۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۰
کد خبر: ۷۶۹۷۴۶

گزارشی از چهارمین اجلاس مدیران مراکز و گروه های علمی قرآنی حوزه

گزارشی از چهارمین اجلاس مدیران مراکز و گروه های علمی قرآنی حوزه
چهارمین اجلاس مدیران مراکز و گروه های علمی قرآنی حوزه توسط انجمن علوم قرآنی حوزه علمیه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، چهارمین اجلاس مدیران مراکز و گروه های علمی قرآنی با حضور علامه راجا ناصرعباس، مدیر جامعه الولایه اسلام آباد، دبیرکل حزب مجلس وحدت‌ مسلمین و نماینده مجلس سنای پاکستان، شیخ غازی‌یوسف حنینه، رئیس هیئت امنای جمعیت‌علمای‌مسلمان لبنان و حجت الاسلام والمسلمین حسینی نیشابوری در سالن انجمن های علمی حوزه علمیه برگزار شد.

چهارمین اجلاس مدیران مراکز و گروه های علمی قرآنی حوزه برگزار شد

حجت الاسلام حسین نیشابوری رئیس مرکز بین المللی قرآن و تبلیغ با اشاره به آیه ۳۹ سوره احزاب اظهار داشت: ما با الهام از این آیه در مرکز بین الملل قرآن و تبلیغ طرح جامع قرآنی رسالات الله را تدوین کردیم و بنا داریم بتوانیم رسالات الهی را به قلب همه مردم جهان برسانیم.

وی یکی از فعالیت های این طرح را شناسایی ظرفیت های داخلی و خارجی قرآنی عنوان کرد و توضیح داد: ما باید بدانیم چه تعداد موسسه، مربی، حافظ و... در داخل و خارج داریم تا بتوانیم از این ظرفیت ها استفاده کنیم.

حجت الاسلام نیشابوری افزود: ما این اطلاعات را سالانه به روز کرده و ظرفیت های داخل و خارج را به یکدیگر ارتباط می دهیم.

رئیس مرکز بین المللی قرآن و تبلیغ از برگزاری اولین همایش طرح رسالات الله در دانشگاه تهران با حضور اندیشمندان قرآنی جهان اسلام با هدف دیپلماسی قرآنی خبر داد و بیان داشت: ما سعی کردیم از طریق ارتباط با اندیشمندان و مسئولان موسسات قرآنی در خارج از کشور یک نوع دیپلماسی قرآن به وجود بیاوریم که دستاوردهای تقریبی هم خواهد داشت.

وی از برنامه رونمایی و تجلیل از دو تفسیر گرانقدر تسنیم علامه جوادی آملی‌ و تفسیر التحریر و التنویر ابن عاشور تونسی در طرح رسالات الله در آینده نزدیک خبر داد.

حجت الاسلام نیشابوری هدف اصلی طرح رسالات را ایجاد امت واحده قرآنی خواند و اظهار داشت: وظیفه ما امتداد بین المللی دادن به فعالیت های قرآنی کشور است؛ این موضوع بسیار مهم و حیاتی است چرا که بسیاری از مسلمانان اهل سنت تصور می کنند شیعیان بلکه حتی مراجع تقلید روخوانی قرآن هم بلد نیستند و باید این تبلیغات را با فعالیت بین الملل از بین ببریم.

وی در این باره افزود: تصمیم داریم جایزه جهانی قرآن تشکیل دهیم تا از کارهای قرآنی فاخر و نوآورانه تجلیل و الگوسازی کنیم.

رئیس مرکز بین الملل قرآن و تبلیغ یکی دیگر از ظایف این مرکز و طرح رسالات الله را احیای دارالقرآن های موجود در خارج از ایران اسلامی عنوان کرد.

چهارمین اجلاس مدیران مراکز و گروه های علمی قرآنی حوزه برگزار شد

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی معاون پژوهش حوزه علمیه از برگزاری نشست های علمی حول محور تفسیر تسنیم در دی و بهمن امسال خبر داد و از دست اندرکاران قرآنی برای هرچه بهتر برگزار شدن این نشست ها دست یاری طلبید.

وی همچنین از تدوین تاریخ علوم قرآنی در حوزه علمیه به مناسبت همایش صدسالگی حوزه علمیه خبر داد و ابراز داشت: این تاریخچه برای پژوهشگران علوم قرآنی بسیار قابل استفاده خواهد بود و می توانند هرکاری که در زمینه قرآن انجام گرفته را احصا و استفاده کنند.

 معاون پژوهش حوزه علمیه در ادامه بر لزوم تأسی به شیوه تفسیری علامه طباطبایی و علامه جوادی آملی تأکید کرد و گفت: این دو عالم برجسته از روش تفسیر آیه به آیه استفاده می کردند.

وی با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تحول فرهنگی، اظهار داشت: باید محور تحول انقلابی فرهنگی کشور بر پایه قرآن باشد.

در ادامه این اجلاس مدیران و فعالان موسسات قرآنی به ارائه گزارش هایی از فعالیت هایشان پرداختند.

ارسال نظرات