جایگاه زن در نظام اجتماعی و محیط خانواده به درستی تبیین شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ایلام، حجت الاسلام مهدی تقوایی، معاون آموزش حوزه علمیه استان ایلام، امروز در دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: امروزه جایگاه زن در نظام های اجتماعی و در محیط زندگی آن چنان که شایسته مقام یک زن است باید تبیین شود.
وی افزود: از نظر اسلام زن می تواند تمام مراحل کمال را طی کند و زن همانند مرد می تواند به عنوان یک دانشمند، مخترع، فیلسوف و پزشک به جامعه خدمت کند.
حجت الاسلام تقوایی خاطر نشان کرد: در اسلام حضور زن در عرصه های سیاسی و اجتماعی تثبیت شده است چنانکه زنان همانند مردان می آمدند و با پیامبر بیعت می کردند و پیامبر اکرم(ص) هیچ وقت نفرمودند که فقط مردها بیعت کنند که به تبع آنها هر چه که آنها رای می دادند هرچه را که آنها می پذیرفتن زنها هم مجبور باشند قبول کنند، بلکه می گفتند زنان هم در قبول این حکومت و در قبول نظم اجتماعی و سیاسی شرکت کنند.
این مدرس حوزه با بیان اینکه با مطالعه تاریخ اسلام زنان دارای جایگاه ویژه ای بوده اند، گفت: غربی ها هزار و سیصد سال در این زمینه از اسلام عقب هستند و ادعا می کنند که ما حافظ حقوق زن و خواهان برابری زن و مرد هستیم.
معاون آموزش حوزه علمیه استان ایلام تصریح کرد: از دیدگاه اسلام زنانگی زن که همه احساسات و خواسته های او بر اساس همین خصوصیت است، حفظ شده است و در عین حال میدان معنویت، میدان فعالیت سیاسی و اجتماعی بر روی او باز شده و او هم به کسب علم، تشویق شده است.
وی با بیان اینکه در کشور ما امروز شاهد این هستیم که زنان دوشا دوش مردان در عرصه های علمی، سیاسی و فرهنگی در تلاش هستند، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند؛ در هیچ یک از مسائل مهم کشور ما نیست که زن حضور نداشته باشد؛ اگر زنان نبودند جنگ نبود و اگر زنان مسلمان همت نمی کردند و احکام و معارف اسلامی و به مسؤولیت عظیم اسلامی عمل نمی کردند این انقلاب پیروز نمی شد و امروز هم اگر زنان مسلمان در صحنه نباشند میدان سازندگی هم ناقص و کار سازندگی با کُندی پیش خواهد رفت.
حجت الاسلام تقوایی یادآور شد: در عرصه فعالیت های اجتماعی، سیاسی، علمی و فعالیت های دیگر زن مسلمان نیز مانند مرد مسلمان حق دارد با توجه به اقتضای زمان، آن خلائی را که احساس می کند و آن وظیفه ای را که بر دوش خود حس می کند انجام بدهد، البته باید زنان ما به نکته حجاب و عفاف و عدم اختلاط با مردان نامحرم توجه ویژه ای داشته باشند.
این مدرس حوزه بیان داشت: زن باید به سمتی برود که وسیله فساد و التذاذ مرد نباشد بلکه باید وسیله ای برای اصلاح جامعه باشد و البته نقش اصلی زن در محیط خانه و خانواده است و اگر محیط خانه محیط سالمی باشد بدون شک ما جامعه ای سالم و عاری از هرگونه فساد و تباهی خواهیم داشت.
وی در پایان تاکید کرد: البته وقتی می گوییم مسؤولیت اصلی زن در خانواده است به این معنا نیست که او را از شرکت در فعالیت های اجتماعی محروم کنیم، اما تقدم با آن مسؤولیت در خانواده است و در واقع زنان با مسؤولیت در خانواده در خط مقدم تربیت جامعه هستند./۸۷۹/پ202/ب1