دانشمندی که رهبر انقلاب او را «کانون امید و ابتکار و نوآوری» معرفی کردند
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، کتاب «داستان رویان»؛ روایت تاریخ شفاهی دکتر سعید کاظمی آشتیانی در پژوهشگاه رویان از تأسیس تا تثبیت و پیشرفت توسط انتشارات «راه یار» منتشر و روانه بازار نشر شد.
بنابرین گزارش، «داستان رویان»، خاطرات ناب و منتشر نشده از روند شکل گیری پژوهشگاهی را روایت میکند که برای اولین بار در ایران، موفق به درمان ناباروری و سلول درمانی و شبیهسازی شد.
داستان رویان
در بخشی از مقدمه کتاب داستان رویان چنین میخوانیم: «پس از جنگ تحمیلی، عدهای جوانِ ازجنگبرگشته دور هم جمع شدند و تصمیم گرفتند مجموعهای را راهاندازی کنند که برای اولین بار مشکل «نازایی» را در کشور حل میکرد. انگیزه آنها برای حرکت، امید به توشۀ آخرتی بود که از ثمرۀ تلاششان فراهم میآمد. سالها بعد از آنهمه تصمیمات و اقدامات و رنجها، نتیجه کارشان نماد پیشرفت ایران شد و به بازکردن گره زندگی خانوادههای گرفتار انجامید. «رویان»، نوزاد همان تلاشها و مجاهدتهای جمعیِ سعید کاظمی آشتیانی و دوستانش بود.
در کتاب داستان رویان؛ رویان هم مثل هر نوزاد دیگری داستان زندگی دارد… در داستان زندگی رویان، داستان هزاران نوزاد دیگر نهفته است؛ داستان صدقه جاریهای که کاظمی آشتیانی و دوستانش از خود به یادگار گذاشتند و چه وظیفهای برای «تاریخ شفاهی» مهمتر از اینکه چنین اسناد باارزشی را جمعآوری و منتشر کند.
روایتی از تأسیس، تولد، تثبیت و شکوفایی رویان
حاضر روایتی از تأسیس، تولد، تثبیت و شکوفایی رویان است که با محوریت شخصیت اصلی داستان، دکتر سعید کاظمی آشتیانی پیش میرود.»
در برشی از این کتاب درباره دکتر کاظمی آشتیانی میخوانیم: «برای ما الگوی مدیریت بود؛ مدیریتی که نشسته مدیریت نمیکند، بلکه مدیر فعالی است و خودش در کارهای عملیاتی درگیر میشود. پا پیش میگذارد که بقیۀ همکارانش دنبالش بیایند، برای اینکه به هدف برسند…
ایشان علاقهمند بود واقعاً کشورمان را در سطح جهانی مطرح بکند. بهاین ترتیب که همیشه در زمینۀ علمی حرف نو برای گفتن داشته باشیم، نه اینکه کارهای تکراری انجام بشود. همیشه اصطلاحی را بهکار میبرد. چون اصلیت ایشان آشتیانی بود، بهقول خودشان میگفتند: «عسلکبازی نکنید.» دیدید بچهها میآیند گِلبازی میکنند؟ میگفت از این کارها نکنید. به کارهای بزرگ فکر بکنید و جلو بروید؛ من حمایت میکنم…
اگر داستان آرش واقعیت دارد، این آدم، آرش بود. آرش، جان خودش را توی تیر کرد که تیر کوتاه ننشیند تا مرزهای ایران کوچک نشود. این آدم هم جان خودش را در مجموعههایی کرد که داشت آنها را بزرگ میکرد…»
بنابرین گزارش، بعد از درگذشت مشکوک دکتر سعید کاظمی آشتیانی در ۱۴دی ماه ۱۳۸۴ رهبر انقلاب در پیام تسلیتی، دکتر کاظمی آشتیانی را «دانشمند مؤمن و جهادگر»، «شخصیت ارزشمند»، «کانون امید و ابتکار و نوآوری»، «از فرزندان صالح انقلاب» و «از رویشهای مبارکی که آیندهی درخشان علمی در کشور را نوید میدهند»، توصیف کردند و «فقدان این عنصر خدوم و باارزش» را «ضایعهای دردناک» خواندند.
براساس این گزارش، «داستان رویان» که تحقیق و تدوین آن توسط محمدعلی زمانیان صورت گرفته، در ۲۰۰ صفحه و با قیمت ۴۰هزار تومان توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده است و علاقمندان علاوه بر کتابفروشیها میتوانند از طریق صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub و یا سایت vaketab.ir نسبت به تهیه کتاب اقدام کنند. همچنین در صورت نیاز میتوانند با شماره ۰۲۱۴۲۷۹۵۴۵۴ تماس بگیرند.