شهید رئیسی خود را وقف خدمت به اسلام، ایران و کارآمدی نظام کرد

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیتالله عباس کعبی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، در سخنانی در پژوهشکده شورای نگهبان، به گستردگی میدان جهاد در مقابل دشمن پرداخت و اظهار داشت: هر میدانی که انسان بتواند ضعف را به قدرت تبدیل کرده و تهدیدات را به فرصتها مبدل سازد، میدان جهاد است.
آیت الله کعبی بیان کرد: افرادی که در این میدان حاضر شده و در مصاف با دشمنان قرار میگیرند، به دشمن ضربه زده و او را تضعیف میکنند و در خط فرمان رهبری الهی در عصر غیبت یعنی ولی فقیه، حرکت میکنند، مجاهد فی سبیل الله هستند.
وی با اشاره به سفر ترامپ به منطقه، افزود: مثلاً سفر اخیر ترامپ به منطقه و قرارداد با امارات متحده عربی برای تأسیس شهر هوش مصنوعی به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار، نشاندهنده تلاشهایی است که از طریق هوش مصنوعی انجام میشود، هدف این پروژهها دادهکاوی اطلاعات، تاثیرگذاری بر اذهان و عواطف مردم منطقه به منظور پیشبرد اهداف نظام سلطه، آمریکا و صهیونیسم بینالملل و اجرای طرح موسوم به صلح ابراهیمی، یعنی عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی است.
مقابله با جنگ شناختی و ایجاد اقتدار شناختی، مجاهدت واقعی است
آیتالله کعبی با اشاره به اهمیت مقابله با جنگ شناختی بیان کرد: افرادی که قادر باشند در برابر جنگ شناختی، اقتدار شناختی ایجاد کنند، مجاهد فی سبیل الله هستند، اگر این افراد در مسیر جهاد کشته شوند یا بمیرند، شهید فی سبیل الله خواهند بود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: این میدان جهاد میتواند جهاد فرهنگی باشد که در برابر تهاجم فرهنگی قرار دارد، یا جهاد سیاسی باشد که به مقابله با ضربات سیاسی اختصاص دارد، همچنین میتواند جهاد اجتماعی باشد که به تقویت وحدت و انسجام درونی در برابر دشمن کمک میکند؛ چراکه دشمنان همواره به دنبال تفرقه و گسست هویتی هستند.
شهدای خدمت؛ نمونههای بارز مجاهد فی سبیل الله
وی شهدای خدمت نمونهای بارز مجاهد فی سبیل الله دانست و گفت: جهاد خدمت نیز یکی دیگر از عرصههای جهاد است؛ زیرا دشمن تلاش میکند نظام اسلامی را ناکارآمد جلوه دهد و از این طریق یأس و ناامیدی ایجاد کند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ارزش بالای تلاشهای خدمتگزاران در نظام اسلامی گفت: کسانی که در مسیر کارآمد کردن نظام اسلامی تلاش میکنند و اگر در این راستا به مرگ طبیعی، حادثهای یا طراحی دشمن کشته شوند، قطعاً شهید فی سبیل الله خواهند بود.
آیتالله کعبی افزود: مصداق بارز این مجاهدتها شهدای خدمت ما هستند؛ آیتالله رئیسی خستگیناپذیر بود و خود را وقف خدمت به اسلام و ایران و کارآمدی نظام کرده بود و در برابر دشمن ایستادگی کرد.
شهید آیتالله آل هاشم؛ پدر آذربایجان
وی به تببین ویژگی های برجسته شهدای خدمت، اظهار کرد: شهید آیتالله آل هاشم واقعاً پدر آذربایجان شده بود و همه جریانهای آذربایجان ایشان را قبول داشتند و موجی از امید و حرکت و تحول را در آذربایجان ایجاد کرد تا جایی که چرخه اقتصادی آنجا رونق گرفت.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم بیان کرد: درباره شهید عبداللهیان نیز باید گفت که او واقعاً مجاهد دیپلماسی مقاومت بود و زحمات زیادی را متحمل شد، ایشان در بعد راهبردی، برنامهریزی و عملیات میدانداری می کرد و به مسائل اشراف داشت.
وی افزود: شهید سردار سید مهدی موسوی نیز وظیفه حفاظتی خود را به خوبی انجام میداد و با دقت خاصی از اسلام و رئیس جمهور حفاظت میکرد.
جایگاه والای شهید در دنیا و آخرت
آیتالله کعبی اظهار داشت: شهید از درجه سربازی و مجاهدی تبدیل به کارگزار دستگاه خدا در عالم غیب میشود که از کسانی که در مسیر شهادت حرکت میکنند و یا روحیه شهید را دارند، دستگیری و کمک میکنند و مانند فرشتگان مقرب درگاه الهی خواهند شد.
وی افزود: این عنوان برای خودش و جامعه اسلامی اثر دنیوی و اخروی دارد؛ اثر اخروی این است که مقرب درگاه الهی میشود و برای یاران و امت شفاعت میکند به گونهای که درجهای بالاتر از شهادت نیست.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مقام شهید یک بعد دنیوی نیز دارد تصریح کرد: این شهید کیست؟ شهید از درجه سربازی و مجاهدی تبدیل میشود به کارگزار دستگاه خدا در عالم غیب که از کسانی که در مسیر شهادت حرکت میکنند و یا روحیه شهید را دارند، دستگیری و کمک میکنند و مانند فرشتگان مقرب درگاه الهی خواهند شد.
وی با اشاره به آیات قرآن کریم درباره مقام و درجه شهید، خاطرنشان کرد: هر کسی که مؤمن و صالح باشد بعد از مرگ، حیات برزخی خوبی پیدا میکند، اما برای هیچیک از این مؤمنان و صالحان در قرآن کلمه «حیات» به کار نرفته است، فقط در مورد شهید آمده که او زنده است؛ این یک نکته بسیار مهم است.
آیتالله کعبی با اشاره به آیه 169 سوره آل عمران بیان کرد: اى پیامبر هرگز مپندار کسانى که در راه خدا کشته شدند، مردگانند، بلکه آنان زندهاند و در پیشگاه پروردگارشان روزى داده مىشوند!
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به تبیین جایگاه و مقام شهید در دنیا پرداخت و اظهار کرد: اولاً، شهید در دنیا مقام بالایی دارد و از رزق مادی و معنوی برخوردار است، ثانیاً، شهدا خوشحال هستند (فرحین بما آتاهم الله من فضله). ثالثاً، (یستبشرون باللذین لم یلحقوا بهم من خلفهم الا خوف علیهم و لا هم یحزنون) شهدا به یاران خود بشارت میدهند و امید میدهند؛ به آنها میگویند که نگران نباشند، ناامید نشوند و غمگین نباشند.
شهدای پیشگام تمدن اسلامی و ارتباط با عالم دنیا
وی افزود: شهدا از این منظر پیشگامان حرکت تمدنی اسلام ناب و مکتب اهل بیت در عصر ما هستند. آنها جلودار هستند و خطدهی میکنند.
آیتالله کعبی تصریح کرد: ارتباط آنها با عالم دنیا به شرطی برقرار است که ما از یاد شهید، نام شهید و راه شهید الهام بگیریم و شهیدگونه زندگی کنیم.
وی با اشاره به روحیه شهدایی چون حاج قاسم سلیمانی افزود: شهید حاج قاسم سلیمانی شهیدگونه زندگی کرد و به مقام عالی رسید.
استاد حوزه علمیه بیان کرد: «در آیات بیان شده (احدی الحسنیین)؛ اگر پیروز شویم، پیروز شدهایم و اگر شهید شویم، دست ما برای کمک باز میشود؛ به تعبیر رهبر معظم انقلاب، شهدا همچون امامزادهها هستند و بارگاه قدسی دارند.
آیتالله کعبی با بیان اینکه باید ارتباط روحی با شهدا گرفت و این ارتباط انسان را به خدا نزدیک میکند و دل را آرام میکند، خاطرنشان کرد: در رأس شهدا، سیدالشهدا ابا عبدالله الحسین قرار دارد و اینکه اشکهای ما برای ایشان گناهها را پاک میکند، نشاندهنده ارتباط عمیق روحی ماست.
تأکید رهبر انقلاب بر ثبات و عزت شهدای مقاومت
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به دیدگاه رهبر معظم انقلاب در خصوص شهادت سید حسن نصرالله، گفت: حضرت آیت الله سید علی خامنه ای فرمودند: «ما غمگینیم اما حزن و اندوه ما بر این شهدای بزرگ مقاومت از جنس حزن برای سیدالشهدا است»، در مورد شهید رئیسی نیز همین گونه باید باشد.