درباره وجبی از خاک فلسطین مسامحه نمیکنیم/
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از فارس، این روزها نویسندگان و تحلیلگران در حال تشریح سند سیاسی جدید حماس هستند. حماس پس از چند سال سرانجام سند سیاسی جدید خود را تهیه و آن را به بیش از یک زبان ترجمه و منتشر کرده است.
سند «اصول و سیاست های کلی» حماس شامل 42 بند در 11 عنوان است که در این سند جنبش حماس، به تعریف خود، آرمان و رویکردهایش برای پروژه آزاد سازی فلسطین و نظام سیاسی می پردازد.
این سند متضمن اصول اساسی مساله فلسطین، وحدت ملت، سرزمین و قضیه فلسطین و تعریف نظام سیاسی آن است و با سند قبلی این جنبش که در سال 1988 صادر شد تفاوت هایی دارد.
از جمله مسائلی که تحلیلگران در بررسی سند جدید حماس به آن پرداختند مساله قطع ارتباط حماس با جماعت اخوان المسلمین است به گونه ای که حماس خود را به عنوان یک جنبش آزادی خواه و مقاومت ملی اسلامی فلسطین معرفی کرده بدون اینکه وابستگی خود را به اخوان المسلمین بیان کند.
این در حالی است که در منشور پیشین حماس، این جنبش به عنوان شاخه ای از شاخه های اخوان المسلمین درفلسطین معرفی شده بود.
در همین راستا «احمد یوسف»، یکی از رهبران حماس در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در غزه اظهار داشت: از زمان تاسیس حماس، اخوان المسلمین حامی این جنبش بود بخصوص در دوران انتفاضه مسجد الاقصی و زمانی که منشور قدیمی حماس صادر شد اخوان المسلمین از محبوبیت و روابط گسترده ای در هر کجا برخوردار بود اما امروز کشورها و جنبش های اسلامی حامی حماس و به طور کلی آرمان های فلسطینی هستند و دیگر حمایت از حماس محدود به طرفی خاص نمی شود.
یوسف گفت: ما می خواهیم هر کسی که سند سیاسی حماس را می خواند بفهمد که امروز همه امت اسلامی حامی حماس و دیدگاه آن در خصوص طرح آزادسازی فلسطین هستند بنابراین نامی از ایران یا دیگر کشورهای پشتیبان حماس و اخوان المسلمین یا دیگر گروه ها به طور مشخص در سند حماس آورده نمی شود.
در سند جدید حماس این جنبش تشکیل کشور مستقل فلسطینی به مرکزیت قدس در مرزهای 1967 را قبول کرده بر خلاف منشور قدیمی که اساسا با چنین راه حل مقطعی مخالفت نشان داده بود.
یوسف در خصوص این قضیه نیز گفت : حماس معتقد است تا زمانی که در مرحله آزادسازی سرزمین های فلسطینی هستیم سخن گفتن از تشکیل کشور و دولت مستقل زود است چرا که ما هنوز در مرحله مقاومت به سر می بریم.
وی تاکید کرد: اما از آنجایی که همه احزاب ملی گرای فلسطین تشکیل کشور مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 را پذیرفته اند حماس نیز در این خصوص به دنبال همسویی با آنها بود تا خارج از صف دیگر گروه ها نباشد.
یوسف تاکید کرد: حماس ساختار کلی تشکیل کشور فلسطینی در مرزهای 1967 را پذیرفته اما همه می دانند که این دیدگاه مقطعی است و مقصود نهایی حماس بزرگ تر از اینهاست.
رهبر حماس گفت: حماس در سند جدید خود به وضوح اعلام کرده که اسرائیل را هرگز به رسمیت نخواهد شناخت و از حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین خود کوتاه نخواهد آمد و این یعنی حماس هرگز از وجبی از خاک فلسطین صرف نظر نمی کند.
این رهبر حماس در خصوص اظهارات حسین الشیخ، عضو کمیته مرکزی جنبش فتح که هدف حماس را از اعلام سند سیاسی جدید خود تلاش برای نشستن جای سازمان آزادی بخش فلسطین خوانده بود، گفت: در سال 1989 هنگامی که حرف و حدیث ها درباره مساله تاسیس حماس و اتهام ها به آن در خصوص اینکه می خواهد جانشین سازمان آزادی بخش فلسطین شود کتابی را به چاپ رسانده و در آن کتاب با عنوان حماس اتفاقی گذرا یا جایگزینی همیشگی تاکید کردم که مساله جایگزینی سازمان آزادی بخش فلسطین با حماس مساله ای است که ملت و نه این جنبش درباره آن تصمیم می گیرد و اگر ملت بخواهد چنین امری اتفاق خواهد افتاد.
یوسف تاکید کرد: حماس خود را به عنوان جایگزین سازمان آزادی بخش مطرح نکرده است بلکه خود را شریک آن می داند و این خط مشی و دیدگاه حماس در سند جدید آمده است و چنین موضعی در حضور حماس در عرصه حکومت و سیاست ملاحظه شده است.
«محمود الزهار»، عضو دفتر سیاسی حماس نیز تاکید کرد که سند سیاسی جدید حماس به اصول چهارگانه انسان، زمین دین و مقدسات ضربه ای نزده است.
وی تفاوت سند جدید را در ساز و کارهای عملی شدن دیدگاه های حماس خواند و گفت: در سال 2005 انتخابات شوراهای شهر و روستا و در سال 2006 انتخابات مجلس قانون گذاری فلسطین برگزار شد و بر مرزهای 1967 حکومت کرده و از وجبی از خاک فلسطین کوتاه نیامدیم.
وی افزود: اگر الان گروه ها بگویند که برنامه مرزهای 1967 برنامه ملی ماست بفرمایید ما هم مشغول آن می شویم اما به شرطی که ما می گوییم موضع ما در خصوص اراضی اشغالی 1948 روشن است و اینکه حضور اسرائیل در مرزهای 1948 را به رسمیت نمی شناسیم.
الزهار گفت: کشور از سه عنصر، خاک، ملت و حکومت تشکیل می شود و اراضی اشغالی 1948 را هرگزبه عنوان ملک رژیم صهیونیستی به رسمیت نمی شناسیم و اشغالگرانی که بر خاک فلسطین زندگی می کنند شهرک نشین هستند و حق حیات روی این خاک را ندارند.
رهبر حماس گفت: ما حکومت اسرائیل را هم به رسمیت نمی شناسیم چون رژیمی اشغالگر است بنابراین موضع ما همان که بوده باقی مانده ما رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی شناسیم و از وجبی از خاک سرزمینمان کوتاه نخواهیم بود، ما برای رسیدن به مرزهای 1967 بیشتر یا کمتر از آن هر تلاشی می کنیم اما این به معنای دست کشیدن از مابقی نیست.
الزهار افزود: ما این تجربه را داریم که حکومت فلسطینی را در سال 2006 در مرزهای 1967 برپا کردیم و دهمین دولت را تشکیل دادیم و در مجلس قانون گذاری فلسطین نیز پیروز شدیم اما به ما تحمیل کردند که این حکومت را دولت موقت فلسطین بنامیم اما آیا چیزی از نقش ما را از بین برد، خیر ما بعد از سال 2006 در راه دفاع از فلسطین چهار مرتبه با اشغالگران صهیونیست وارد جنگ شدیم./۱۳۲۵//۱۰۲/خ