چرا قهر با صندوق رای اشتباه است؟
به گزارش خبرگزاري رسا، انتخابات به عنوان نماد مردم سالاری و گردش نخبگان از ابتدای انقلاب در جمهوری اسلامی اهمیت ویژهای داشته است. به همین دلیل حتی در اوج جنگ تحمیلی و زمانی که شهرهای ایران بمباران میشد جمهوری اسلامی به برگزاری انتخابات متعهد بود. همین مسئله نشان دهنده جایگاه و اهمیت نظر مردم در ساختار تصمیم گیری ایران بعد از انقلاب است.
علاوه بر برگزاری مداوم انتخابات، معیار بسیار مهم دیگری که مقامات جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب بر آن تاکید داشته اند پافشاری بر برگزاری پرشور و مشارکت بالای مردم در این عرصه سیاسی بوده است
در سه دهه اخیر همیشه رهبر انقلاب خواستار حضور حداکثری مردم در انتخابات بوده اند. رهبری در سخنرانی اخیر نیز بخشی از بیانات خودشان را به اهمیت حضور مردم در پای صندوقهای رای اختصاص دادند.
انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری قرار است در دوم اسفندماه برگزار شود. اما چرا در شرایط کنونی مشارکت بالای مردم در انتخابات از حایز اهمیت است:
اول اینکه حضور حداکثری مردم موجب شکل گیری مجلس قدرتمندتر با پشتوانه محکم تری میشود و همین عامل میتواند ارتقای جایگاه و وزن مجلس در ساختار تصمیم گیری کشور را به همراه داشته باشد. از این رو احتمال اینکه نمایندگان به اعتبار همین موضوع تلاش شان جهت رفع مشکلات با موفقیت بیشتری همراه گردد افزایش مییابد.
همچنین مشارکت بالای مردم موجب افزایش انسجام اجتماعی و اعتماد عمومی میشود. به طور کلی تجربههای دسته جمعی مردم یک کشور موجب همگرایی آنها در سطوح محلی و ملی میشود.
عامل مهم دیگر شرایط ویژه منطقهای و بین المللی است که در این باره اشاره به برنامههای آمریکا مهم است.
هدف دونالد ترامپ از کنار گذاشتن برجام و اعمال تحریمهای گسترده علیه ایران، جدایی و شکاف بین مردم و سیستم بوده تا این گونه زمینه برای محدود کردن قدرت سیاسی فراهم شود. از نگاه سردمداران کاخ سفید اگر ایران پای میز مذاکره نیاید فشار حداکثری میتواند موجب فروپاشی و تجزیه کشورمان شود. البته این نقشه آمریکاییها از روی خوش خیالی و بدون توجه به قدرت، عظمت و واقعیتهای ایران اسلامی است.
اما مشارکت بالا مردم نشان دهنده این است که مردم برخلاف نظر آمریکاییها همچنان دل در گرو ایران دارند و به توطئههای آنها توجهی ندارند و جهت تحکیم اقتدار ایران اسلامی فریب تبلیغات عوام فریبانه مقامات غربی را نمیخورند؛ بنابراین روز دوم اسفندماه میتواند موجب ناامیدی آمریکاییها و تغییر در محاسبات شود و مشارکت بالای مردم انعکاس همگرایی و حمایت مردم از ایران اسلامی است و حتماً روی کشورهای غربی تاثیر دارد و به عنوان عاملی مصونیت بخش برای کشورمان کارکرد دارد.
ناگفته پیداست حضور مردم پای صندوقهای رای به معنای رضایت آنها از اوضاع و شرایط اقتصادی، اجتماعی و ... نیست بلکه مردم نارضایتیهایی دارند که حتماً هم باید مورد توجه مقامات قرار گیرد. اما قهر با صندوق رای و فرایند دموکراتیک تغییر گردش نخبگان، راه حل مناسبی برای واکنش به این شرایط نیست.
در این وضعیت مردم باید با حضور حداکثری پای صندوقهای رای و انتخاب نامزدهایی که دغدغه بیشتر و برنامه بهتری دارند از گزینش داوطلبانی با حداقل رای جلوگیری کنند. از سوی دیگر انتخاب نامزد و جریانی که دغدغه دارد، به گفتمان انقلاب اسلامی باور دارد و برنامه مناسبی برای بهبود شرایط دارد میتواند گام مهمی جهت کاهش مشکلات باشد.
البته پیش بینی میشود ضدانقلاب تمام کوشش خود را جهت تحریک مردم به عدم مشارکت در انتخابات به کار گرفت اما به نتیجه نرسید./1360/