انس و آرامش روحی از فواید ازدواج است
حجت الاسلام منصور جابری نژاد، معاون تبلیغ حوزه های علمیه استان ایلام امروز در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ایلام، اظهار داشت: ازدواج یکی از موضوعاتی است که دین مبین اسلام بر آن تأکید کرده اند، چنانکه رسول اکرم(ص) می فرمایند «هیچ بنایی در اسلام به اندازه ازدواج نزد خدا محبوب نیست».
وی افزود: رسول اکرم(ص) ازدواج را سیره و راه و روش خود معرفی می کند و می فرمایند «هر کسی که من را دوست دارد به راه و روش من عمل کند».
حجت الاسلام جابری نژاد تصریح کرد: ازدواج فواید بیشماری دارد یکی از این فواید آن، انس و آرامش روحی است؛ انس و آرامش یکی از نیازهای دائمی انسان است، به همین دلیل انسان نمی تواند به تنهایی و دور از جامعه زندگی کند، در دوران کودکی و نوجوانی انس و الفت و آرامش در کنار خانواده برای فرزندان حاصل می شود، رشد جسمانی و روحانی انسان از یک سو و متفرق شدن اعضا خانواده پدری از سوی دیگر به تدریج این محیط آرام را از انسان می گیرد.
وی ادامه داد: طراح نظام آفرینش در این مرحله از این سن میل به جنس مخالف را در انسان زنده می کند تا جوان با تشکیل خانواده جدید آرامشی را که از کودکی در دامن پدر و مادر به دست می آورد، این بار در کنار همسر خود جست و جو کند، انس و محبتی که به وسیله ازدواج بین دو فرد به وجود می آید نه تنها زندگی را برای آنها شیرین و انگیزه آنها را برای مقابله با مشکلات زندگی بیشتر می کند بلکه سبب می شود که انسان در راه طاعت و عبادت نشاط بیشتری داشته باشد.
معاون تبلیغ حوزه علمیه استان ایلام با اشاره به مقدس بودن امر ازدواج، خاطرنشان کرد: تشکیل زندگی و امر مقدس ازدواج سبب تکامل فرد می شود و زمینه انحرافات اخلاقی را به حداقل می رساند، چرا که کسانی که ازدواج نمی کنند دچار آسیب های روانی و اختلالات عصبی قرار می گیرند و همین عامل سبب جرم و جنایت می شود. البته هر ازدواجی مفید و سبب آرامش و تکامل انسان نمی شود در ازدواج و انتخاب همسر نباید غفلت کنیم چرا که این غفلت زمینه انحراف و گمراهی ما را فراهم می آورد.
حجت الاسلام جابری نژاد در ادامه به ازدواج های زیان بار پرداخت و گفت: ازدواج به چند طریق می تواند برای انسان زیان بار باشد؛ از جمله اینکه پایداری نظام خانواده به حسن خلق، صبر، مدارا و بردباری زوجین بستگی دارد، از این رو تحمل اخلاق تند همسر برای زن و مرد فضیلت خوانده شده است، از این رو عدم تحمل در مقابل اخلاق ناخوشایند افراد خانواده و رها کردن شیوه صبر و بردباری آفتی برای ازدواج است.
وی ابراز کرد: گاهی افراد خانواده چنان انسان را به خود مشغول می کنند و او را وادار به تأمین خواسته ها می کنند که ممکن است انسان را از خدا غافل کند و خود قرآن هم انسان را به این خطر بزرگ هشدار داده است و می فرماید؛ ای اهل ایمان مال و فرزندان شما را از یاد خدا غافل نکند.
این مدرس حوزه در پایان یادآور شد: امروزه متأسفانه با شرایط نامطلوب اقتصادی و افزایش آمار بیکاری موجب ترس جوانان ما از تشکیل زندگی شده است و آمار ازدواج به حداقل رسیده است. مسؤولان باید نهایت تلاش خود را برای آسان سازی امر ازدواج فراهم کنند و با دادن ارائه تسهیلات به جوانان ما کمک کنند تا به این سنت حسنه اقدام کنند./۸۷۹/۳۰۲/ب2