هدف از اختلافافکنی میان کشورهای اسلامی تأمین امنیت اسرائیل است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری رسا، مصطفی کایا (Mustafa Kaya) معاون امور خارجی حزب سعادت ترکیه در حاشیه سیوششمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی ضمن معرفی حزب سعادت اظهار کرد: حزب اسلامگرای سعادت (Saadet Partisi) پنجمین حزب از جریان Milli Görüş (نگاه ملی) در ترکیه است. این جریان در سال ۱۹۶۹ توسط نجمالدین اربکان پایهریزی شده و اکنون اپوزوسیون به شمار میرود و سعادت، حزب اصلی این جریان است که در سال ۲۰۰۱ تأسیس شده است.
تضمین امنیت اسرائیل با اختلافافکنی میان مسلمانان
وی درباره ارزیابی خود از کنفرانس وحدت گفت در سال ۲۰۱۹ هم در این کنفرانس حضور داشتم که مانند این کنفرانس مفید بود. تمل کرم اوغلو، رئیس حزب سعادت به مردم ایران سلام رساند و برای آنها بهترینها را آرزو کرد.
کایا ادامه داد: این نوع کنفرانسها برای اتحاد کشورهای اسلامی بسیار مهم است. ما باید اینگونه کنفرانسها را در سراسر جهان برگزار کنیم. در این کنفرانس نمایندگان ۲۰ کشور اسلامی از اندونزی، مالزی، آفریقای جنوبی، کشورهای خلیج فارس و دیگر کشورها حضور دارند. آنها دیدگاههای خود را درباره وحدت اسلامی بیان و انتقاداتی درباره مسائل و مشکلات داخلی کشورهای اسلامی مطرح میکنند.
وی همچنین اظهار کرد: اگر با هم همکاری و بر شباهتها و مشترکات خود تأکید کنیم، میتوانیم بر اختلافات غلبه و وحدت اسلامی را به طور عملی محقق کنیم.
تشدید اختلافات؛ هدف پروژه خاورمیانه بزرگ
کایا مهمترین مشکل در خاورمیانه را پروژه «خاورمیانه بزرگ» دانست که بر کل منطقه تاثیر منفی گذاشته است. پروژه خاورمیانه بزرگ توسط کاندولیزا رایس، وزیر خارجه وقت آمریکا اعلام شد. وی در سال ۲۰۰۳ گفت از مراکش تا اندونزی مرزهای ۲۳ کشور تغییر خواهد کرد. این بدان معناست که این پروژه، کشورهای اسلامی را تهدید میکند و قصد دارد با استفاده از تفاوتهای قومی کشورها و با تفرقه افکنی و جنگافروزی بین ملتهای مسلمان باعث شود که اسرائیل از امنیت بیشتری برخوردار شود.
وی درباره موضع حزب خود درباره عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت: ما با عادیسازی مخالفیم؛ از ۱۲ سال قبل یعنی از سال ۲۰۱۰ اسرائیل از پدیده موسوم به بهار عربی بسیار نفع برده است. در ابتدای بهار عربی مردم فکر میکردند که کشورهای آنها دموکراتیکتر خواهد شد اما نتیجه مطلوب برای مردم به دست نیامد.
ترکیه؛ پلی میان تمدنهای شرق و غرب
این فعال سیاسی ترکیهای ادامه داد: ما باید بر وحدت و همکاری و همبستگی، تمرکز داشته باشیم تا روابط خود را تقویت و بر مشکلات غلبه کنیم.
مصطفی کایا درباره همزیستی مذاهب اسلامی در ترکیه گفت: ما در زمینه دوستی پیروان مذاهب در کشور خود مشکلی نداریم. ترکیه پل تمدنهای غرب و شرق و یک کشور اسلامی است. همزیستی پیروان مذاهب و ادیان در کشور ترکیه بسیار خوب است و ما امیدواریم پس از انتخابات آتی، اوضاع بهتر هم بشود./۹۸۸