۲۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۴
کد خبر: ۷۷۸۴۵۰
حجت‌الاسلام‌ حسینی اراکی عنوان کرد؛

صداقت؛ ملاک دین‌داری و ضابطه تربیت دینی

صداقت؛ ملاک دین‌داری و ضابطه تربیت دینی
استاد حوزه علمیه قم ضابطه دین‌داری را در میزان صداقت دانست و گفت: مؤمن باید در نیت، زبان و عمل خود صداقت داشته باشد.
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام‌ سید ابراهیم حسینی اراکی در سخنرانی معارفی حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به سبک زندگی ایمانی در مقابل زندگی کفر آلود باید مورد توجه همه ما قرار گیرد اظهار داشت: تمام انبیا و اولیای الهی و ائمه اطهار و کتاب‌های آسمانی آمدند انسان را به بالاترین هدف که ایمان به خدا است برسانند.
 
وی با بیان اینکه دین و همه عبادات می‌خواهند انسان مؤمن تربیت کنند گفت: ما باید در چند روز عمر خود زندگی مؤمنانه داشته باشیم و در ارتباط با دیگران تعامل و معاشرت مؤمنانه داشته باشیم و در قیامت با مؤمنین راستین محشور شویم.

 سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر اینکه ایمان به ادعا نیست و نور ایمان و اعتقاد الهی باید در زندگی و اخلاق و رفتار و سبک زندگی ما خود را نشان دهد گفت: ایمان جلوه‌ها و مظاهری دارد و یکی از مهم‌ترین جلوه‌های ایمان که در روایات ما مورد تأکید قرار گرفته و امروز در زندگی فردی و اجتماعی ما کم‌رنگ شده است مسئله صداقت است.

 وی با بیان اینکه مؤمن در زندگی خود با صداقت زندگی می‌کند، ابراز داشت: امیرالمؤمنین (ع) فرمودند اگر کسی در زندگی خود صداقت نداشته باشد غیرممکن است که طعم ایمان را بچشد و کسی که شیرینی ایمان و محبت خدا را نچشد که گناه و محبت شیطان را نمی‌تواند کنار بگذارد.

حجت‌الاسلام‌ حسینی اراکی گفت: اگر از کسی خیانت و بی صداقتی دیدیم بدانیم که او فقط تظاهر به ایمان می‌کند و مؤمن نیست؛ ما از همه اعمال صالح و ویژگی‌های خوب در قیامت نفع می‌بریم؛ ولی قرآن برخی ویژگی‌ها را به‌صورت ویژه نام‌برده که در روز قیامت به داد انسان می‌رسد که یکی از آن ویژگی‌ها قلب سلیم و صداقت است.

 وی با بیان اینکه پیامبر (ص) فرمودند صداقت دری از درهای بهشت است، گفت: شاید همه ما اعمال صالح زیادی انجام داده باشیم؛ ولی ملاک و ضابطه دین‌داری و تربیت دینی انسان صداقت است و قرآن می‌گوید تربیت دینی افراد به میزان صداقتشان است.

 سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به انواع صداقت در آیات و روایات ابراز داشت: یکی از اقسام صداقت، صدق در نیت است و اگر کسی صدق در نیت نداشته باشد عباداتش بی‌ثمر است؛ امام صادق (ع) در ذیل آیه ۲ سوره ملک می‌فرمایند مراد از عمل احسن عمل زیاد نیست؛ بلکه مراد این است که عمل انسان محکم و سنگین باشد و دو چیز به عمل انسان وزن می‌دهد که یکی ترس از خدا و دوم نیت صادق است.

 وی با بیان اینکه پیامبر به امیرالمؤمنین توصیه کردند وقتی دیدی مردم به دنبال عمل زیاد هستند تو دنبال عمل خالص باش گفت: افراد زیادی بودند که عبادت‌های زیادی داشتند؛ ولی عملشان به دردشان نخورد؛ ولی خانواده امیرالمؤمنین (ع) سه قرص نان در راه خدا دادند ۱۸ آیه از قرآن در شأن این عملشان نازل شد.

حجت‌الاسلام‌ حسینی اراکی قسم دیگر صداقت را صدق در زبان دانست و خاطرنشان کرد: در روایت آمده است ایمان عبد درست نمی‌شود مگر اینکه دلش درست شود و دل او درست نمی‌شود مگر اینکه زبانش درست شود؛ زبان کلید همه خیرات و بدی‌ها و بهشت و جهنم است.

 وی با بیان اینکه ۲۸۶ نوع گناه از زبان صادر می‌شود که ۳۳ گناه از آنها کبیره است گفت: بزرگ‌ترین گناه دروغ است که متأسفانه در بین ما شایع است؛ درحالی‌که در روایت داریم یک دروغ همه ایمان را نابود می‌کند و در روایت داریم اگر کسی عادت به دروغ کرد یقین بدانید که همه گناهان را مرتکب می‌شود.

 سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به روایتی از امیرالمؤمنین (ع) که فرمودند صداقت همه چیز را اصلاح می‌کند و دروغ همه چیز را خراب می‌کند افزود: دروغ برای مؤمن و جامعه مؤمنان نیست؛ بلکه برای کفار و سرانشان مانند ترامپ و نتانیاهو است که به دروغ از حقوق بشر، آزادی، حقوق زنان و صلح حرف می‌زنند.

 وی قسم سوم صداقت را صدق در عمل عنوان کرد و گفت: همه ما ادعای مسلمان بودن و شیعه بودن داریم؛ ولی این ادعاها باید در عمل خود را نشان دهد و باید ببینیم که در مقام عمل این نشانه‌ها تا چه اندازه در ما وجود دارد.

حجت‌الاسلام‌ حسینی اراکی با تأکید بر اینکه مسلمانی به ادعا نیست خاطرنشان کرد: در مقابل این همه ظلمی که به مردم مظلوم غزه می‌شود ما چه وظیفه‌ای داریم؟ اگر امکان رفتن ما به فلسطین نیست و پول هم نداریم که کمک کنیم می‌توانیم برای پیروزی غزه دعا کنیم و از غزه حمایت زبانی داشته باشیم و از این ظلم‌ها ناراحت باشیم و بی‌تابی کنیم.

ارسال نظرات