آیت الله علوی گرگانی مرجعی مبلغ و متواضع بود
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی در مراسمی که چهارشنبه بعد از نماز مغرب و عشاء و به مناسبت یاد بود حضرت آیت الله سید محمدعلی علوی گرگانی در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد، با اشاره به اهمیت علم و دانش در اسلام اظهار کرد: در حدیثی، پیامبر گرامی اسلام فرموده است که بعد از خداوند و رسولش محمد(ص) کسانی که علم را یاد می گیرند و به دیگران یاد می دهند سخی ترین مردم هستند.
وی در ادامه جایگاه علم و علما را مهم خواند و گفت: به یقین جایگاه علم و دانش در اسلام از اهمیت ویژه ای برخوردار است و مردم در مقابل دانشمندان پنج وظیفه دارند که احترام گذاشتن به علما یکی از آن وظایف است؛ چراکه از منظر اسلام، عالِم جایگاه ویژهای دارد و اگر کسی عالم را احترام کند خدا و رسول را احترام کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به دومین وظیفه مردم در مقابل دانشمندان ابراز کرد: دومین وظیفه مردم خدمت به علم و علما است؛ چنانکه سیره علما و بزرگان نیز پُر از خدمت و احترام به علما است و در سفارشات آنان نیز به آن تاکید شده و مملوّ از توصیه ها مبنی بر احترام به علما است.
استاد حوزه و دانشگاه استفاده کردن از محضر عالم را سومین وظیفه مردم خواند و افزود: طبق این حدیث، وقتی نزدیک عالمی می نشینیم باید از فرصت استفاده کرده و سعی و تلاش ما این باشد که با تمام وجود از بیانات و توصیه های راهگشای آن بهره ببریم.
وی در ادامه چهارمین و پنجمین وظیفه مردم در مقابل دانشمندان و عالمان را نشست و برخاست با آنان و حفظ حرمت علما بر شمرد و بیان داشت: نشست و برخاست با علما همانند نشست و برخاست با انبیاء است و الحمدلله بدنه مرجعیت و علما سالم مانده است و اگر حتی بعد از شیخ کلینی شخصیّت علما را مورد بررسی و دقت قرار دهیم، سلامت بودن بدنه مرجعیت به صورت کامل مشخص است و انحراف خاصی مشاهده نشده است.
استاد حوزه و دانشگاه خنثی کننده بخش عظیمی از هجمههای دشمنان علیه اسلام و انقلاب اسلامی را عالمان دانست و بیان داشت: علمای معروف و مشهور ما با قلم، بیان و سیره خود، در مقابل هجمههای دشمنان ایستادگی کرده و می کنند و تا به حال نیز خدمات ارزنده ای را به اسلام و مسلمین ارائه دادهاند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در ادامه به شخصیت مرحوم آیت الله علوی گرگانی پرداخت و یکی از شاخصه های شخصیتی وی را تواضع دانست و اظهار کرد: آیت الله علوی گرگانی مرجع تقلیدی بود که تواضع خاصی داشت و تنها عالمی که شخصاً با بنده تماس میگرفت و برای مراسمات و جلسات، تقاضای منبر میکرد، ایشان بود و این نشان از تواضع وی داشت.
وی با اشاره به علمیت آیت الله علوی گرگانی ابراز داشت: ایشان یکی از شاگردان علما و بزرگان بودند و از شخصیت های بزرگی استفاده کردند و پدر ایشان نیز از بزرگی خاصی برخوردار بود؛ چنانکه رهبر انقلاب اسلامی نیز در پیام رحلت از پدر ایشان یاد کردند.
استاد حوزه و دانشگاه از جمله سیره مهم آیت الله علوی گرگانی را تبلیغ امور دینی دانست و اظهار کرد: آیت الله علوی گرگانی علاقه خاصی به تبلیغ دین و گسترش دین اسلام و هدایت و آگاهی مردم داشتند و در این راه فعالیت های قابل توجهی را انجام می دادند.