۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۹
کد خبر: ۷۷۲۰۷۸
یادداشت؛

نه دی؛ نماد بصیرت و استقامت

نه دی؛ نماد بصیرت و استقامت
نهم دی ماه یادآور وحدت و همبستگی مردم در برابر تهدیدات داخلی و خارجی و فرصتی برای یادآوری ارزش‌های انقلاب و تجدید عهد با آرمان‌های امامین انقلاب و به عنوان نمادی از مقاومت و ایستادگی مردم در برابر فشارها و چالش‌ها است.

به گزارش خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، روز نهم دی به عنوان یک حماسه ملی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران ثبت شده و رهبر معظم انقلاب این روز را نماد بصیرت و ولایت‌پذیری مردم و تجلی قدرت خدا و حرکتی ماندگار در تاریخ انقلاب خواندند؛ در این روز مردم با حضور گسترده در خیابان‌ها به دشمنان انقلاب اسلامی نشان دادند که در برابر فتنه‌ها و توطئه‌ها ایستاده‌اند و از آرمان‌های انقلاب و ولایت فقیه دفاع می‌کنند؛ این روز یادآور وحدت و همبستگی مردم در برابر تهدیدات داخلی و خارجی است؛  نهم دی، فرصتی برای یادآوری ارزش‌های انقلاب و تجدید عهد با آرمان‌های امام خمینی (ره) و رهبری است و این روز به عنوان نمادی از مقاومت و ایستادگی مردم در برابر فشارها و چالش‌ها است.

رهبر معظم انقلاب با تاکید بر حفظ وحدت و همدلی که عامل اصلی موفقیت‌های نظام اسلامی است، همواره بر لزوم حفظ هوشیاری و آگاهی در برابر نقشه‌های دشمنان تأکید داشتند و نهم دی را فرصتی برای تقویت عزم و اراده ملی دانسته‌اند؛ مردم در این روز با شعارهای خود حمایت از نظام و رهبری را اعلام کردند و نشان دادند که همواره در کنار یکدیگر برای دفاع از ارزش‌های انقلاب ایستاده‌اند؛ این حماسه ملی یادآور وحدت و همبستگی مردم و کلید موفقیت در برابر هر نوع تهدیدی است.

رهبر معظم انقلاب در بیانات خودشان به تبیین ابعاد مختلف این حماسه پرداختند و بر لزوم حفظ روحیه انقلابی و بصیرت در جامعه تأکید داشتند و همچنین به نقش جوانان در پیشبرد اهداف انقلاب اشاره کردند و خواستار آن شدند که نسل جدید با آگاهی و شناخت درست از تاریخ و آرمان‌های انقلاب در مسیر تحقق اهداف نظام اسلامی گام بردارند، رهبر انقلاب با اشاره به اهمیت بصیرت بر ضرورت شناخت دشمنان و نقشه‌های آن‌ها تأکید کردند و این روز را فرصتی برای تجدید عهد با ارزش های اصیل اسلامی دانستند.

این یادداشت در ادامه به یادآوری برخی از بیانات مهم رهبر معظم انقلاب در مورد حماسه 9 دی و اهمیت بصیرت انقلابی در خنثی سازی نقشه های شوم دشمنان می پردازد.

رهبر معظم انقلاب با تاکید براینکه روز 9 دی در تاریخ ماندگار شد، اظهار داشتند: روزهای سال به طور طبیعی و به خودی خود همه مثل همند؛ این انسانها هستند، این اراده‌‌‌‌‌ها و مجاهدتهاست که یک روزی را از میان روزهای دیگر برمی‌کشد و آن را مشخص می‌کند، متمایز می‌کند، متفاوت می‌کند و مثل یک پرچمی نگه می‌دارد تا راهنمای دیگران باشد؛ روز عاشورا - دهم محرم - فی نفسه با روزهای دیگر فرقی ندارد؛ این حسین بن علی (علیه السّلام) است که به این روز جان می‌دهد، معنا می‌دهد، او را تا عرش بالا می‌برد؛ این مجاهدت‌های یاران حسین بن علی (علیه السّلام) است که به این روز، این خطورت و اهمیت را می‌بخشد. روز نوزدهم دی هم همین جور است، روز نهم دیِ امسال هم از همین قبیل است. نهم دی با دهم دی فرقی ندارد؛ این مردمند که ناگهان با یک حرکت - که آن حرکت برخاسته از همان عواملی است که نوزدهم دیِ قم را تشکیل داد؛ یعنی برخاسته ی از بصیرت است، از دشمن‌‌‌‌‌شناسی است، از وقت‌‌‌‌‌شناسی است از حضور در عرصه‌ی مجاهدانه است - روز نهم دی را هم متمایز می‌کنند؛ مطمئن باشید که روز نهم دیِ امسال هم در تاریخ ماند؛ این هم یک روز متمایزی شد. شاید به یک معنا بشود گفت که در شرائط کنونی - که شرائط غبارآلودگیِ فضاست - این حرکت مردم اهمیت مضاعفی داشت؛ کار بزرگی بود. هرچه انسان در اطراف این قضایا فکر می‌کند، دست خدای متعال را، دست قدرت را، روح ولایت را، روح حسین بن علی (علیه السّلام) را می‌‌‌بیند. این کارها کارهائی نیست که با اراده‌‌‌‌ی امثال ما انجام بگیرد؛ این کار خداست، این دست قدرت الهی است؛ همان طور که امام در یک موقعیت حساسی - که من بارها این را نقل کرده‌‌‌‌ام - به بنده فرمودند: «من در تمام این مدت، دست قدرت الهی را در پشت این قضایا دیدم». درست دید آن مرد نافذِ بابصیرت، آن مرد خدا.( بیانات در دیدار مردم قم در سالگرد قیام نوزدهم دی ماه 19/10/1388)

رهبر معظم انقلاب بخشی دیگر از بیانات خود با تاکید براینکه مجاهدت به نفع انسان است، اظهار داشت: در شرائط فتنه، کار دشوارتر است؛ تشخیص دشوارتر است. البته خدای متعال حجت را همیشه تمام می‌کند؛ هیچ وقت نمی‌گذارد مردم از خدای متعال طلبگار باشند و بگویند تو حجت را برای ما تمام نکردی، راهنما نفرستادی، ما از این جهت گمراه شدیم. در قرآن مکرر این معنا ذکر شده است. دست اشاره ی الهی همه جا قابل دیدن است؛ منتها چشم باز می‌خواهد. اگر چشم را باز نکردیم، هلال شب اول ماه را هم نخواهیم دید؛ اما هلال هست. باید چشم باز کنیم، باید نگاه کنیم، دقت کنیم، از همه ی امکاناتمان استفاده کنیم تا این حقیقت را که خدا در مقابل ما قرار داده است، ببینیم؛ مهم این است که انسان این مجاهدت را بکند. این مجاهدت به نفع خود انسان است؛ خدای متعال هم در این مجاهدت به او کمک می‌کند. نوزده دیِ مردم قم در سال 56 از این قبیل بود، نهم دیِ امسالِ آحاد مردم کشور - که حقیقتاً این حرکت میلیونی فوق‌‌العاده‌ی مردم حرکت عظیمی بود - از همین قبیل است و قضایای گوناگونی که ما در طول انقلاب از این چیزها کم نداشتیم، این مجاهدت، راه را به ما نشان می‌دهد.( بیانات در دیدار مردم قم در سالگرد قیام نوزدهم دی ماه 19/10/1388)

رهبر معظم انقلاب با تاکید بر رعایت قانون برای همه افراد جامعه، گفتتند: یک نکته را هم به جوانان عزیز انقلابی، به فرزندان عزیز انقلابی خودم، به فرزندان بسیجی - از زن و مرد - عرض بکنم: جوانان از اطراف و اکناف کشور، از آنچه که تهتّک بیگانگان از ایمان دینی به گوششان می‌خورد یا با چشمشان می‌‌‌‌بینند، عصبانی هستند؛ وقتی می بینند روز عاشورا چگونه یک عده‌‌‌‌ای حرمت عاشورا را هتک می‌کنند، حرمت امام حسین را هتک می‌کنند، حرمت عزاداران حسینی را هتک می‌کنند، دلهاشان به درد می‌‌‌‌‌آید، سینه‌‌‌‌‌هاشان پر می‌شود از خشم؛ البته خوب، طبیعی هم هست، حق هم دارند؛ ولی می‌خواهم عرض بکنم جوان‌های عزیز مراقب باشند، مواظب باشند که هرگونه کار بی رویه‌‌‌ای کمک به دشمن است. اینجا جوانها تلفن می‌کنند می‌فهمم من، می‌خوانم، غالباً تلفن‌ها و نامه ها را خلاصه می‌کنند، هر روز می آورند، من نگاه می‌کنم - می بینم همین طور جوانها گله‌‌‌‌‌مند، ناراحت و عصبانی؛ گاهی هم از بنده گله می‌کنند که چرا فلانی صبر می‌کند؟ چرا فلانی ملاحظه می‌کند؟ من عرض می‌کنم؛ در شرائطی که دشمن با همه‌‌‌ی وجود، با همه‌‌‌‌ی امکاناتِ خود درصدد طراحی یک فتنه است و می‌خواهد یک بازی خطرناکی را شروع کند، باید مراقبت کرد او را در آن بازی کمک نکرد. خیلی باید با احتیاط و تدبیر و در وقت خودش با قاطعیت وارد شد. دستگاه‌‌‌‌های مسئولی وجود دارند، قانون وجود دارد؛ بر طبق قانون، بدون هیچگونه تخطی از قانون، بایستی مُرّ قانون به صورت قاطع انجام بگیرد؛ اما ورود افرادی که شأن قانونی و سمت قانونی و وظیفه ی قانونی و مسئولیت قانونی ندارند، قضایا را خراب می‌کند. خدای متعال به ما دستور داده است: « و لایجرمنّکم شنئان قوم علی ان لاتعدلوا اعدلوا هو اقرب للتّقوی». بله، یک عده‌‌‌‌ای دشمنی می‌کنند یک عده‌‌‌‌ای خباثت به خرج می‌دهند، یک عده ای از خباثت‌‌‌کنندگان پشتیبانی می‌کنند - اینها هست - اما باید مراقب بود. اگر بدون دقت، بدون حزم، انسان وارد برخی از قضایا بشود، بی‌‌‌‌گناهانی که از آنها بیزار هم هستند، لگدمال می‌شوند؛ این نباید اتفاق بیفتد. من برحذر می‌دارم جوانهای عزیز را، فرزندان عزیز انقلابیِ خودم را از اینکه یک حرکتی را خودسرانه انجام بدهند؛ نه، همه چیز بر روال قانون؛ مسئولین کشور بحمداللَّه چشمشان هم باز است، می‌‌‌‌بینند؛ می‌‌‌‌بینند مردم در چه جهتی دارند حرکت می‌کنند. حجت بر همه تمام شده است. حرکت عظیم روز چهارشنبه‌ی نهم دی ماه حجت را بر همه تمام کرد. مسئولین قوه‌‌‌‌‌ی مجریه، مسئولین قوه‌‌‌ی مقننه، مسئولین قوه‌‌‌‌ی قضائیه، دستگاه‌‌‌های گوناگون، همه می‌دانند که مردم در صحنه‌‌‌اند و چه می‌خواهند. دستگاه‌‌‌‌‌‌ها باید وظائفشان را انجام بدهند؛ هم وظائفشان در مقابل آدم مفسد و اغتشاشگر و ضدانقلاب و ضدامنیت و اینها، هم وظائفشان در زمینه‌‌‌ی اداره‌‌‌‌‌‌ی کشور.( بیانات در دیدار مردم قم در سالگرد قیام نوزدهم دی ماه 19/10/1388)

ارسال نظرات