۰۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۴
کد خبر: ۵۲۰۹۶۴
معاون آموزشی مؤسسه دارالإعلام خبر داد؛

رقابت بیش از ۶۰۰ طلبه برای تحصیل در مؤسسه دارالإعلام

حجت الاسلام کوثری گفت: بیش از ۶۰۰ نفر داوطلب در آزمون ورودی شرکت کردند که به دلیل حساسیت های زیاد از این میان تا پایان دوره تنها ۲۰ نفر مؤسسه را همراهی خواهند کرد.
حجت الاسلام احمد کوثری معاون آموزش مؤسسه دارالإعلام دارالاعلام آزمون سطوح عالی حوزه علمیه قم

حجت الاسلام احمد کوثری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به برگزاری چهارمین دوره آموزش بلند مدت نقد وهابیت و سلفیت در مؤسسه دارالإعلام اظهار داشت: این دوره سه ساله و ویژه طلاب درس خارج است که حداقل یک سال در درس خارج شرکت کرده و در آزمون ورودی و مصاحبه قبول شده اند.

معاون آموزشی مؤسسه دارالإعلام با بیان این که افراد با دقت بسیار زیاد در این مؤسسه جذب می شوند، ادامه داد: در این دوره ابتدا بیش از 600 نفر در آزمون ورودی شرکت کردند که 44 نفر آنها مدرک دکترای سطح چهار حوزه را دارند؛ از این میزان 75 نفر برای شرکت در مصاحبه انتخاب شدند و بعد از مصاحبه 36 نفر برای حضور موقت آزمایشی سه ماهه در دوره حاضر می شوند که از این میزان تنها 20 نفر تا پایان دوره شرکت خواهند داشت.

شیوه تحصیل در مؤسسه

وی افزود: این دوره که آزمون آن در اردیبهشت ماه برگزار شده ، از ابتدای شهریور ماه آغاز شده است؛ شیوه تحصیل در این مؤسسه به صورت پژوهش محور است به این معنا که استاد ابتدای هفته سر کلاس حاضر شده و مطالب اساسی را مطرح می کند و دانش پژوهان در طول هفته موظف هستند به پژوهش و تحقیق در موضوع مورد بحث پرداخته و در جلسه بعد به صورت عمومی ارائه کنند.

حجت الاسلام کوثری با بیان این که مؤسسه دارالإعلام تنها مرکز رسمی تخصصی نقد وهابیت و سلفیت در جهان است، ابراز کرد: این مرکز به همت حضرت آیت الله مکارم شیرازی تأسیس شده که همواره در این عرصه دغدغه زیادی دارند و فرزند ایشان حجت الاسلام مهدی مکارم ریاست آن را برعهده دارند.

مباحث شش ترم در دوره سه ساله

وی با اشاره به مباحثی که در دوره سه ساله آموزش داده می شود، عنوان کرد: این دوره دارای شش ترم است که در ترم نخست آشنایی با تاریخ سلفیت، آشنایی با جریان های سلفی تکفیری و نقد جریان های سلفی آموزش داده می شود و اساتید و طلاب در ترم دوم به مبانی و مناهح سلفیت، درترم سوم به بررسی و نقد عقاید سلفیت خواهند پرداخت و در ترم چهارم به شبهات سلفیت پاسخ می دهند.

معاون آموزشی مؤسسه دارالإعلام ادامه داد: مباحث تدریسی در دو ترم پنجم و ششم نیز به ترتیب عقاید و آموزه های شیعه و روش های تعامل با سلفیت است که البته هر یک از این شش ترم دارای مباحث فرعی و شاخه های متنوع زیاد دیگری نیز هست.

اعطای دکترای تخصصی نقد وهابیت

وی به مزایای شرکت در این دوره اشاره کرد و عنوان داشت: با تعاملاتی که با وزارت علوم و دانشگاه ادیان و مذاهب داشتیم قرار بر این شد به افرادی که تا پایان دوره شرکت داشته و از امتحانات و مصاحبه ها سربلند بیرون بیایند دکترای تخصصی نقد وهابیت اعطا شود به علاوه آن که در مجله علمی ترویجی سراج منیر و علمی پژوهشی سلفیت از مقالات و آثار همین افراد استفاده خواهیم کرد.

حجت الاسلام کوثری ادامه داد: این مؤسسه دارای 20 هزار جلد کتاب در موضوعات تخصصی وهابیت، سلفیت و حتی اندیشه های نوظهور از جمله داعش است که از کتابخانه های تخصصی مکه، مدینه، مصر و ابوظبی تهیه و خریداری شده است که این کتابخانه به علاوه فضای مجازی رایگان در اختیار پژوهشگران قرار می گیرد.

استخدام پژوهشگران برتر به عنوان محقق رسمی

ابراز داشت: ما از این افراد برای اعزام به مناطق مختلف کشور و حتی دنیا برای نقد وهابیت و سلفیت استفاده می کنیم و آنها را به عنوان منبع اصلی تزریق استاد های برگزیده به حوزه و دانشگاه می شناسیم به علاوه این که بخش زیادی از این پژوهشگران در آینده به صورت محقق رسمی استخدام خواهند شد.

وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به آخرین اثری که از سوی این مؤسسه منتشر شده است، خاطرنشان ساخت: کتاب «زادگاه تروریسم» که به اثبات مبانی و ریشه های وهابیت در عربستان سعودی پرداخته است به تازگی با تلاش محققان این مؤسسه منتشر شده که اتفاقا آیت الله سید احمد خاتمی دو هفته پیش در نماز جمعه تهران همه دیپلمات های کشور را به مطالعه این کتاب دعوت کردند./1330/ت۳۰۲/ج

ارسال نظرات