حوزه؛ سنگر جهاد شناختی/ آمریکایی ها آرام آرام در حال کوتاه آمدن از مواضع خود هستند

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله عباس کعبی عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در نشست پرسش و پاسخ در مدرسه علمیه امام حسین (ع) به چند مقوله از جمله بیانیه رهبری در صدمین سالروز بازتاسیس حوزه علمیه، مذاکرات هستهای و موضوع عفاف و حجاب پرداخت.
مشروح صحبت های آیت الله کعبی به شرح زیر است:
طلاب حوزه علمیه باید چند کار را در راستای تحقق پیام مهم و تاریخی مقام معظم رهبری، که تحت عنوان "حوزه پیشرو و سرآمد" بیان شده است، انجام دهند. ۱. بازخوانی پیام رهبری: طلاب باید این بیانیه و بیانیه گام دوم را خط به خط مطالعه و مباحثه نمایند و نقطه نظرات رهبری را مورد بررسی قرار دهند تا از دل این پیام، مسیر و نقشه راه افق تمدنی حوزه را بشناسند. بنابراین، وظیفه اول بازخوانی بیانیه برای شناخت گذشته، حال و آینده حوزه علمیه است.
نکته دوم اینکه رهبری فرمودند که ما علم را برای خود علم نمیخوانیم. حوزههای علمیه وارثان انبیای الهی هستند و این علم باید به فکر تبدیل شود، سپس فکر به حرکت و در نهایت حرکت به تغییر و جریانسازی اجتماعی منجر گردد. این همان بلاغ مبین است که مقام معظم رهبری بر آن تأکید دارند. باید بدانیم که بلاغ مبین تنها به تعلیم و تدریس محدود نمیشود؛ حوزه تنها یک موسسه آموزشی و پژوهشی نیست بلکه وظایف دیگری دارد.نکته سوم اینکه طلاب دستاوردهای حوزه را بشناسند و تحولات مهم آن را مورد توجه قرار دهند. حوزههای علمیه نسبت به قبل از انقلاب حوزههای پیشرفتهای هستند و طلاب نباید ناامید شوند بلکه باید نسبت به آینده حوزه امیدوار باشند و با سختکوشی، آینده را بشناسند.نکته بعدی توجه به نگرانی امام راحل از تحجر و جدایی دین از سیاست است؛ هنگامی که گفته میشود طلاب و علما وارث انبیای الهی است، باید بدانند که انبیای الهی در خط اول مبارزه و جهاد فی سبیل الله بودند و هستند.
توجه به مبلغ دین در حوزه محتوا و شیوههای تبلیغ نکته دیگر است؛ طلاب باید در کنار فعالیتهای علمی و پژوهشی خود مانند نویسندگی و تحقیق، به سلاح تبلیغ دین نیز مسلح شوند. تبلیغ دین تنها محدود به سخنرانی نیست بلکه منظور رساندن دین به جامعه است. به عنوان مثال، یک پروژه سرمایهگذاری در سفر رییس جمهور آمریکا به منطقه برای راه اندازی شهر هوش مصنوعی به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار به امضا رسید. هوش مصنوعی یعنی طراحی جنگ شناختی برای تسخیر اذهان و تغییر رفتار و باورهای جوامع اسلامی و جهت دهی جامعه جهت اهداف دشمنان اسلام.در جنگ شناختی به جهاد شناختی نیاز داریم که یکی از وظایف مهم حوزههای علمیه است. جهاد در راستای شناخت و تبیین اسلام ناب محمدی و آموزههای اهل بیت (ع) و همچنین جهاد صیانت در مقابل جنگ شناختی دشمنان اسلام از دیگر وظایف طلاب محسوب میشود.ایران تحت فشار زیر بار مذاکره نخواهد رفتدر خصوص مذاکرات هستهای، بهترین سخن در این زمینه سخن مقام معظم رهبری است که فرمودند: "ما نه خوشبین هستیم و نه بدبین." مذاکرات یکی از کارهای وزارت خارجه است؛
چارچوب مذاکرات هم مشخص است؛ اولا این مذاکرات غیرمستقیم است ثانیاً محدود به مسائل هستهای است و ثالثاً ایران اسلامی هرگز نسبت به حق برخورداری از چرخه کامل هستهای صلحآمیز و غنیسازی انرژی هستهای در حد تامین نیازهای کشور کوتاه نخواهد آمد. نتیجه مذاکرات بستگی به تمکین دولت ترامپ از شرایط ذکر شده است؛ در دوران اوباما، مذاکراتی صورت گرفت که در آن زمان گفتند ایران حق استفاده از انرژی صلح آمیز هستهای را ندارد اما با گذشت زمان در برنامه جامع اقدام مشترک ( برجام) حق غنی سازی را به رسمیت شناختند.دولت اول ترامپ برجام را پاره کرده و اکنون نیز با گردنکلفتی، قصد گرفتن امتیاز از راه اعمال فشار را دارند. ایران بارها اعلام کرده است که تحت فشار زیر بار مذاکره نخواهد رفت؛ تعلیق موقت مذاکرات نیز دلیل همین فشارها بود.الان هم با سقف بالا مذاکرات را شروع کردند و گفتند ایران باید چرخه کامل سوخت را از بین ببرد؛ البته آرام آرام در حال کوتاه آمدن از مواضع خود هستند.
آمریکاییها نیز در تلاشاند تا بر جمهوری اسلامی فشار وارد کنند و این فشارها به چند هدف اصلی تقسیم میشود: ۱. هضم جمهوری اسلامی: هدف اصلی این است که جمهوری اسلامی را وادار به پذیرش هژمونی آمریکا کنند و بگویند که ما کدخدای جهان هستیم و باید با ما کنار بیایید. اما جمهوری اسلامی به این هژمونی تن نخواهد داد.۲. مهار جمهوری اسلامی: آمریکاییها قصد دارند جمهوری اسلامی را تحت کنترل خود درآورند تا بتوانند راحتتر در منطقه فعالیت کنند و از صهیونیسم بینالملل حمایت نمایند. اما با وجود مقاومت مردم، آنها نتوانستهاند به هدف خود دست یابند. امروز مقاومت در برابر فشارها زنده، بالنده و قوی است و توانسته است خود را بازسازی کند.
سوم اینکه به دنبال رقابت تمدنی هستند. آمریکاییها دیدند نمیتوانند جمهوری اسلامی را از میان بردارند یا آن را مهار کنند. در این رقابت میخواهند دست برتر را داشته باشند؛ جمهوری اسلامی با هوشمندی و برنامهریزی مناسب و حفظ عزت ملت ایران، هژمونی آمریکا را به چالش کشیده است. منظور از هژمونی در اینجا، پارادایم قدرت است؛ به زبان سادهتر، آمریکاییها میگویند که ما کدخدای جهان هستیم، اما ما این ادعا را نمیپذیریم و تنها به خدای جهان باور داریم و دلمان به لطف رهبران الهی گرم است. اسلام و جمهوری اسلامی اقتدار غلبه تمدنی بر دشمنان را دارد. نکته دیگر اینکه در مباحث حاکمیتی هیچکس نمیتواند سیاستهای اصولی حاکمیتی را بر رهبری تحمیل کند. سیاستهای اصولی رهبری در عرصه سیاست خارجی بر اساس عزت، حکمت و مصلحت استوار است.
برنامه جامع صیانت از حجاب و عفاف: حجاب و عفاف در نظام جمهوری اسلامی ایران نه تنها یک واجب شرعی، بلکه یک واجب سیاسی و حکومتی نیز به شمار میرود. این مسئله به قدری حائز اهمیت است که نظام جمهوری اسلامی هرگز از آن کوتاه نخواهد آمد. طراحی دشمنان از طریق جنگ نرم، ترویج فرهنگ برهنگی و بیحیایی است. بنابراین، ما نیازمند یک برنامه جامع برای صیانت از حجاب و عفاف هستیم که شامل ابعاد مختلفی از جمله فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، انتظامی و امنیتی و قضایی باشد؛ این ابعاد باید مکمل هم باشند و باید به صورت قرارگاهی و همافزا عمل کرده و تنها به یک بعد اکتفا نکنیم؛ یکی از شرایط امر به معروف و نهی از منکر احتمال تأثیر است و اینکه مفسده نداشته باشد.
نسبت به افرادی که غافل هستند باید آگاهی بخشی داشته باشیم اما نسبت به منافقها و مزدورها و کسانی که در خط دشمن به بیحیایی و بی حجابی دامن میزنند، دستگاه انتظامی و امنیتی و دستگاه قضایی دربرابر جرایم سازمان یافته، باید قاطعانه بایستند.در مسئله حجاب و عفاف باید سرمایه اجتماعی تولید قدرت ارزشی و تقویت باورها و ارزشها را ارتقا دهیم؛ تلاش برای ضربه فرهنگی به کشور ما یکی از میدانهای نبرد با دشمن است و باید تلاش کنیم اقتدار فرهنگی نظام را ارتقا دهیم.