۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۲
کد خبر: ۷۸۱۱۱۲

افشای جزئیات مذاکرات مستقیم حماس و آمریکا

افشای جزئیات مذاکرات مستقیم حماس و آمریکا
یک منبع برجسته در مقاومت فلسطین با بیان اینکه مذاکرات مستقیم میان آمریکا و حماس از فوریه گذشته و با حضور نماینده ترامپ در امور اسرا و چند شخصیت برجسته حماس آغاز شده بود، گفت که واشنگتن متعهد شد به‌ازای آزادی الکساندر، برای پایان جنگ فشار بیاورد.

در حالی که طی چند روز گذشته جنبش حماس از مذاکره مستقیم با دولت آمریکا و توافق برای آزادی عیدان الکساندر، اسیر نظامی دوتابعیتی آمریکایی ـ اسرائیلی خبر داده بود، یکی از رهبران برجسته مقاومت فلسطین شب گذشته طی سخنانی جزئیات این مذاکرات را فاش کرد.

این رهبر مقاومت که نام او فاش نشده است، در گفتگو با المیادین اظهار داشت: مذاکرات مستقیم میان حماس و دولت آمریکا از فوریه گذشته بین آدام بوهلر، نماینده دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در امور اسرا و چند شخصیت نزدیک به جنبش حماس آغاز شد. حامی این مذاکرات فردی به‌نام بشار المصری، تاجر فلسطینی و دوست بوهلر بود.

وی افزود: در آن زمان مذاکرات بر رویکرد و چشم‌انداز حماس و چگونگی قانع کردن این جنبش به آزادی عیدان الکساندر، اسیر دوتابعیتی آمریکایی ـ اسرائیلی و همچنین دیدگاه حماس در مورد نقش واشنگتن و چشم‌انداز آن برای پایان جنگ در نوار غزه بود.

به‌گفته منبع مذکور، بعد از این مذاکرات جلسه‌ای میان بوهلر و رهبران جنبش حماس از جمله اسامه حمدان، طاهر النونو و باسم نعیم ترتیب داده شد، به‌دنبال آن جلسه دیگری هم میان بوهلر و خلیل الحیه، رئیس هیئت مذاکره‌کننده فلسطینی با حضور بشار المصری برگزار شد.

این رهبر فلسطینی تأکید کرد: واشنگتن به‌ازای فشار بر رژیم صهیونیستی برای توقف جنگ خواستار آزادی عیدان الکساندر شد اما حماس بر آزادی 250 اسیر فلسطینی به‌ازای این اسیر دوتابعیتی آمریکایی ـ اسرائیلی تأکید داشت. ترامپ به‌دنبال تکمیل این توافق قبل از سخنرانی سالانه خود بود، اما مداخله صهیونیست‌ها و هجمه آنها علیه بوهلر، این توافق را ناکام گذاشت.

رهبر مذکور مقاومت فلسطین خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی از همکاری با هر آنچه از این مذاکرات حاصل شده بود، خودداری کرد، سپس در اواخر آوریل ارتباط میان حماس و دولت آمریکا از سر گرفته شد و بشاره بح‌بح، شهروند آمریکایی فلسطینی‌الاصل که اهل قدس است بعد از دریافت تأییدیه رسمی از واشنگتن برای شروع مذاکرات با این جنبش که منجر به آزادی عیدان الکساندر شد، وارد خط مذاکرات حماس و آمریکا گشت.

به‌گفته این رهبر فلسطینی، قطر و مصر به‌عنوان میانجی‌ها حماس را به پذیرش پیشنهاد آمریکا تشویق کردند و به‌ازای آن واشنگتن متعهد شد که نقش فعالی در پایان دادن به جنگ ایفا کند.

این منبع ویژه گفت که یک کانال ارتباطی پایدار و فعال میان حماس و دولت آمریکا وجود دارد.

2 روز قبل، در یک اتفاق غیرمنتظره، توافق مستقیم میان آمریکا و جنبش حماس برای آزادی عیدان الکساندر، اسیر دوتابعیتی آمریکایی ـ اسرائیلی انجام گرفت؛ اتفاقی که صهیونیست‌ها را غافلگیر کرد و محافل عبری معتقدند که اسرائیل را در موضع ضعف قرار داده است.

جنبش حماس در این زمینه اعلام کرد: بازگشت «عیدان الکساندر» نتیجه گفت‌وگوهای جدی با آمریکا و تلاش‌های میانجی‌ها است، نه نتیجه تجاوز صهیونیستی یا توهم فشار نظامی. نتانیاهو اسرائیلی‌ها را فریب می‌دهد و دروغ می‌گوید، او با تجاوز نتوانست اسرای خود را آزاد کند. بازگشت عیدان الکساندر تأیید می‌کند که مذاکرات جدی و توافق تبادل اسرا، تنها راه بازگشت اسرای اسرائیلی و توقف جنگ است.

منبع: تسنیم
ارسال نظرات