۱۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۲
کد خبر: ۷۵۴۳۶۷

موشک‌های ضد زره انصارالله؛ کابوس ائتلاف سعودی در یمن

موشک‌های ضد زره انصارالله؛ کابوس ائتلاف سعودی در یمن
در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ ارتش سعودی برای جبران شکست های نیروهای وابسته به منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن، اقدام به حملات با انبوه ادوات زرهی در جبهه شمال یمن کرد.
در دهمین سال از انقلاب مردم یمن و نهمین سال آغاز جنگ در این کشور با تجاوز ائتلافی از کشورهای عربی قرار داریم؛ در این مدت میدان نبرد در خاک یمن فراز و نشیب‌های زیادی به خود دید و علی رغم برتری یکطرفه تکنولوژیک، تجهیزاتی و اقتصادی متجاوزین به این کشور، انصارالله و گروه های مردمی یمن با همراهی بخشی از ارتش این کشور که به مردم خود وفادار ماندند موفق به حفظ مناطق راهبردی از جمله صنعا پایتخت یمن شده و در نهایت مزدوران تحت امر عربستان و امارات متحده عربی را وادار به آتش بس و پذیرش صلح با شروط انصارالله کردند.
 
در سلسله گزارشات زیر قصد داریم به معرفی مهمترین تجهیزات بومی طراحی شده توسط متخصصین یمنی و عملکرد آنها در میدان نبرد بپردازیم.
 
موشک ضد زره هدایت شونده؛ برگ برنده نبردهای نامتقارن
 
جنگ‌های دهه ۱۹۹۰ در چچن، جنگ ۳۳ روزه حزب الله لبنان با رژیم صهیونستی و حتی ماه های ابتدایی جنگ اوکراین نشان داد هنگامی که شما فاقد قوای زرهی کلاسیک در حد و اندازه دشمن خود هستید یا زمانی که درگیر جنگ شهری سنگین برای حفظ موقعیت راهبردی باشید هیچ سلاحی به اندازه موشک های ضد زره هدایت شونده ATGM اثرگذاری ندارند.
 
جنگ بزرگی که از مارس ۲۰۱۵ میلادی با حمله ائتلافی از کشورهای عربی به خاک یمن آغاز شد یکی از درخشان ترین دوره های زمانی در کارنامه موشک های ضد زره علیه ادوات زرهی سنگین دشمن بود.
 
ارتش و نیروهای مردمی یمن در برابر هزاران دستگاه ادوات زرهی رقیب نظیر تانک های آبرامز و ام۶۰ سعودی یا لکلرک های اماراتی قرار گرفته بودند که از شمال و جنوب به سمت شهرهای بزرگ و مراکز جمعیتی اصلی تحت کنترل انصارالله هجوم برد بودند، اما دلاوری های بیشمار مدافعین یمنی در کنار طرح عملیاتی منطقی و استفاده بسیار خوب از تسلیحات موجود موجب شد تا هرگز دست دشمن متجاوز به شهرهای بزرگی نظیر الحدیده، صعده، صنعا و ... نرسد.
 
نگاهی به مهمترین تسلیحات ضد زره انصارالله
 
پیش از آغاز جنگ در خاک یمن، ارتش این کشور صدها تیر موشک ضد زره هدایت شونده نظیر مالیوتکا و فاگوت را شوروی سابق خریداری کرده یا به عنوان کمک نظامی بلاعوض دریافت کرده بود؛ در طول سالهای جنگ نیز انصارالله یمن موفق شد به طرق مختلف تعداد قابل توجهی از بهترین موشک های ضد زره موجود در بازار را خریداری کرده و در میدان جنگ استفاده کند.
 
موشک ضد زره کنکورس: این موشک طراحی شده در دهه ۱۹۷۰ میلادی در شوروی سابق است که بردی حدود ۴ کیلومتر داشته و از هدایت سیمی برخوردار است و توانایی نفوذ در ۸۰۰ میلیمتر زره تخت را دارد.
 
موشک کنکورس یکی از پر استفاده ترین موشک های زرادخانه ضد زره انصارالله در جنگ یمن بود و صدها دستگاه ادوات نظامی ارتش های سعودی و امارات را منهدم کرده است.
 
شکار ادوات نظامی ائتلاف سعودی توسط موشک های کنکورس و متیس انصارالله یمن
 
موشک ضد زره متیس: موشکی با وزن تنها ۱۱ کیلوگرم، که به سادگی توسط یک نفر قابل حمل بوده و برد ۲ کیلومتری و قدرت نفوذ بی نظیر ۹۰۰ میلیمتری را داراست؛ متیس را به نوعی نسخه کوچکتر موشک مشهور کورنت می نامند؛ این موشک نیز شکارهای بیشماری از ادوات نظامی ائتلاف سعودی را در سالهای گذشته به ثبت رسانده است.
 
موشک متیس در یمن
موشک ضد زره کورنت: به شکل دقیق مشخص نیست ارتش یمن این موشک قدرمند روسی را از چه منبع خارجی به دست آورده است، اما به مانند هر جنگ دیگری که موشک کورنت در آن شکرت داشته است عملکردی درخشان از خود به جای گذاشت؛ موشک کورنت که در نخستین تجربه رزمی خود در جنگ ۲۰۰۶ حزب الله و اسرائیل استفاده شده بود دارای برد ۵.۵ کیلومتری و هدایت لیزری بوده و با قدرت نفوذ ۱۳۰۰ میلیمتری خود تقریبا قادر به نفوذ به زره هر تانک مدرنی در دنیا است.
 
موشک کورنت در سالهای جنگ یمن اهداف متعددی نظیر تانک های اصلی میدان نبرد آبرامز سعودی و لکلرک اماراتی، خودروهای رزمی پیاده نظام بردلی و انواع امرپ های مشهور غربی نظیر مکس پرو و کایمن را منهدم کرده است.
 
روزی که تانک آمریکایی آبرامز مغلوب موشک‌های مقاومت شد
 
در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ ارتش سعودی برای جبران شکست های نیروهای وابسته به منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن، اقدام به حملات با انبوه ادوات زرهی در جبهه شمال یمن کرد.
 
در همان نخستین امواج حملات، ده ها دستگاه تانک و نفربر زرهی ارتش سعودی گرفتار کمین های متعدد مدافعین یمنی شده و توسط موشک های ضد زره شکار شدند؛ چندین دستگاه تانک مشهور امریکایی آبرامز در میان ادوات شکار شده توسط یمنی ها وجود داشت.
 
خسارات شدید وارد شده به ارتش عربستان موجب شد تا این کشور به طور کلی لشکرهای زرهی خود را از میدان نبرد خارج کرده و چه در مناطق مرزی با یمن و چه در مناطق اشغالی مرکز این کشور دیگر شاهد حضور تانک های آبرامز یا نفربرهای زرهی سعودی نباشیم که نتیجه مستقیم شلیک صدها موشک ضد زره مدرن توسط انصارالله یمن در نبردهای پیشین بود.
ارسال نظرات