۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۹
کد خبر: ۷۷۸۳۴۸

فرزندآوری؛ مسیری پر از سختی با اجر و پاداش الهی

فرزندآوری؛ مسیری پر از سختی با اجر و پاداش الهی
فعال فرهنگی در حوزه جمعیت و خانواده بر اهمیت پذیرش سختی‌های فرزندآوری و نقش آن در رشد فردی و اجتماعی تأکید کرد و گفت: سختی های زندگی فرصتی برای دستیابی به اهداف بزرگ‌تر و ساختن آینده‌ای پرمعنا فراهم می‌آورد.

حجت‌ الاسلام محمد مسلم وافی یزدی فعال فرهنگی در حوزه جمعیت و خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جمعیت و تعالی خانواده خبرگزاری رسا، به موضوع مهم سختی‌های زندگی و فرزندآوری پرداخت و تاکید کرد: انسان از همان آغاز تولد تا پایان عمر در سختی‌ها و تلاش زندگی می‌کند و این امر طبیعی و اجتناب‌ناپذیر است.

این فعال فرهنگی در حوزه جمعیت و خانواده به آیه‌ « انا خلقنا الانسان فی کبد» از قرآن اشاره کرد و افزود: برخلاف تصور برخی، راحتی و آسایش مطلق در دنیا ممکن نیست، انکار سختی فرزندآوری اشتباه است، کسی مدعی شود که داشتن چند فرزند کار ساده‌ای است، باید توجه کند که مادران باردار با دردها و دشواری‌های خاصی روبه‌رو هستند؛ تا جایی که بسیاری معتقدند هیچ دردی مانند درد زایمان نیست.

وی بر ضرورت پذیرش این سختی‌ها برای دستیابی به اهداف بزرگ‌تر تأکید کرد و گفت: اگر کسی بخواهد از تمام سختی‌های زندگی دوری کند، می‌تواند اصلاً ازدواج نکرده و مجرد زندگی کند؛ اما آیا چنین سبک زندگی برای انسان مناسب است؟ عمر انسان محدود است و نباید این مدت کوتاه را بدون هدف سپری کرد.

دیدگاه دینی در مقابل توصیه‌های پزشکی

حجت‌الاسلام وافی به دیدگاه متخصصان زنان و زایمان اشاره کرد و گفت: برخی از این متخصصان توصیه می‌کنند که پس از تعدادی مشخص از فرزندان دیگر نباید اقدام به فرزندآوری کرد، با احترام به دانش و تخصص این افراد باید همزمان نگاه دینی نیز مد نظر باشد، اسلام برای زندگی انسان برنامه‌ای جامع ارائه داده و سخنان رهبران دینی نیز بر اهمیت مشورت با متخصصین همراه با توجه به اصول دینی تأکید دارد.

این فعال فرهنگی در حوزه جمعیت و خانواده بیان کرد: انتخاب نهایی بر عهده هر فرد است؛ انسان می‌تواند تصمیم خود را براساس نظر متخصصان بگیرد، اما نباید از اراده خداوند و آموزه‌های دینی غافل شود.

وی با اشاره به اینکه برخی افراد از صحبت درباره افزایش فرزندآوری هراس دارند، گفت: چون ممکن است دیدگاهشان با واکنش‌های سیاسی روبه‌رو شود، اما رهبر معظم انقلاب بارها تأکید کرده‌اند که بحث‌های آزاد در این زمینه ایرادی ندارد و نباید مانعی برای آزادی بیان ایجاد شود، اگر کسی با منطق و دلیل سخن بگوید باید سخنانش شنیده شود.

ارزش‌های دینی در سختی‌های زندگی و فرزندآوری

حجت‌الاسلام وافی با تاکید براینکه در مورد سختی زایمان زنان روایت‌های بسیاری وجود دارد، بیان کرد: زن باردار همانند شخص روزه‌دارِ شب‌زنده‌دار و مجاهد در راه خدا با جان و مال خود است، زایمان نیز اجر بسیار بزرگی دارد که قابل وصف نیست، حتی اگر زنی در این دوره از دنیا برود، درجه او به منزله شهید خواهد بود، زمانی که مادر به نوزاد خود شیر می‌دهد با هر بار مکیدن کودک، اجر آزاد کردن یک اسیر به او داده می‌شود و تمام گناهانش نیز بخشیده می‌شود.

این فعال فرهنگی در حوزه جمعیت و خانواده تاکید کرد: این آموزه‌ها نشان‌دهنده جایگاه والای مادران و ارزش سختی‌هایی است که در مسیر تربیت فرزند و خانواده تحمل می‌کنند، توجه به این مبانی نه تنها سبب آرامش فردی می‌شود بلکه پایه‌ای برای رشد اجتماعی محسوب می‌شود.

وی با تاکید براینکه اسلام برای سختی‌ها و تلاش‌هایی که در زندگی هست، ارزش زیادی قائل می‌شود، افزود: وقتی بچه‌ای به دنیا می‌آید، خداوند اجر ویژه‌ای به مادر اختصاص می‌دهد، چون این مسیر پر از درد و رنج است، زن باردار در ماه‌های آخر بارداری سختی زیادی تحمل می‌کند؛ خوابیدن دشوار است، تکان خوردن سخت می‌شود و همه اینها را خداوند به خوبی می‌داند، خداوند خالق است و حکیمانه امور را تنظیم کرده است.

حجت‌الاسلام وافی افزود: مثالی دیگر از سختی‌هایی که اجر ویژه دارند، قرض دادن به مردم است، شاید کسی بگوید: «چرا ثواب دارد؟» صرف نظر از اینکه مقدار پول چقدر باشد، خداوند می‌داند پس گرفتن آن ممکن است برای فرد مشکلات زیادی ایجاد کند یا شرایط قرض‌دهنده سخت شود، به همین دلیل برای آن اجر قرار داده است.

این فعال فرهنگی در حوزه جمعیت و خانواده اظهار کرد: ما قرار است عمر محدودی داشته باشیم؛ پس نباید دنبال راه آسان باشیم، بلکه باید زندگی بهتر و ارزشمندتری رقم بزنیم، باید بتوانیم سختی‌ها را تحمل کنیم حتی اگر در مسیر مشکلات فراوانی باشد، اگر برادری یا فرزندانی را از دست بدهیم یا دیگران ما را تحقیر کنند باید با سربلندی بلند شویم و بگوییم چیزی جز زیبایی ندیده‌ایم. این همان نگاه حضرت زینب (س) در واقعه کربلاست، سختی وجود دارد اما اگر با دیدگاه شیرینی به آن نگاه کنیم معنا تغییر می‌کند.

نگاه مثبت به سختی‌ها و زندگی با توکل به خدا

حجت الاسلام وافی اظهار داشت: راه درمان بسیاری از مشکلات و آرزوهایی که افراد با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، بازگشت به اصول اسلام است، باور من این است که «توکل بیشتر زندگی بهتر» چه یک فرزند داشته باشیم چه ده فرزند، توکل بهترین نسخه برای زندگی خوب است.

وی با اشاره به فاصله میان نسل‌ها و مشکلات ارتباطی بیان کرد: آموزه‌های اسلامی برای تمام جوانب زندگی انسان پاسخگو هستند، اسلام حتی سن ازدواج دختران و پسران را مشخص کرده است، با وجود انتقادها و فشارهای موجود برخی حتی از دفاع از اسلام واهمه دارند.

حجت الاسلام وافی همچنین به سخنان رهبر معظم انقلاب اشاره کرد که به اشتباهات گذشته در مورد فرزندآوری اذعان کرده بودند و اظهار داشت: در ترویج ارزش‌های اسلامی کوتاهی شده و به جای معرفی کامل آموزه‌های دینی برخی به تکرار ایده‌های غربی پرداخته‌اند.

این فعال فرهنگی در حوزه جمعیت و خانواده از خانواده‌ها در پایان خواست که برای فرزندآوری از خداوند طلب عفو کنند و با توبه، رحمت الهی را بطلبند و به نمونه‌هایی از تاریخ مانند حضرت ابراهیم(ع) و حضرت زکریا(ع) اشاره کرد که در سنین پیری صاحب فرزند شدند و بیان کرد: ناامید شدن در این مسیر جایز نیست.

ارسال نظرات