدام قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: تولید ریل در ذوب آهن عملا آورده‌ای پس از فروش برای ذوب آهن نداشت اما اکنون توانستیم به شرایطی برسیم که هم مطالبات شرکت پرداخت بشود و هم در بستر بورس و قراردادهای شفاف و منطقی بحث تولید و فروش ریل در سطح کشور از سوی ذوب آهن در حال انجام است و تقاضا برای این محصول بسیار وجود دارد چرا که ریل‌های تولیدی ذوب آهن اصفهان کیفیت بسیار بالا و بدون مشکلی دارد و این از افتخارات ذوب آهن اصفهان محسوب می‌شود.

افضلی در ادامه عنوان کرد: در حال ساخت یک سد هستیم که با استفاده از توان داخلی کارخانه انجام می‌شود و حدود یک میلیون متر مکعب آب را در خود جا می‌دهد و یک طرح دیگری نیز در این زمینه داریم که در خصوص بحث جلوگیری از تبخیر آب است، کانورتور ۱ و ۲ و ۳ ما در حال تغییراتی هستند که تجمیع دود در آنها صورت خواهد گرفت که با تمهیداتی بتوانیم کاهش آلایندگی خوبی داشته باشیم.

 

ذوب آهن نیروی مازاد ندارد

مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با بیان اینکه نیروی انسانی اضافی و مازاد در ذوب آهن نداریم، گفت: این نیروی انسانی که در ذوب آهن وجود دارد نیرویی است که برای کسب تجربه و آموزش‌هایی که دیده است برای آن هزینه شده است و توان و تخصص بالایی دارد، ما حتی به دنبال راه اندازی یک مرکز آموزش تخصصی نیروی انسانی هستیم که پیوندی میان توان و تجربه نیروی انسانی ذوب آهن اصفهان و تعلیمات علمی دانشگاهی باشد و امروز حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر در ذوب آهن مشغول به فعالیت هستند که نیروهایی ارزشمند، توانمند و متخصص هستند که از تمام توان آنها برای خدمت به کشور استفاده می‌کنیم.

وی به صرفه‌جویی ذوب آهن اصفهان در مصرف انرژی اشاره کرد و گفت: در حوزه مواد اولیه جلسات مستمری با وزارت صمت داریم و تلاش می‌کنیم که تأمین مواد اولیه همچنان بدون مشکل ادامه پیدا کند، برای ما مهم است که تلاش کنیم تا ذوب آهن خود را سر پا نگه دارد، فکر می‌کنم تا پایان سال بدهی‌های چند بانک کشور را بتوانیم تسویه کنیم و اقساط آنها نیز به صورت جاری در حال پرداخت است، بدهی‌های ارزی کمر کارخانه را شکسته بود و این بدهی‌ها را تا پایان سال به سه بانک پرداخت خواهیم کرد که مبلغی در حدود ۶۰ میلیون دلار است.

 

از 6 ماه قبل برای مکانیسم ماشه برنامه داشتیم

مدیرعامل ذوب آهن اصفهان به پیش بینی مکانیسم ماشه در ذوب آهن اصفهان از ۶ ماه قبل اشاره کرد و افزود: ما منافذ و راهکارهای مختلف و حرفه‌ای برای دور زدن تحریم‌ها داریم، در ذوب آهن هوش سیاسی بالایی برای مقابله با تحریم دشمنان وجود دارد و هر راهکاری لازم بوده است تا بتوانیم تحریم‌های دشمنان را خنثی کنیم و دور بزنیم به کار گرفته‌ایم، راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها داریم که امکان بازگویی آن نیست اما در نقاط مختلف دنیا مشغول فعالیت هستیم و تحریم‌ها برای ذوب آهن اصفهان گرفتاری ایجاد نمی‌کند و نقش ویژه و خاص ذوب آهن اصفهان در تولید و اقتصاد کشور باعث شده هیچ نگرانی در خصوص تحریم‌ها و اسنپ بک برای ما وجود ندارد و تمهیدات ۶ ماهه‌ای برای خنثی سازی و دور زدن تحریم‌ها داریم.

افضلی اظهار کرد: زمین و زمان به من فشار می‌آورند که نیروی اضافه داری اما من می‌گویم نیروی اضافه نداریم و این نیروها رایگان به دست نیامده‌اند، ما رو به صعود هستیم و می‌توانیم آرام آرام خودمان را بهبود ببخشیم، ذوب آهن مشکلات دارد اما ما پایداری داریم و در شرایط پایداری که باشیم همه چیز درست خواهد شد.

وی اعتماد به پرسنل و بروز رسانی تکنولوژی‌ها را از جمله اقدامات ذوب آهن اصفهان برای ایجاد شرایط پایدار برشمرد و تصریح کرد: اگر نان شب هم نداشته باشیم بخوریم باید اقدامات لازم برای استمرار تولید و تعطیل نشدن خطوط تولید صورت بگیرد و اقدامات مختلف و گسترده‌ای در این زمینه انجام گرفته است، استفاده از تخصص نیروی انسانی و بکارگیری صحیح از مواد اولیه موجب می‌شود هزینه‌های این مسائل سرمایه‌گذاری محسوب بشود، امسال هزینه حدود ۷۰ میلیاردی روابط عمومی در سال گذشته در حدود ۹ و ۶ دهم میلیارد بوده است، کاهش هزینه‌ها در عین استفاده بهینه از امکانات، نیروها و تجهیزات اقدامی بسیار مهم برای رشد و ثبات و پایداری ذوب آهن اصفهان است.

مدیرعامل ذوب آهن اصفهان خاطرنشان کرد: هم در زمینه میلگرد و بازار تیرآهن و هم در تفکیک هزینه سربار، هزینه به ذوب آهن اصفهان تحمیل می‌شد که با توجه به شرایط علیرغم اینکه مقدار تولید پایین بوده است اما ارزش محصول حفظ شده و تلاش کرده‌ایم بهترین استفاده از منابع شرکت را داشته باشیم و در حدود ۳۰ درصد افزایش صادرات را داشته‌ایم و عمده بحث ما در انجام تعهدات بازار داخلی نیز عملیاتی شده است.

وی موضوع نرخ ارز را عمده چالش کشور در حوزه صادرات عنوان کرد و گفت: گاهی محصول خود ما رقیب ما می‌شود، گاهی اجناس ما داخل خریداری می‌شود و به خارج از کشور فروخته می‌شود و ارزی که دریافت می‌کنند را در داخل می‌فروشند و سودآوری آنها از این مسأله ارز است و این یکی از چالش‌هایی است که با آن مواجه هستیم.

افضلی تصریح کرد: گازهای فرآیندی ذوب آهن در محیط رها نمی‌شود بلکه در بخش‌های مختلف مصرف می‌شود، در فصل زمستان یکی از راه‌های ما برای کاهش مصرف گاز استفاده از همین گازهای فرآیندی است، ۱۱۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی نیز از جمله برنامه‌های ما است و با این تفاسیر در آینده نیاز به حدود ۳۵۰ مگاوات برق داریم که مناقصات آن در حال برگزاری است و بخش مخزن آب ما نیز در حال طراحی است و نیروگاه خورشیدی نیز در حال پیگیری برای تعیین پیمانکار است.

مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با اشاره به اهمیت صادرات در عبور از بحران‌ها، اظهار کرد: اگر صادرات که ارتباطی هم با قیمت دلار داخلی ندارد، نداشتیم به مشکل برمی‌خوردیم، حل مشکلات بانکی، افزایش بهره‌وری، عدم اتکا به مسائل ارزی کشور و تلاش برای افزایش راندمان کاری در عین کاهش هزینه‌ها از جمله اقداماتی است که در ذوب آهن اصفهان بکار بسته‌ایم تا از مشکلات و بحران‌ها عبور کنیم./1304/

ارسال نظرات