لزوم توجه به نقش و شأن نخبگان حوزوی
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجتالاسلام و المسلمین سید علی عماد رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزههای علمیه در سومین گردهمایی استعدادهای برتر که در مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برگزار شد، حوزویان را مدافع حکومت عدل و مخالف حکومت جور دانست و افزود: جامعه نخبگانی وجوه تمایزی با سایر جوامع دارد و پژوهشگران باید این وجوه تمایز را استقراء کنند؛ عضو جامعه نخبگانی نه تنها مسیر را برای خود را هموار می کند بلکه دستگیر دیگران است و کسی که برای حل مشکلات محتاج دیگران باشد نخبه واقعی نیست.
رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزههای علمیه راهبرد کلان مجموعه خادمان نخبگان را تدوین سند چشم انداز و نقشه راه برای هر نخبه حوزوی توصیف کرد و اظهار داشت: نقطه مطلوب جایی است که نخبه حوزوی مسیر نقش و شان خود را تعیین کند؛ هنرمند آن است که بهترین نقش رابشناسد و خودش را برای ایفای آن نقش مهیا کند و دستگاه ها با زمینه شناخت و ایفای نقش نخبه را فراهم کنند.
حجتالاسلام والمسلمین عماد مشاغل و شئون مختلفی را برای طلاب برشمرد و گفت: بهترین نقش ها جهت دهنده به طبقات بالا و پایین نظام حکمرانی است، سعی کنیم با موانع مخالف بسازیم و تأمین کننده بالاترین نقش های مهم در حوزه باشیم نه اینکه در اولین نقش ها ایفای نقش کنیم.
وی با اشاره به توانمندی طلاب در خروج آگاهانه و به هنگام توصیف از نقش های ضعیف و ورود در نقش های لازم و ضروری، اضافه کرد: ملاحظاتی در باره نخبگان حوزوی وجود دارد تا جامعه حساسیت منفی پیدا نکنند و سعی می شود این قضیه به شکل دیگری حل شود.
حجتالاسلام والمسلمین عماد شناسایی نخبگان برای توانمندسازی و ایفای بهترین نقش ها را کار اصلی مسئولان خواند و گفت: ممکن است درصد کمی اشتباه در شناسایی باشد، نخبگانی که استعداد دارند و ادامه نخبگی نمی دهند باعث نگرانی است؛ موظفی آموزشی برای طلاب نخبه طاقت فرسا نیست و برای رشد طلاب لازم است.
رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزههای علمیه لازمه استعداد نخبگی را فرصت برای شکوفایی استعداد دانست و گفت: فرصت نقش آفرینی نخبگانی طلاب خواهران تا ۴۵ سالگی اضافه شده است و در مصوبه ای ویژه برای خواهران نخبه حمایت از دانش آموختگان منفصل بعد از سطح سه تدوین شده و در صورتی که به نقش آموزشی، پژوهشی و تبلیغی در حوزه مشغول باشند حمایت ادامه پیدا می کند.
وی با اشاره تدوین دانشنامه امام علی(ع) و دانشنامه فاطمی در سالهای گذشته توسط نخبگان حوزوی، ابراز کرد: حمایت از فعالیت ها در راستای نخبگانی برقرار می شود و اگر با مرکز خدمات به توافق نرسیم به صورت هیئت امنائی قابل حل و فصل است، فعلا بنابر ملاحظاتی کد نخبگانی به نخبگان تخصیص داده نمی شود چون حوزه علمیه برای این اقدام هنوز به جمع بندی نرسیده است.
حجتالاسلام والمسلمین عماد با اشاره به طرح شهید رضایی که حمایت های مختلفی از طلاب نخبه داشت، گفت: طرح احمدی روشن برای اجرا با مشکلاتی مواجه است زیرا در برخی استان ها استاد مناسبی معرفی نشده تا این طرح را اجرا کنند و محدودیت برای طرح وجود دارد.