۰۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۷
کد خبر: ۷۸۹۵۵۴
معاون پژوهش مدرسه علمیه تخصصی الزهرا(س) بندرعباس:

شهید اندرزگو، روحانی مبارز و فدایی اسلام

شهید اندرزگو، روحانی مبارز و فدایی اسلام
بندرعباس- صمدی گفت: شهید سید علی اندرزگو، روحانی مبارز و فدایی اسلام که با الهام از شهید نواب صفوی، ۱۵ سال در گریز از ساواک به مبارزه پرداخت و سرانجام در ۲ شهریور ۱۳۵۷ و در آستانه پیروزی انقلاب، به شهادت رسید.

به گزارش خبرگزاری رسا در بندر عباس، خانم مینا صمدی معاون پژوهش مدرسه علمیه تخصصی الزهرا(س) بندرعباس، در گفت و گویی اظهار داشت: یکی از مبارزین فدایی اسلام، روحانی مجاهد، شهید سید علی اندرزگو بود که پس از سال‌ها زندگی مخفی و نبرد بی‌امان با رژیم، در کمین نیروهای ساواک گرفتار آمد و به درجه رفیع شهادت نائل گشت.

صمدی اذعان کرد: سیدعلی اندرزگو در یک خانواده متوسط چشم به جهان گشود و با وجود سختی‌های معیشتی زندگی، به تحصیل پرداخته و علوم حوزوی را نیز فرا گرفتند که می‌توان نقطه عطف زندگی او را آشنایی‌ در دوران نوجوانی با شهید نواب صفوی دانست، منش و شخصیت این روحانی مبارز، در سیدعلی تأثیر بسزایی داشت و او را با تشکیلات فدائیان اسلام و راه پرفراز و نشیب مبارزاتی آن‌ها آشنا ساخت.

معاون پژوهش مدرسه علمیه تخصصی الزهرا(س) بندرعباس، خاطرنشان کرد: شهید اندرزگو از همان نوجوانی، فعالیت‌های مبارزاتی خود را بر علیه رژیم پهلوی آغاز کرد و نقش کلیدی در ترور حسنعلی منصور، نخست‌وزیر وقت، ایفا کرد و بعد از این عملیات با دستگیری تمامی همراهان وی زندگی مخفی سید علی آغاز شد و ساواک، ۱۵ سال، سایه‌وار در پی او بود، اما اندرزگو با مهارت و هوشیاری بی‌نظیر، از چنگال آن‌ها گریخته و مبارزه را ادامه داد.

وی اضافه کرد: شهید اندرزگو از اعضای فعال شاخه نظامی هیئت‌های مؤتلفه اسلامی و نماد مقاومت و پایداری بود که تسلیم و سازش در قاموس او معنایی نداشت و سرانجام در حالی که شعله‌های انقلاب هر لحظه فروزان‌تر می‌شد، سید علی اندرزگو در یک درگیری نابرابر، در کمین نیروهای ساواک افتاد و با خون خود، درخت انقلاب را آبیاری کرد.

کارشناس دینی اظهار کرد: از دیدگاه مقام معظم رهبری(حفظه الله) شهادت به معنای آن است که یک انسان، برترین و محبوب‌ترین سرمایه‌ دنیوی خویش را نثار آرمانی سازد که معتقد است زنده ماندن و بارور شدن آن، به سود بشریت است، همچنین ایشان ویژگی خاص کشته شدن در راه خدا را تداوم حضور شهید در ملت می‌دانند که یاد، فکر و آرمان او را زنده نگاه می‌دارد.

صمدی تصریح کرد: خداوند در سوره نساء، آیه۷۴ پاداش عظیمی را به مجاهدان و شهدا وعده می دهد؛ «و من یقاتل فی سبیل الله فیقتل او یغلب فسوف نوتیه اجراً عظیماً».

وی بیان کرد: شهادت از جایگاهی بی‌بدیل برخوردار است، چنانکه پیامبر اکرم(ص) شهادت را «اَشرُفُ المُوًتِ قَتْلُ الشَّهادَهِ؛ شریف‌ترین و بالاترین نوع مردن» و امام علی(علیه السلام) آن را «اَکْرُمُالمُوًتِ اَلْقُتْلُ؛ گرامی‌ترین نوع مردن» معرفی کرده‌اند.

معاون پژوهش مدرسه علمیه تخصصی الزهرا(س) بندرعباس خاطرنشان کرد: شهید سید علی اندرزگو، با خون خود، نام خود را در تاریخ پر افتخار ایران جاودانه ساخت.

ارسال نظرات