از دیدار با علمای ادیان و مبلغان تا تأکید بر عملیاتی شدن مطالبات رهبر انقلاب از حوزههای علمیه

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیت الله اعرافی به همراه معاونین مرکز مدیریت حوزههای علمیه به استان آذربایجان غربی جهت پیگیری امور حوزه علمیه این استان به اورمیه سفر کرده اند که در فرودگاه این شهر مورد استقبال نماینده ولی فقیه و استاندار آذربایجان غربی قرار گرفتند.
حضور در گلزار شهدای شهرستان ارومیه و تجدید بیعت با آرمانهای انقلاب اسلامی، نشست با علمای ادیان و مذاهب، حضور در جلسه شورای استانی حوزه علمیه و شورای نهادهای حوزوی، نشست با مسئولین ارشد استانی، نشست با طلاب و مبلغان دینی، نشست با مسئولین، مدیران، معاونین و اساتید مدارس علمیه، دیدار با خانواده شهید روحانی «کمال قاسمی» شهید شاخص روحانیت کشور در سال ۱۴۰۴ و حضور آیت الله اعرافی در آیین نکوداشت بیش از ۸۰ سال مجاهدت علمی، تبلیغی، فرهنگی و اجتماعی آیت الله سید علی اکبر قریشی - که یکی از علمای بزرگ انقلاب اسلامی است - از جمله برنامههای این سفر است.
همگرایی ادیان توحیدی بهترین بستر برای توسعه و شکوفایی است
آیتالله علیرضا اعرافی در نشست با علمای ادیان و مذاهب استان، اظهار کرد: روحانیون و نخبگان عاملان اصلی توسعه هستند و آینده جامعه در اختیار این عزیزان است. برای ساختن آینده نیازمند توجه به سرآمدان و نخبگان است.
مدیر حوزههای علمیه افزود: نخبگان دانشگاهی و حوزوی در جامعه باید همدیگر را درک کرده و مسائل جامعه را بشناسند تا در کنار همدیگر به سمت تعالی و توسعه گام بردارند و جامعه را بالا ببرند.
آیتالله اعرافی تصریح کرد: باید محورهای توسعه در جامعه گسترش یافته و زمینههای عقب ماندگی از بین برود. این امر جز با همگرایی و تعامل میان علما، مسئولان و نهادهای مختلف مقدور نخواهد بود.
مدیر حوزههای علمیه کشور، تأکید کرد: زنجیره وحدت، خدمت به مردم و تعالی استان و کشور در سایه همگرایی و تعامل محقق میشود.
وی افزود: امروز شاهدیم که تمام مسئولان آذربایجانغربی و اقشار مختلف مردم برای توسعه پای کار هستند و این نشانه خوبی برای خدمت است.
آیتالله اعرافی تصریح کرد: استان آذربایجانغربی با ظرفیتهای خارقالعاده خود، میتواند زمینه ساز توسعه و سرمایهگذاری در کشور باشد و باید برای این امر برنامهریزی شود.
وی عنوان کرد: ظرفیت عظیم وجود اقوام و ادیان مختلف در این استان بسیار والا و بالا است. باید از این ظرفیت بهرهبرداری لازم انجام پذیرد.
مدیر حوزههای علمیه کشور، با اشاره به برخی مسائل بین اقوام دینی و توحیدی، بیان کرد: باید از مسائل درون فرقهای دور شویم و به سمت محورهای توحیدی و الهی ادیان حرکت کنیم.
وی ابراز کرد: برای ایستادگی در برابر جریان الحاد نیازمند وحدت ادیان توحیدی هستیم که این نیازمند تشکیل جبهه واحد و تقویت اشتراکات است.
آیتالله اعرافی ابراز کرد: در دنیای امروز که دنبال جدایی انسان از عالم قدسی است، رویکرد عقلی و منطقی برای مقابله با جمودهای ظاهری نیاز است که با مطالعه و تحقیق قابل دسترسی و اقدام است.
وی خاطرنشان کرد: ادیان و مذاهب با توجه به نصّ الهی، باید بدانند که عقل و اندیشهورزی امر لازم و واجب است.
مدیر حوزههای علمیه کشور، تصریح کرد: فقر، نادانی، تبعیض و ظلم حاکم بر دنیای امروز همگی باید با نقش آفرینی ادیان به سمت حل و فصل برود. حتی مسائلی نظیر محیط زیست و دیگر موضوعات اجتماعی همانند خانواده با ورود ادیان الهی قابل حل است.
وی افزود: تمام این نعمات در سایه نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی و از برکت حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
حجتالاسلام والمسلمین قریشی گفت: برای تقویت وحدت در استان از هیچ همت و تلاشی دریغ نمیکنیم.
رضا رحمانی استاندار آذربایجانغربی نیز در این نشست اظهار داشت: امروز وحدت و تعامل تمام علما از هر دین و مکتبی در استان آذربایجانغربی زبانزد است.
وی افزود: هیچ شخصی نمیتواند در زمینه وحدت اقوام ورود کند مگر اینکه به تشدید و تقویت آن بیانجامد.
استاندار آذربایجانغربی گفت: باید از ظرفیتها و پتانسیلهای موجود در استان برای سرمایهگذاری استفاده کنیم.
رحمانی عنوان کرد: فرصتهای بی نظیر این استان فرصت بسیار مناسبی برای توسعه است. از مرزهای رسمی با ۳ کشور تا پتانسیل بزرگ وحدت اقوام و ادیان میتواند به بزرگترین فرصت و نعمت تبدیل شود.
وی گفت: با اراده دولت و شخص رییسجمهور، میتوانیم آینده استان آذربایجانغربی را روشن ترسیم کنیم.
استاندار آذربایجانغربی، توجه دولت به حوزه دریاچه ارومیه و سرمایهگذاری در استان را کم نظیر برشمرد و بیان کرد: داشتن رتبه ۶ ذخایر معدنی کشور فرصت عظیمی است که باید قدردان آن باشیم. مطالعات جدی و جدیدی برای تحول در حوزههای مختلف شروع شده و امیدوارم نتیجه آن به نفع مردم باشد.
وی در پایان عنوان کرد: همراهی تمام علما، مسئولان، مردم و سرمایهگذاران برای تحول و توسعه نیاز اصلی ماست که باید پیگیر آن باشیم.
مطالبات رهبر انقلاب از حوزههای علمیه عملیاتی میشود/ تعارفی در زمنه پیگیری مشکلات طلاب نداریم
آیتالله علیرضا اعرافی در نشست با شورای حوزه علمیه و نهادهای حوزوی این استان، اظهار کرد: اهتمام ویژه به موضوع حوزههای علمیه از سوی نماینده ولی فقیه و مسئولان دیگر جای قدردانی دارد.
مدیر حوزههای علمیه افزود: مشکلات و مسائل مرتبط با روحانیون و حوزههای علمیه باید به دقت بررسی و رسیدگی شود. در این زمینه هیچ تعارفی نداریم.
آیتالله اعرافی تصریح کرد: پیگیری مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی از حوزههای علمیه، پیگیری مشکلات و دغدغههای حوزوی و طلاب بسیار مهم است و ما مقید به پیگیری بدون واسطه و بدون درنگ آنها هستیم.
مدیر حوزههای علمیه کشور، تأکید کرد: تدوین طرح و جایگاه طلاب تا سطح استاد در دست اقدام است که این امر میتواند به بهبود وضعیت تحصیل و تبلیغ طلاب بیانجامد.
وی افزود: تامین سطح مالی و زندگی طلاب در بخشهای مختلف در دستورکار قرار دارد که خوشبختانه شاهد اصلاح این وضعیت و رسیدن به ثبات هستیم.
آیتالله اعرافی تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان، بیش از ۴۰ هزار مبلغ به مناطق مختلف کشور اعزام شدند. این نشان دهنده اهمیت و جایگاه والای طلاب و حوزه علمیه در کشور است.
وی عنوان کرد: به دنبال ماندگاری هدفمند طلاب هستیم تا شاهد اعتلای سطح علمی، فقهی و معیشتی این عزیزان باشیم.
مدیر حوزههای علمیه کشور، بیان کرد: شوراهای حوزه علمیه در استانها باید تقویت شوند. همچنین شورای نهادهای حوزوی با یکپارچگی دنبال اصلاح شرایط و رسیدن به اهداف والای حوزههای علمیه باشند.
وی ابراز کرد: رویکرد برنامهمحور و اشراف کامل بر امور بسیار مهم است و باید به جایگاه شوراهای حوزه علمه و نهادهای حوزوی در آینده این مجموعهها تاکید شود. باید استان پاسخگوی نیازهای استان و منطقه خود باشد.
حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجانغربی و امام جمعه ارومیه نیز در این نشست اظهار داشت: حضور پرخیر و برکت مدیر حوزههای علمیه در استان یقینا مایه خیر و برکت خواهد بود.
وی افزود: ترکیب جمعیتی آذربایجانغربی با دارا بودن ادیان و مذاهب مختلف موجب تمایز این استان با دیگر استانها شده که همین امر اهمیت جایگاه این استان را نشان میدهد.
حجتالاسلام والمسلمین قریشی گفت: سطح معلومات و ظرفیتهای علمای استان با سایر استانها تمایز دارد و از نظر محتوای دروس و سطح و کیفیت دروس مهم است.
نماینده ولیفقیه در آذربایجانغربی، عنوان کرد: هر اقدامی که برای نیل به اهداف اسلامی و شیعی در استان انجام شود، یقینا بسیار مهم و دارای اهمیت است و باید به این موضوع بسیار توجه شود.
وی گفت: برای تعالی فرهنگ شیعی در جامعه باید کار جهادی به ویژه از جانب حوزویان و طلاب انجام پذیرد.
در این جلسه، مدیران و مسئولان نهادهای حوزوی در استان نیز به ارائه مطالب و مسائل حوزه کاری خود پرداختند.

آیتالله علیرضا اعرافی در نشست با مبلغین و طلاب ارومیه، اظهار کرد: در راستای اجرایی سازی مطالبات رهبر انقلاب از حوزههای علمیه، بیش از ۱۰۰ طرح داریم که در مرحله اجرا قرار دارند و هماکنون بیش از ۳۰ طرح از این میان دارای پیشرفت و توسعه چشمگیر هستند.
مدیر حوزههای علمیه افزود: آنچه برای ما اهمیت دارد، نقش تبلیغی طلاب و روحانیون است. این نقش باید تقویت شود و جایگاه طلاب در این زمینه احیا شود.
آیتالله اعرافی تصریح کرد: افزایش چشمگیر بودجه بخش تبلیغ در حوزه علمیه نشانگر اهمیت این امر است. در این میان، اهمیت طرح امین و پشتیبانی از این طرح نیز غیرقابل انکار است.
مدیر حوزههای علمیه کشور، تأکید کرد: اقدام عظیم فرهنگی و تبلیغی طلاب در زمینه تبلیغ، تا حدی چشمگیر بوده که موجب جذب سران کشور و دستگاههای دولتی به سوی این موضوع شده است.
وی افزود: امروز حضور بسیار چشمگیر روحانیون در آموزش و پرورش و ارتباط و تعامل با دانشآموزان از مهمترین جلوههای تبلیغ است که حوزه علمیه آن را اجرا کرده است.
آیتالله اعرافی تصریح کرد: طرح جامع تدوین شده برای حوزه علمیه، با نگاه جامعالاطراف است و در این خصوص تمام ظرفیت خود را به کار بستهایم تا زیرساختهای لازم فراهم و موارد مورد اشاره و تاکید در آن اجرایی شود.
وی عنوان کرد: پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد حوزه پیشرو و سلامت، با محوریت طلاب و مبلغان باید اجرایی شود.
مدیر حوزههای علمیه کشور، بیان کرد: باید هر مبلغ حاضر در آموزش و پرورش و دانشگاه با جریانات انحرافی روز آشنا باشد و نسبت به بصیرت افزایی و پاسخگویی به سوالات نسل امروز اقدام کند.
وی ابراز کرد: آشنایی با فضای فرهنگی جامعه و تحولات آن امری است که باید مورد توجه طلاب باشد. باید معارف الهی طلاب برای تقویت عرصه دینی و اجتماعی صرف شود و جامعه را با نگاه و ظرفیت دینی خود تقویت کنند.
آیتالله اعرافی ابراز کرد: علم حوزه باید ارج نهاده شود. حوزه علمیه یک نهاد دانشبنیان و ذخیره ماندگار است که باید از آن بهرهمند شد و برای عموم جامعه ماندگار کرد.
وی خاطرنشان کرد: مهارتآموزی، بهره گیری از فناوریهای پیشرفته در کنار ظرفیتهای سنتی حوزه علمیه، داشتن موضع ایجابی، دوری از انفعال، داشتن روحیه جهادی برای کار و اقدام ماندگار، تعامل با مردم، شناخت جوان و تعامل با جوانان، شناخت جهان و دوری از تشریفات سطحی و اداری، تهذیب نفس، رویکرد جامع تمدنی و تبادل فکر میان مبلغان جزو مهمترین مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی از طلاب است که باید به آن توجه شد.
مدیر حوزههای علمیه کشور، تصریح کرد: تشکیل شبکه و ارتقای طلاب طرح امین را در دستورکار داریم که کمک شایانی به تقویت بخش تبلیغی خواهد کرد.