آیات سوره حمد بیانگر مراتب مختلف توحید در زندگی انسان است
![حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسمی](/Original/1396/03/30/IMG12354007.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم، عضو مجلس خبرگان رهبری امروز در آستان مقدس حضرت معصومه(س) در ادامه بیان نکات تفسیری سوره حمد گفت: در آیه پنج سوره حمد به درگاه خداوند عرضه می کنیم که «إِيَّاکَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاکَ نَسْتَعينُ» یعنی (پروردگارا) تنها تو را می پرستیم و تنها از تو یاری می جوییم، آیه پنج سوره حمد از نظر آهنگ و لحن کلام با سایر آیات سوره تفاوت دارد و تمجید خداوند متعال، ستایش او و بیان صفات خداوند است و از آیه 5 به بعد وظایف بندگان و عرض نیاز به درگاه خداوند بیان می شود.
وی افزود: دومین نکته تفسیری در مورد آیات سوره حمد این است که در چهار آیه نخست مؤمن عقاید خود را درباره خداوند تکامل بخشیده و توحید ذات، توحید صفات، اینکه همه کاره عالم خداوند است، صفات او، صفات برجسته ای است و مهربان بوده و اینکه او همه کار روز قیامت است را می پذیرد و مؤمن در مقابل این آیات حضور خداوند متعال را درک می کند و از آیه پنج به بعد، خداوند را مخاطب خود قرار می دهد.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: از آیه پنج به بعد مؤمن به خداوند عرضه می دارد که فقط تو را می پرستیم و تو را ستایش می کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم با اشاره به سومین نکته تفسیری سوره حمد گفت: وقتی عقاید انسان درست شد به این باور می رسد که فقط و فقط باید بنده خدا باشد و بندگی غیر خدا را کنار بگذارد و جز در خانه خدا بر درخانه دیگری تعظیم نکند و از کسی جز او خواسته ها و حاجات خود را نخواهد.
وی افزود: توحید دارای مراتبی است که شامل توحید ذات و صفات می شود که در آیات چهارگانه سوره حمد به آن اشاره شده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مرتبه دیگر توحید، توحید در عبادت است، افزود: این مرتبه از توحید در آیات پنج به بعد سوره حمد بیان می شود و توحید در عبادت یعنی اینکه هیچ کس جز خدا شایسته عبادت و بندگی نیست و توحید در افعال یعنی که همه کاره عالم خداوند است و انسان باید همواره خود را محتاج خداوند متعال ببیند.
حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم یادآور شد: خداوند در حدیث قدسی می فرماید«هر بنده ای که خواست مرا بر خواست خود مقدم بدارد کاری می کنم که ملائکه آسمان نگهبانان او باشند، کفیل روزی او می شوم و کاری می کنم که آسمان ها و زمین روزی او را تأمین کند و کاری می کنم که هر تاجری که تجارت می کند سود آن به این مؤمن برسد.»/968/پ۲۰۳/ی